ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ, Intracom, Dimand εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την «Πολιτεία Καινοτομίας» 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ, Intracom, Dimand εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την «Πολιτεία Καινοτομίας» 
Τέσσερα σχήματα φέρονται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να έδωσαν το παρών στην διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη του έργου «Πολιτεία Καινοτομίας».

Τέσσερα σχήματα φέρονται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να έδωσαν το παρών στην διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη του έργου «Πολιτεία Καινοτομίας», που προωθείται από το υπ. Ανάπτυξης, που «τρέχει» τον σχετικό διαγωνισμό.

Για σήμερα είχε οριστεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος και οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ (ΑΚΤΩΡ), Intracom (μένει να φανεί αν συμμετέχει και η Intrakat), Dimand εμφανίζονται να είναι εκ των επενδυτών που μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), διεκδικούν την ανάπλαση της βιομηχανικής μονάδας, ώστε η παλιά «ΧΡΩΠΕΙ» (στη Λεωφόρο Αθηνών – Πειραιώς 62, έκταση 17,86 στρέμματα) να μετατραπεί σε πολυδύναμο χώρο, όπου θα συνυπάρχουν ερευνητικά κέντρα και νεοφυείς επιχειρήσεις, επιτρέποντας την απρόσκοπτη ώσμωση μεταξύ επιστήμης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Ο ανάδοχος που θα προκύψει, πιθανώς στις αρχές του 2022, θα αναλάβει την κατασκευή και διαχείριση της «Πολιτείας Καινοτομίας». Η «Πολιτεία Καινοτομίας» εκτιμάται ότι θα αφορά επένδυση της τάξεως τουλάχιστον των 60 εκατ. ευρώ, αν και κάποιοι ανεβάζουν το τελικό κόστος αρκετά υψηλότερα, ίσως και στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας.

Στο αντικείμενο του Τεχνικού Έργου που θα κατασκευάσει ο ιδιώτης, περιλαμβάνεται κάθε ενέργεια σχεδιασμού, διαμόρφωσης, αναμόρφωσης, κατασκευής και, γενικότερα, κάθε τεχνικής φύσεως ενέργεια που απαιτείται για την κατάλληλη αναμόρφωση του Ακινήτου προς το σκοπό της αποτελεσματικής λειτουργίας του Κέντρου Καινοτομίας. Η διάρκεια της Σύμβασης Σύμπραξης ορίζεται σε τριάντα (30) έτη κατ’ ελάχιστο, με δυνατότητα περαιτέρω παράτασης για δεκαπέντε (15) επιπλέον έτη. Η χρηματοδότηση του Έργου θα γίνει αποκλειστικά με ίδια ή/και δανειακά κεφάλαια του Υποψηφίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider