Σταθόπουλος: Θέλαμε, πράγματι, να επενδύσουμε στην Ίντερ - Ποιοι κλάδοι είναι ελκυστικοί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθόπουλος: Θέλαμε, πράγματι, να επενδύσουμε στην Ίντερ - Ποιοι κλάδοι είναι ελκυστικοί
Είναι αλήθεια πως θέλαμε να επενδύσουμε στην ομάδα της Ίντερ αλλά και ευρύτερα στον κλάδο των σπορ, όπως δήλωσε ο Managing Partner της BC Partners, Νίκος Στάθοπουλος.

Είναι αλήθεια πως θέλαμε να επενδύσουμε στην ομάδα της Ίντερ αλλά και ευρύτερα στον κλάδο των σπορ, δήλωσε ο Managing Partner της BC Partners, Νίκος Στάθοπουλος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο ίδιος ανέφερε πως ο «κλάδος των σπορ θα έχει μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και εμείς το κοιτάμε από την πλευρά του content, και της αξιοποίησης του. Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο σπορ στον κόσμο και όταν έχεις το περιεχόμενο αυτό μπορείς να το αξιοποιήσεις»

Ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε και στους κλάδους που μπορούν να είναι ελκυστικοί επενδυτικά εστιάζοντας σε ηγέτιδες εταιρείες που έχουν ανάτπυξη και ανθεκτικότητα όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες, ο κλάδος της πληροφορικής και της υγείας. Επιπλέον, σε αυτούς μπορούν να προστεθούν και εταιρείες με εξαγωγικό προφίλ,οι φαρμακοβιομηχανίες και ο χώρος των τροφίμων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενδιαφέρον έχουν και κλάδοι που βρίσκονται σε φάσης εξυγίανσης, αν υπάρχει υγεία στον κλάδο και ας είναι προβληματική η εταιρεία, καθώς με το σωστό management μπορεί να υπάρξουν ευκαιρίες.

Αναφορικά με τα αντικίνητρα που υπήρξαν/υπάρχουν στην οικονομία, ο κ. Σταθόπουλος εστίασε στη φορολογία ως προς το σκέλος της σταθερότητας, της δικαιοσύνης που καθυστερούσε να βγάλει αποφάσεις, στη γραφειοκρατία και στην πολιτική αστάθεια καθώς οι κυβερνήσεις δεν εξαντλούσαν την τετραετία. Όπως υπογράμμισε «έχουμε εντυπωσιαστεί από την ταχύτητα που το ελληνικό κράτος έχει μετασχηματιστεί ψηφιακά».

Παράλληλα, ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε πως έχουμε γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση στη χώρα, που διαθέτει ισχυρά πλεονεκτήματα όπως είναι γεωπολιτική θέση (ευρωπαϊκή χώρα που συνορεύει με Βαλκάνια και Μ. Ανατολή). Επιπλέον σημείωσε το εξαιρετικό κλίμα που μπορεί να βοηθήσει στον κλάδο του τουρισμού και των τροφίμων, αναμένοντας υψηλότερη ανάπτυξη στην Ελλάδα από άλλες χώρες. Όπως υπογράμμισε οι επενδυτές αναζητούν την ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider