Intralot: Η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους και η αναμονή για την… «έκπληξη» Κόκκαλη

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intralot: Η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους και η αναμονή για την… «έκπληξη» Κόκκαλη
Ο στόχος της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της εισηγμένης «περνάει» και μέσα από το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ του Σωκράτη Κόκκαλη, που φαίνεται να έχει πάρει πάνω του το «βάρος» των επαφών, και των ομολογιούχων που ακόμα δεν έχουν συναινέσει στην αλλαγή των όρων.

Θέμα χρόνου, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται στελέχη της χρηματιστηριακής αγοράς αλλά και του ομίλου, φαίνεται να είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Intralot και τους ομολογιούχους. Ο στόχος της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της εισηγμένης «περνάει» και μέσα από το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ του Σωκράτη Κόκκαλη, που φαίνεται να έχει πάρει πάνω του το «βάρος» των επαφών, και των ομολογιούχων που ακόμα δεν έχουν συναινέσει στην αλλαγή των όρων.

Βέβαια, το… «θέμα χρόνου» που αναφέρουν στελέχη της αγοράς, σχετικά με τον ορίζοντα ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων «δεν σημαίνει ότι το deal κλείνει αύριο, αλλά αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις σχετικά σύντομα, ίσως και σε λίγες εβδομάδες», σημειώνουν οι ίδιοι. Προσθέτοντας μάλιστα με σχετικά… αινιγματικό ύφος ότι «θα πρέπει γενικότερα να περιμένουμε εκπλήξεις, με θετικό αποτύπωμα, από την πλευρά Κόκκαλη που δεν θα υπολογίσει κόστος και πιέσεις για να πετύχει τον στόχο αναδιάρθρωσης του ομίλου».

Σε κάθε περίπτωση, η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους ομολογιούχους, αν έχει αίσια κατάληξη για την Intralot, υπολογίζεται από αναλυτές ότι θα μπορούσε να αποφέρει κεφαλαιακό όφελος της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ, βελτιώνοντας την εικόνα του ισολογισμού. Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες (αρχές Φεβρουαρίου) είχε ανακοινωθεί από την Intralot η συμφωνία με ομολογιούχους που κατείχαν συνολικά ποσοστό άνω του 82% του ομολογιακού δανείου (λήξης 2021), με την εισηγμένη να συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για να φτάσει στο 90% και να προχωρήσει στην ανταλλαγή (άρα και στην αναδιάρθρωση). Θεωρητικά, θα μπορούσε αυτό να γίνει και μέσω της νομικής οδού, αναφέρουν χρηματιστές, πλην όμως, όταν είχε ανακοινωθεί το εν λόγω θέμα από την εισηγμένη πήγαζε η πρόθεση να προκύψει deal δίχως προσφυγή σε δικαστικές αίθουσες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για τη διαπραγμάτευση, τη χρηματοοικονομική εικόνα της Intralot και βέβαια την επόμενη μέρα του ομίλου.

Σημειώνεται ότι προ ημερών η Intralot προχώρησε σε πώληση μικρού πακέτου ιδίων μετοχών λόγω χρονικής πίεσης καθώς έληγε η τριετία. Ωστόσο, η εισηγμένη, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, κατέχει και άλλες ίδια μετοχές, 8.700.033 στον αριθμό, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 5,54% του συνολικού μετοχικού της κεφαλαίου και η παραπάνω κίνηση (500 χιλ. τίτλοι) αντιπροσώπευε ένα μικρότερο σε μέγεθος πακέτο (ποσοστό 0,32% του συνολικού μετοχικού της κεφαλαίου).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider