Evergrande: Ο «γίγαντας» των 87 δισ. δολαρίων δεν έχει πουλήσει ούτε ένα αυτοκίνητο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evergrande: Ο «γίγαντας» των 87 δισ. δολαρίων δεν έχει πουλήσει ούτε ένα αυτοκίνητο
Τι συμβαίνει με την κινεζική αυτοκινοβιομηχανία Evergrande και γιατί δεν έχει πουλήσει ούτε ένα αυτοκίνητο;

Απορία και έκπληξη δημιουργεί η China Evergrande New Energy Vehicle Group Ltd. (Evergrande NEV), η κινεζική αυτοκινοβιομηχανία που θέλει να κυριαρχήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πουλήσει ούτε ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς χώρους στο National Exhibition and Convention Center της Σαγκάη, με 9 αυτοκίνητα που τραβούν την προσοχή, όχι όμως και τους αγοραστές.

Η Evergrande NEV είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, με πλειάδα επιτυχημένων δραστηριοτήτων πέρα από το real estate, όμως η πρόσφατη είσοδος της στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων έχει προκαλέσει έκπληξη. Η εταιρεία έλαβε θερμή υποδοχή από τους επενδυτές (άνοδος άνω του 1.000% στην τιμή της μετοχής τον τελευταίο χρόνο), με αποτέλεσμα η αξία της Evergrande NEV να εκτιμάται πλέον στα 87 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την Ford Motor Co. και την General Motors Co.

insider

Όμως παρά τη θερμή υποδοχή, οι επενδυτές αρχίζουν να βρίσκουν «περίεργες» ορισμένες τακτικές της εταιρείας, η οποία συνεχίζει να μην πουλάει αυτοκίνητα.

Μάλιστα, παρότι η εταιρεία έχει δημιουργήσει 3 βάσεις παραγωγής τις πόλεις Κουανγκτσόου, Τιεντσίν και στη Σανγκάη, η εταιρεία - ακόμα - δεν διαθέτει μία γενική γραμμή συναρμολόγησης αυτοκινήτων σε λειτουργία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, - ακόμα - γίνονται προσαρμογές στα μηχανήματα και τα εργαλεία των εργοστασίων.

Η Evergrande NEV έχει ανακοινώσει πως στοχεύει στη μαζική παραγωγή και παράδοση τεσσάρων μοντέλων μέχρι το 2022, με στόχο τα 100.000 οχήματα, ενώ απαντώντας στο ρεπορτάζ του Bloomberg, ανακοίνωσε πως οι καθυστερήσεις οφείλονται στην προετοιμασία των μηχανημάτων για τις δοκιμές ασφαλείας των οχημάτων και πως μόλις επιτευχθεί η «πλήρης παραγωγή» θα μπορεί να κατασκευάζει «ένα αυτοκίνητο ανά λεπτό».

Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα από τα πιο ιλόδοξα σχέδια αυτοκινητοβιομηχανίας, διεθνώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider