Επιχειρήσεις
09-04-2021 | 11:14

Σαράντης: Αύξηση 34% στο μέρισμα των μετόχων μετά τα βελτιωμένα αποτελέσματα

Newsroom
Μοιράσου το
Σαράντης: Αύξηση 34% στο μέρισμα των μετόχων μετά τα βελτιωμένα αποτελέσματα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου Σαράντης, που χαρακτηρίστηκαν από σημαντική βελτίωση, το ΔΣ της εταιρείας προτείνει αύξηση 34% στο μέρισμα των μετόχων. Η αύξηση ανά μετοχή είναι 0,2146614 ευρώ, στα 15 εκατ. ευρώ συνολικά.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, «η άνοδος στα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου αντανακλά την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου του Ομίλου, όπως και την ικανότητα του να ανταποκρίνεται άμεσα στις δυσχερείς συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του COVID-19.

Εν μέσω του εξαιρετικά δύσκολου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ο Όμιλος, έχοντας ως κύριες προτεραιότητες την υγεία, την ασφάλεια, την παροχή βοήθειας στην κοινωνία και την απρόσκοπτη επιχειρησιακή λειτουργία, παρέμεινε προσηλωμένος στο να διατηρεί ισχυρή οικονομική θέση, να δημιουργεί ελεύθερες ταμειακές ροές και να υλοποιεί σταθερά το επενδυτικό του πλάνο».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα προτείνει προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του την διανομή μερίσματος, αυξημένου κατά 34% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, δηλαδή την διανομή 15εκ ευρώ έναντι 11,2 εκ. ευρώ πέρυσι, που αντιστοιχεί σε 0,2146614 ευρώ ανά μετοχή από 0,1604814 ευρώ ανά μετοχή πέρυσι. 
Σημειώνεται ότι η πληρωμή μερίσματος έχει δρομολογηθεί για την 21 Μαΐου 2021.

Η ανακοίνωση καταλήγει πως «παρότι οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία το 2021 παραμένουν αβέβαιες, η διοίκηση παραμένει αισιόδοξη και συνεχίζει να παραμένει προσηλωμένη στους μακροπρόθεσμους στόχους του Ομίλου επιδιώκοντας περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεών του, περαιτέρω βελτίωση των περιθωρίων κέρδους, δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών και συνεχή δημιουργία αξίας στους μετόχους του».
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.