Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά της «Axa Ασφαλιστική» από τη Generali

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά της «Axa Ασφαλιστική» από τη Generali
Σύμφωνα με την Επιτροπή, το deal «δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού».

Την έγκριση της στην εξαγορά της «Axa Ασφαλιστική Ανώνυμη Εταιρεία» από την «Assicurazioni Generali - Societa per Azioni» έδωσε τη Δευτέρα η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, την 01/04/2021, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 732/2021 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 29/01/2021, γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση της απόκτησης του 99,9% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την επωνυμία «Axa Ασφαλιστική Ανώνυμη Εταιρεία» από την εταιρεία με την επωνυμία «Assicurazioni Generali - Societa per Azioni», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά πρωτίστως την ευρύτερη αγορά παροχή ασφαλίσεων κατά κινδύνων ζωής και ασφαλίσεων κατά κινδύνων ζημιών και αντασφαλιστικών υπηρεσιών και τις υπό-αγορές των ασφαλίσεων κινδύνων για μεταφερόμενα εμπορεύματα, πυρκαϊά και στοιχεία φύσης και λοιπές ζημιές αγαθών, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/201, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορά στις οποία αφορά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider