Ελλάδα
09-04-2021 | 18:37

Τι αλλάζει στο ανώτατο όριο πελατών στα καταστήματα

Ρομίνα Νικηφόρου
Μοιράσου το
Τι αλλάζει στο ανώτατο όριο πελατών στα καταστήματα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αίρεται από τη Δευτέρα το πλαφόν των 20 ατόμων στα καταστήματα λιανικού εμπορίου όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το απόγευμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Πλέον από τη Δευτέρα 12 Απριλίου ο αριθμός ατόμων μέσα καταστήματα διαμορφώνεται ως εξής:

Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τ.μ, ισχύει το ένα άτομο ανά 25 τ.μ. και για επιφάνειες άνω των 500 τ.μ, για κάθε 100 τ.μ πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανώτατο όριο των 20 καταναλωτών για τις αγορές με τη μέθοδο click Ιinside είχε προβληματίσει τα μεγάλα καταστήματα και τα πολυκαταστήματα καθώς, όπως τόνιζαν στελέχη τους, περιοριζόταν σημαντικά ο συνολικός αριθμός των καταναλωτών που εξυπηρετούνταν ημερησίως την ίδια στιγμή που τα λειτουργικά έξοδα για την επιχείρηση παρέμεναν υψηλά. Εξαιτίας του συγκεκριμένου περιορισμού αρκετές μεγάλες αλυσίδες την περασμένη εβδομάδα δίσταζαν να προχωρήσουν στην εφαρμογή click inside και να υποδέχονται πελάτες εντός των καταστημάτων. Χαρακτηριστικό είναι πως η αλυσίδα ΙΚΕΑ άνοιξε μόνο το μίνι κατάστημα του Πειραιά με τη συγκεκριμένη μέθοδο ενώ άλλες επιχειρήσεις που διαθέτουν μεγάλα καταστήματα όπως τα Jumbo, προχώρησαν στην εφαρμογή αυστηρού χρονικού ορίου 30 λεπτών για την παραμονή των πελατών. 

Από την άλλη πλευρά πάντως κλειστά εξακολουθούν να παραμένουν τα εμπορικά κέντρα καθώς η επιτροπή των ειδικών δεν έδωσε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία τους.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.