Ο CEO της McDonald’s έλαβε «μισθό» 10,8 εκατ. δολαρίων για το 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο CEO της McDonald’s έλαβε «μισθό» 10,8 εκατ. δολαρίων για το 2020
Σύμφωνα με το CNBC, ο μισθός του CEO της McDonald's είναι 1.189 φορές υψηλότερος από το μισθό του μέσου εργαζομένου στην εταιρεία, σύμφωνα με εκτιμήσεις. 

Περισσότερα από 10,8 εκατ. δολάρια ήταν η αποζημίωση του CEO της McDonald's, Κρις Κεμπτσίνσκι, για το 2020, παρά το γεγονός πως η εταιρεία δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει όλους τους στόχους που είχε θέσει.

Τον Απρίλιο της περασμένης χρονιάς, εν μέσω πανδημίας, ο κολοσσός του fast food είχε ανακοινώσει πως τα ανώτατα διοικητικά στελέχη θα δέχοντας περικοπές στους μισθούς τους, και ο «ελάχιστος» μισθός του Κεμπτσίνσκι μειώθηκε κατά 50%, όμως επανήλθε στα κανονικά επίπεδα τον Οκτώβριο της ίδια χρονιάς, καθώς η εταιρεία σημείωσε ανάκαμψη.

Όμως ο μισθός του ως CEO δεν αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα της αποζημίωσης του. Μετοχές και options, Καθώς και η χρήση του εταιρικού αεροπλάνου πρόσθεσαν σχεδόν 9,5 εκατ. δολάρια στον «ελάχιστο» μισθό, αν και «έχασε» τα bonus καθώς δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι για την αύξηση των λειτουργικών εσόδων και τις πωλήσεις. Μάλιστα, αν είχαν επιτευχθεί τότε ο Κεμπτσίνσκι θα μπορούσε να λάβει έως και 4,25 εκατ. δολάρια περισσότερα.

Σύμφωνα με το CNBC, ο μισθός του CEO της McDonald's είναι 1.189 φορές υψηλότερος από το μισθό του μέσου εργαζομένου στην εταιρεία, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider