Διεθνή
27-04-2021 | 20:26

JP Morgan: Επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία τους μέχρι τον Ιούλιο

Newsroom
Μοιράσου το
JP Morgan: Επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία τους μέχρι τον Ιούλιο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η τράπεζα JP Morgan Chase ενημέρωσε σήμερα τους Αμερικανούς υπαλλήλους της ότι αναμένει πως θα επιστρέψουν στα γραφεία τους, τουλάχιστον εν μέρει, το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο.

«Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τον στόχο των 200 εκατομμυρίων εμβολιασμών κατά της Covid-19 και ολοένα και περισσότερες πόλεις και Πολιτείες αίρουν τους περιορισμούς, θα ξανανοίξουμε τα γραφεία μας για όλους τους εργαζομένους την Δευτέρα, 17 Μαΐου», υπό την προϋπόθεση ότι στον κάθε χώρο δεν θα βρίσκεται αριθμός μεγαλύτερος του 50% της χωρητικότητάς του, αναφέρεται στο υπόμνημα που απευθύνεται σε όλους τους υπαλλήλους της τράπεζας.

Η τράπεζα σημείωσε επίσης ότι θέλει να δώσει χρόνο στους εργαζομένους της ώστε να αισθάνονται και πάλι άνετα σε έναν κλειστό χώρο που θα φιλοξενεί πολλά άτομα ταυτόχρονα. Όμως «αναμένουμε ότι μέχρι τις αρχές Ιουλίου, όλοι οι υπάλληλοι που εδρεύουν στις ΗΠΑ θα έρχονται να δουλεύουν στο γραφείο, εναλλάξ», χωρίς να ξεπεραστεί το όριο του 50%.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει κατά συνέπεια να οργανώσουν τον χρόνο της εργασίας τους, σε συνεννόηση με τους ανωτέρους τους.

«Πιστεύουμε ειλικρινά ότι το να δουλεύουμε μαζί και δια ζώσης είναι σημαντικό για την κουλτούρα μας, για τους πελάτες μας, για τη δραστηριότητά μας και για τις ομάδες μας», συνεχίζει το υπόμνημα.

Οι θυγατρικές της JP Morgan Chase στο εξωτερικό θα συνεχίσουν πάντως να ακολουθούν τους κανονισμούς που ισχύουν σε κάθε χώρα.

Καθώς η εμβολιαστική εκστρατεία προχωρά καλά στις ΗΠΑ, πολλές εταιρείες αρχίζουν να εξετάζουν πώς θα είναι «η ζωή μετά» την επιστροφή στο γραφείο. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Microsoft, πολλοί μεγάλοι όμιλοι σκέφτονται να υιοθετήσουν ένα «υβριδικό» σύστημα, επιτρέποντας στους υπαλλήλους τους να ακολουθήσουν ένα μικτό σύστημα τηλεργασίας και παρουσίας στα γραφεία.

Σε επιστολή του προς τους μετόχους της JP Morgan Chase, στις 7 Απριλίου, ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της τράπεζας Τζέιμι Ντίμον ανέφερε την πιθανότητα ορισμένοι υπάλληλοι να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι τους. Όμως «σε γενικές γραμμές» οι περισσότεροι θα εργάζονται από το γραφείο, ιδίως στις υπηρεσίες που δέχονται κοινό ή ασχολούνται με τη διαχείριση των επιταγών, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Ισχυρή κερδοφορία και ενίσχυση των εσόδων στο α' τρίμηνο

Γιατί η JP Morgan κλείνει το trade για τα ελληνικά ομόλογα - Πότε αναμένει νέα έξοδο στις αγορές

Πότε βλέπει η JP Morgan την επόμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

MUST READ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη μάχη για την μετάβαση στην νέα εποχή της τηλεργασίας – Ανοίγει ο δρόμος της Ευρώπης για ψηφιακούς νομάδες και μικρές επιχειρήσεις

Morgan Stanley: Ο κίνδυνος να χαθεί ένα δεύτερο καλοκαίρι στην Ελλάδα