Ελληνικό: Με μεγάλη πλειοψηφία η Βουλή άναψε «πράσινο φως» - Ιούνιο η πρώτη δόση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνικό: Με μεγάλη πλειοψηφία η Βουλή άναψε «πράσινο φως» - Ιούνιο η πρώτη δόση
Ένα ακόμα αποφασιστικής σημασίας βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της Μεταβίβασης των Μετοχών στην Lamda για το Ελληνικό έγινε σήμερα στη Βουλή.

Ένα ακόμα αποφασιστικής σημασίας βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της Μεταβίβασης των Μετοχών στην Lamda για το Ελληνικό έγινε σήμερα στη Βουλή. Με μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε στην κύρωση της σύμβασης για τη μεταβίβαση εμπράγματων δικαιωμάτων στον Μητροπολιτικό Πόλο του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνικό Α.Ε. Εξέλιξη κεφαλαιώδους σημασίας για τη χώρα, την οικονομία και την τοπική κοινωνία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη Βουλή, ο Υπουργός Οικονομικών κ Χρ. Σταϊκούρας.

Είναι πλέον θέμα λίγων εβδομάδων το εμβληματικό έργο του Ελληνικού να ξεκινήσει καθώς ο επενδυτής προβλέπεται να καταβάλει εντός του Ιουνίου, το ποσό που αναλογεί στην πρώτη δόση ώστε να αποκτήσει η Lamda τις μετοχές της Ελληνικό Α.Ε. Το σχέδιο νόμου το οποίο σήμερα ψηφίστηκε από την Βουλή και το οποίο κατέθεσε το υπουργείο οικονομικών είναι το αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερα απαιτητικής και περίπλοκης διαδικασίας, την οποία η κυβέρνηση έφερε εις πέρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Kυρώθηκε η σύμβαση για το Ελληνικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider