Γερογιάννης (Aegean): H αύξηση συντονισμού σε επίπεδο ΕΕ μειώνει την αβεβαιότητα για το φετινό καλοκαίρι

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερογιάννης (Aegean): H αύξηση συντονισμού σε επίπεδο ΕΕ μειώνει την αβεβαιότητα για το φετινό καλοκαίρι
gerogiannis, aegean
Το ψηφιακό πιστοποιητικό αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επανεκκίνηση των ταξιδίων - Σημαντική η γρήγορη υλοποίησή του.

Κοινή γραμμή πλεύσης μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γρήγορη υιοθέτηση του ψηφιακού πιστοποιητικού αλλά και τήρηση των υγειονομικών συστάσεων κατά γράμμα ώστε να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα, είναι τα απαραίτητα συστατικά για την επανεκκίνηση του τουρισμού φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean, κ. Δημήτρης Γερογιάννης σε διαδικτυακή εκδήλωση του Politico με τίτλο «Saving Europe's summer: mission impossible?», που συνδιοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Χαρακτηρίζοντας το ψηφιακό πιστοποιητικό ως κρίσιμο παράγοντα για την επανεκκίνηση των ταξιδίων ο κ. Γερογιάννης σημείωσε ότι νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι ως Έλληνες που η χώρα μας συνέβαλε στην υιοθέτησή του.

«Είναι το πρώτο, καθολικό, ενιαίο, τυποποιημένο και ηλεκτρονικό εργαλείο για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά συγκαταλέγοντας στα πλεονεκτήματά του το γεγονός ότι υπογραμμίζει τα οφέλη των μαζικών εμβολιασμών στους δυνητικούς ταξιδιώτες, ότι μειώνει τους υπερβολικούς αλλά και διαφορετικούς περιορισμούς, που ίσχυαν μέχρι σήμερα για κάθε προορισμό της Ένωσης αλλά και το ότι η κεντρική αυτή δομή ψηφιοποίησης συμβάλλει στην αντιμετώπιση φαινομένων απάτης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, όπως εξήγησε, η υιοθέτησή του κρίνεται απαραίτητη το ίδιο όμως και η γρήγορη υλοποίησή του.

Σε κάθε περίπτωση, χαρακτήρισε ως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αυξάνεται το επίπεδο συντονισμού της ΕΕ, μετά από μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας που προηγήθηκε εξαιτίας της έλλειψης κοινής γραμμής για τα ταξίδια. «Παρόλο που θα το προτιμούσαμε διαφορετικά, είναι μάλλον αναμενόμενο ότι θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην πολιτική περιοριστικών μέτρων πριν και μετά το ταξίδι που θα επιβάλουν τα κράτη μέλη αφού διαφέρει και η επιδημιολογική εικόνα της κάθε χώρας. Μια όμως, όσο το δυνατόν κοινή γραμμή πλεύσης είναι απαραίτητη» προσέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Γερογιάννης.

Αναφερθείς στην Aegean τόνισε ότι ακολουθεί με μεγάλη πειθαρχία τους υγειονομικούς κανόνες που έχει θέσει η ΕΕ κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει και μετά την αναθεώρησή τους, η οποία αναμένεται τον επόμενο μήνα όπως ειπώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αφού η υγεία των επιβατών και των εργαζομένων αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση για την αεροπορική.

Ερωτηθείς για το αν τα τεστ λειτουργούν ανασταλτικά σε όποιον επιθυμεί να ταξιδέψει, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean σημείωσε ότι «όπως είναι λογικό οποιαδήποτε επιπλέον ενέργεια ή κόστος δημιουργεί ένα αντικίνητρο στον ταξιδιώτη. Εντούτοις στόχος είναι να αποκατασταθεί το ταξίδι με ασφαλή τρόπο τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζομένους χωρίς πισωγυρίσματα και γι' αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι».

Τέλος, δηλώνοντας αισιόδοξος για τα βήματα που έχουν γίνει φέτος σε σχέση με πέρυσι, σημείωσε ότι ορισμένοι περιορισμοί θα πρέπει να συνεχιστούν για λίγο ακόμα, ώστε «να μην διακινδυνεύσουμε όσα έχουμε κατακτήσει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider