Viohalco: Πρόταση για διανομή μεικτού μερίσματος 0,02 ευρώ/μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Viohalco: Πρόταση για διανομή μεικτού μερίσματος 0,02 ευρώ/μετοχή
Δημοσίευση του ετήσιου απολογισμού - οικονομικής έκθεσης 2020 από την VIOHALCO SA/NV.

Η Viohalco ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο θα προτείνει στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση την έγκριση διανομής μεικτού μερίσματος που ανέρχεται στο ποσό των 0,02 ευρώ ανά μετοχή.

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της S.A. θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 25 Μαΐου 2021 στις Βρυξέλλες, στις 12.00 μμ. (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) στην έδρα της εταιρείας. Επιπλέον, η Viohalco προτείνει την ανανέωση της θητείας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται πως στο πλαίσιο της πανδημίας Covid-19, συνίσταται θερμά στους μετόχους να συμμετάσχουν στη Συνέλευση μέσω αλληλογραφίας ή παρέχοντας πληρεξούσιο στον Πρόεδρο της Συνέλευσης, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στην παρούσα πρόσκληση.

Ανάλογα με την εξέλιξη της υγειονομικής κατάστασης και τους ισχύοντες περιορισμούς για τις συγκεντρώσεις ατόμων κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να απαγορεύσει τη φυσική παρουσία των μετόχων στη Συνέλευση.

Δημοσίευση του ετήσιου απολογισμού - οικονομικής έκθεσης 2020

Την ετήσια οικονομική έκθεσή της για το 2020 δημοσίευει η Viohalco SA και παρέχει ολοκληρωμένη επισκόπηση των οικονομικών επιδόσεων της Εταιρίας, της επιχειρηματικής στρατηγικής της, των πρακτικών που ακολουθούνται σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και διαχείρισης κινδύνων, ενώ περιέχει και την έκθεση μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών.

Δυναμικές επιδόσεις και ισχυρή κερδοφορία παρά την πανδημία

  • Το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο της Viohalco υποστήριξε την ισχυρή κερδοφορία παρά την πανδημία, χάρη στη συμβολή της δυναμικής και της ανθεκτικότητας των επιχειρηματικών κλάδων της.
  • Η ταχεία και αποτελεσματική εφαρμογή προληπτικών μέτρων για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των εργαζομένων εξασφάλισε τη συνέχεια των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και την ασφαλή και αδιάλειπτη λειτουργία σε όλες τις εγκαταστάσεις.
  • Σημαντικές επενδύσεις συνολικού ύψους 285 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν στις εταιρίες της Viohalco, με στόχο την ενίσχυση της θέσης τους στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται και την περαιτέρω επέκταση της διεθνούς παρουσίας τους.
  • Ολοκλήρωση της επένδυσης και έναρξη λειτουργίας του νέου τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου tandem στο εργοστάσιο της Elval στα Οινόφυτα.
  • Το ενοποιημένο αναπροσαρμοσμένο EBITDA (α-EBITDA) ανήλθε σε 295 εκατ. ευρώ.
  • Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρου εισοδήματος ανήλθαν σε 59 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 86% σε ετήσια βάση.

Προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Οι εταιρίες της Viohalco προσφέρουν προϊόντα και λύσεις που ευθυγραμμίζονται στενά με τις τρέχουσες παγκόσμιες μεγατάσεις βιωσιμότητας, όπως η αυξανόμενη δέσμευση για μια κυκλική οικονομία χαμηλού άνθρακα, εναλλακτικές λύσεις για πλαστικά και προϊόντα χαμηλής επικινδυνότητας, ομαλή μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και απεξάρτηση από ορυκτά καύσιμα, καθώς και φιλική προς το περιβάλλον αστικοποίηση. Αυτό όχι μόνο αντικατοπτρίζει την ικανότητα των εταιριών της Viohalco να ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών, αλλά και την ισχυρή δέσμευσή τους να λειτουργούν με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider