Επιχειρήσεις
07-04-2021 | 08:45

Eurobank Equities: Στην 1η θέση των χρηματιστηριακών εταιρειών τον Μάρτιο και στο σύνολο του α΄ τριμήνου

Νένα Μαλλιάρα
Μοιράσου το
Eurobank Equities: Στην 1η θέση των χρηματιστηριακών εταιρειών τον Μάρτιο και στο σύνολο του α΄ τριμήνου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών τον μήνα Μάρτιο, αλλά και στο σύνολο του τριμήνου, κατέκτησε η Eurobank Equities.

Ο Μάρτιος έφερε σημαντική αύξηση των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο, αφού η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών ανήλθε σε 99 εκ. ευρώ από 61 εκ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2021. Ο σημαντικά αυξημένος τζίρος του μήνα στο Χρηματιστήριο, αποτυπώνει το  αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών για την ελληνική αγορά, καθώς επίσης και τις μετοχικές ανακατατάξεις σε ορισμένες εισηγμένες (π.χ. Jumbo, GEK Terna, Terna Energy).

Κερδισμένη του μήνα ήταν η Eurobank Equities, η οποία με μερίδιο αγοράς 21,64% κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών. Συνολικά, το πρώτο τρίμηνο ολοκληρώθηκε με μέση ημερήσια αξία συναλλαγών πέριξ των 74 εκ. ευρώ. Στην κορυφή των χρηματιστηριακών στο σύνολο του τριμήνου βρέθηκε και πάλι η Eurobank Equities με μερίδιο αγοράς 18,97%, εδραιώνοντας τη θέση και τη δυναμική της, ως μία από τις κορυφαίες επιλογές των μεγαλύτερων και σημαντικότερων θεσμικών επενδυτών καθώς και δεκάδων χιλιάδων ιδιωτών επενδυτών. Σημειώνεται ότι η Eurobank Equities έχει αναδειχθεί κορυφαία στην κατάταξη όσον αφορά το μερίδιο αγοράς τις περισσότερες χρονιές τα τελευταία 12 έτη. Το 2020 συγκέντρωσε το 17,4% του συνόλου των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τα επίσημα στοιχεία από το Χρηματιστήριο για την κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών στις συναλλαγές επί μετοχών και ομολόγων κατά τον μήνα Μάρτιο έχουν ως εξής:  

insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.