Attica Bank: Πλαφόν αποζημίωσης 14 μισθών συν 10% για την εθελούσια που ξεκινά στις 17/5

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Bank: Πλαφόν αποζημίωσης 14 μισθών συν 10% για την εθελούσια που ξεκινά στις 17/5
Attica Bank
Σημειώνεται ότι το προσωπικό της Attica Bank αριθμεί περί τους 800 εργαζόμενους, με την διοίκηση της Τράπεζας να έχει μειώσει το λειτουργικό κόστος κατά 45% από το 2016.

Την Δευτέρα 17 Μαΐου και με ισχύ μέχρι και την Παρασκευή 4 Ιουνίου θα «τρέξει» το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Attica Bank.

Το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που επιβεβαιώνει σχετικό ρεπορτάζ του insider.gr, ανακοίνωσε χθες η Attica Bank, αναφέροντας ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι εργαζόμενοι ανήκουν στα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί, όπως τα ηλικιακά, ο χρόνος προϋπηρεσίας και οι μονάδες που απασχολούνται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, η πρόσκληση απευθύνεται σε εργαζόμενους ηλικίας 40 ετών και άνω που έχουν δεκαετή, τουλάχιστον, προϋπηρεσία στην Τράπεζα και αφορά τόσο στο δίκτυο, όσο και στις υπηρεσίες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μέγιστη αποζημίωση ορίζεται σε 14 μικτούς μηνιαίους μισθούς με επιπλέον προσαύξηση 10%, ενώ ειδικά κίνητρα παρέχονται σε ζευγάρια εργαζομένων στην Τράπεζα, καθώς και σε προσωπικό μονάδων που είναι υπερπλήρεις. Το πρόγραμμα εθελουσίας προβλέπει διατήρηση πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων που θα κάνουν αποδοχή, για διάρκεια 5 ετών.

Σημειώνεται ότι το προσωπικό της Attica Bank αριθμεί περί τους 800 εργαζόμενους, με την διοίκηση της Τράπεζας να έχει μειώσει το λειτουργικό κόστος κατά 45% από το 2016. Όπως μπορεί κανείς εύλογα να υποθέσει, η περαιτέρω μείωση του προσωπικού με το νέο πρόγραμμα εθελουσίας, θα οδηγήσει και σε περιορισμό του δικτύου καταστημάτων δεδομένου ότι η Τράπεζα συνεχίζει εντατικά την ολοκλήρωση του ψηφιακού της μετασχηματισμού.

Ο μετασχηματισμός της Attica Bank είναι συνολικά επιχειρησιακός, με στόχο την αναδιοργάνωση των δομών της, την εξοικονόμηση κόστους και την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας της, προκειμένου να παρέχει ανταγωνιστικές και υψηλού σύγχρονες επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες της.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η απόφαση της Τράπεζας να πωλήσει το 20% της συμμετοχής της στην εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις «Θεά Άρτεμις».

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής της στις 27.04.2021 αναφορικά με την τιτλοποίηση «Ωμέγα» (πρώην Artemis), η Attica Bank ενημέρωσε χθες το επενδυτικό κοινό ότι έλαβε από τον χρηματοοικονομικό όμιλο Ellington Solutions S.A. δεσμευτική πρόταση για την απόκτηση της ενδιάμεσης θέσεως (Mezzanine Νote) και του τίτλου μειωμένης εξασφάλισης (Junior Note), καθώς και πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της «Θεά Άρτεμις Α.Ε. Διαχείρισης Απαιτήσεων Από Δάνεια Και Πιστώσεις», η οποία έγινε αποδεκτή ως προς το πλαίσιο της από την Τράπεζα.

H Ellington Solutions S.A. κατέστη προτιμητέος επενδυτής στο πλαίσιο σχετικής διαδικασίας προσφορών, η δε δεσμευτική πρόταση υπεβλήθη εκ μέρους της κατόπιν ολοκλήρωσης χρηματοοικονομικού ελέγχου (due diligence) των υπό απόκτηση στοιχείων.

Σημειώνεται ότι η Ellington κατείχε ήδη ποσοστό 31% στην «Θεά Άρτεμις» και θα φτάσει πλέον στο 51% με την απόκτηση του 20% που ήλεγχε η Attica Bank. Το 49% ελέγχεται από την Aldridge.

Η Ellington Solutions S.A. είναι ο επενδυτικός μοχλός της Ellington Management Group (Ellington) στην Ελλάδα. Η Ellington ιδρύθηκε το 1994 στις ΗΠΑ, αποτελεί ηγετικό επενδυτικό όμιλο με παρουσία στην Αμερική και στην Ευρώπη και έχει υλοποιήσει επενδύσεις με κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 10 δισ. δολ. Ως σύμβουλος της Τράπεζας λειτούργησε η Storm Harbour Greece.

Με την επιλογή του επενδυτή εισέρχεται σε φάση υλοποίησης, η αποφασισθείσα από τη Διοίκηση της Τράπεζας τιτλοποίηση «Ωμέγα», στο πλαίσιο του τριετούς επιχειρηματικού της σχεδίου (2021 – 2023) και του μηδενισμού των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων. Η τιτλοποίηση «Ωμέγα» είναι ύψους 1,25 δις. ευρώ, καθώς περιλαμβάνει υπόλοιπο δανείων λίγο άνω του 1 δις. ευρώ από την πρώτη τιτλοποίηση («Artemis») που διενήργησε η Τράπεζα το 2017. Στο ποσό αυτό προστίθενται και μη εξυπηρετούμενα δάνεια της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ – υπόλοιπα με 31/12/2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Bank: Προτιμητέος επενδυτής η Ellington για την τιτλοποίηση «Ωμέγα»

Attica Bank: Προτιμητέος επενδυτής η Ellington για την τιτλοποίηση «Ωμέγα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider