Wells Fargo: Ξεκινά τις συναλλαγές με Bitcoin ως «εναλλακτική επένδυση»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wells Fargo: Ξεκινά τις συναλλαγές με Bitcoin ως «εναλλακτική επένδυση»
Η Wells Fargo ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει τις συναλλαγές με bitcoin, παρουσιάζοντας funds για τους πιο οικονομικά ευκατάστατους πελάτες της. 

Παρά την «κατρακύλα» των τελευταίων ωρών για το bitcoin, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει την εμπιστοσύνη ακόμα μίας μεγάλης αμερικανικής τράπεζας.

Σύμφωνα με το BBC, η Wells Fargo ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει τις συναλλαγές με bitcoin, παρουσιάζοντας funds για τους πιο οικονομικά ευκατάστατους πελάτες της, ως «εναλλακτική επένδυση». Μάλιστα, σε έκθεση του, το τραπεζικό ίδρυμα αναφέρει πως η ύπαρξη ρίσκου που συνδέεται με τα κρυπτονομίσματα σημαίνει πως θα μπορούσε να λειτουργήσει «υπέρ» ορισμένων «έμπειρων επενδυτών».

Η ανακοίνωση έρχεται την ώρα που η τιμή του bitcoin καταγράφει πτώση, μετά την ανακοίνωση της Κίνας πως θα επιβάλει νέους περιορισμούς στο κρυπτονόμισμα, «βυθίζοντας» την τιμή του κοντά στις 30.000 δολάρια.

Το Bitcoin έχει διαγράψει όλα τα κέρδη του μετά την ανακοίνωση της Tesla ότι θα αγοράσει κρυπτονομίσματα αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, ενώ έχει σημειώσει πτώση άνω του 50% από τα υψηλά των 64.829 δολαρίων στα μέσα Απριλίου.

Οι κινήσεις και το «ασανσέρ» του 10% ή 20% ή περισσότερο σε μια εβδομάδα δεν είναι καθόλου ασυνήθιστες για το Bitcoin. Για ένα asset που είναι ασταθές, δεν απαιτείται μεγάλη κατανομή για να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην απόδοση ενός χαρτοφυλακίου όπως είχε αναφέρει ο Ric Edelman, οικονομικός σύμβουλος στο RIA Digital Assets. Ακόμη όμως και στη χειρότερη περίπτωση που η αξία του Bitcoin καταρρεύσει πέφτοντας στο μηδέν, μια κατανομή τέτοιου μεγέθους δε θα καταστρέψει τον επενδυτή, σύμφωνα με το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μαζεύει τις βαριές απώλειες το Bitcoin - Υψηλή μεταβλητότητα

Δεν «πουλάει» ο Έλον Μασκ - Βγαίνει κερδισμένος από τη «βουτιά» του bitcoin

Κρυπτονομίσματα: Η «ελεύθερη πτώση» - Πώς εξανεμίστηκαν 600 δισ. δολάρια σε μία εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider