Επιχειρήσεις
20-04-2021 | 17:57

Πλαίσιο: Αύξηση κατά 59,7% στα καθαρά κέρδη - Στα 3,1 εκατ. ευρώ το 2020

Newsroom
Μοιράσου το
Πλαίσιο: Αύξηση κατά 59,7% στα καθαρά κέρδη - Στα 3,1 εκατ. ευρώ το 2020
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αύξηση κατά 59,7% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Πλαίσιο το 2020 φτάνοντας τα 3,1 εκατ. ευρώ από 1,9 εκατ. ευρώ ένα έτος πριν. 

Παράλληλα αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις στα 354,6 εκατ. ευρώ με διψήφια άνοδο (11,8%) που σηματοδοτεί τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης από το 2007.

insider

Σύμφωνα με την εισηγμένη, υπήρξε περιορισμένη υποχώρηση στα λειτουργικά περιθώρια απόδοση και ικανοποιητική βελτίωση σε αυτά του bottom line. 

  • EBITDA και EBIT έφτασαν στα 13,3 εκατ. ευρώ και 5,5 εκατ. ευρώ. 
  • Ενίσχυση των κερδών προ φόρων στα 3,6 εκατ. ευρώ (+20,0%).
  • Επαύξηση της ταμειακής ρευστότητας κατά περίπου 20 εκατ. ευρώ στα 58 εκατ. ευρώ και εκτίναξη των καθαρών διαθεσίμων μετά το δανεισμό στα περίπου 40 εκατ. ευρώ, σχεδόν στα μισά της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης.
  • Ίδια κεφάλαια στα 95,7 εκατ. ευρώ, σταθερά υψηλότερα της χρηματιστηριακής αξίας.
  • Προτεινόμενο μέρισμα 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Πλαισίου, Γεώργιος Γεράρδος, ανέφερε τα εξής: «Το 2020 ήταν ένα παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, καταφέραμε να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας κατά 11,8%, παρότι τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά για περίπου τρεις μήνες. Η μακροχρόνια στρατηγική μας, με έμφαση στις επενδύσεις σε υποδομές, σε αντιδιαστολή με τον ανεξέλεγκτα μεγάλο αριθμό καταστημάτων, δικαιώθηκε και μας οδήγησε σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Η διακοπή της λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων, λόγω της πανδημίας, απέδειξε την αξιοπιστία μας, μας διαχώρισε από τον ανταγωνισμό και οδήγησε όχι μόνο στην αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας, αλλά και των μεριδίων αγοράς. Κύρια όμως οδήγησε στην περαιτέρω αναγνώριση και καθιέρωση της αξιοπιστίας του brand μας και στην αύξηση της πελατειακής μας βάσης. Η ηγετική θέση της Πλαίσιο στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων συμπληρώθηκε από την ισχυρή βελτίωση των πωλήσεων στις μικρές επιχειρήσεις και τους τελικούς καταναλωτές. Η νέα αυτή πραγματικότητα, μας οδήγησε στο να επενδύσουμε στην πολυδιάστατη γνώση των ανθρώπων μας, αφού αξιοποιήσαμε μεγάλο μέρος του κόσμου μας από τα καταστήματα, αντί αναστολής, σε άλλα κανάλια κι έτσι όχι μόνο αντιμετωπίσαμε την αυξημένη ζήτηση αλλά στηρίξαμε τη στρατηγική multichannel που ήδη μετράει 25 χρόνια στην Πλαίσιο. Η προσαρμογή στον νέο τρόπο επιχειρηματικότητας έφερε περιορισμένη μείωση του μικτού περιθωρίου απόδοσης και αύξηση της κερδοφορίας προ φόρων του ομίλου κατά 20%, ενώ συνεχίσαμε τη συνεπή διαχείριση των στοιχείων του ισολογισμού. Στο πλαίσιο αυτό, νιώθουμε ότι μπορούμε να προτείνουμε μέρισμα ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή, μια ικανοποιητική αύξηση του μερίσματος για τους μετόχους μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.