Επιχειρήσεις
05-04-2021 | 09:39

Πλαστικά Θράκης: Νέος διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης ο Ιωάννης Σιδέρης

Newsroom
Μοιράσου το
Πλαστικά Θράκης: Νέος διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης ο Ιωάννης Σιδέρης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Καθήκοντα διευθυντή Βιώσιμης Ανάπτυξης (Chief Sustainability Officer) της εταιρείας Πλαστικά Θράκης αναλαμβάνει ο κ. Ιωάννης Σιδέρης

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ένταξη της συγκεκριμένης θέσης στο οργανόγραμμα του Ομίλου ενδυναμώνει την ομάδα διοίκησης σε θέματα κυκλικής οικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης που αποτελούν βασικό πυλώνα της Στρατηγικής του Ομίλου. Ο ρόλος του διευθυντή Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι ιδιαίτερα σημαντικός προκειμένου να επιτευχθεί στο μέγιστο η εναρμόνιση της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου με τους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (United Nations Sustainable Development Goals/SDGs). Η Διοίκηση του Ομίλου ανταποκρινόμενη στην «Ευρωπαϊκή Στρατηγική για το πλαστικό και την Κυκλική Οικονομία» στοχεύει στην ενίσχυση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας στην πράξη, εφαρμόζοντας πρακτικές που βασίζονται στις αρχές της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης επιτυγχάνοντας τη συνεχή μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος.

Ο κ. Ιωάννης Σιδέρης είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων από το London School of Economics. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, καθώς διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και επί σειρά ετών αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Δημήτρης Μαλάμος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια η μετάβαση από το μοντέλο της γραμμικής οικονομίας σε αυτό της κυκλικής οικονομίας αποτελεί για εμάς μία μεγάλη πρόκληση, η οποία καθορίζει τη στρατηγική μας και δημιουργεί πολύ μεγάλες ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη. Απολύτως ευθυγραμμισμένοι με την Ευρωπαϊκή στρατηγική για το πλαστικό, ο Όμιλός μας έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντολογικού μας αποτυπώματος. Στο πλαίσιο αυτό, δεσμευτήκαμε οικειοθελώς προς την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αντικατάσταση 8.500 τόνων παρθένας πρώτης ύλης με ανακυκλωμένη, έως το 2025 για την παραγωγή των προϊόντων μας. Είμαι σίγουρος ότι η εξειδίκευση, η γνώση του αντικειμένου και η αποφασιστικότητα του κ. Σιδέρη, θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις υπάρχουσες συνεργασίες εντός και εκτός Ομίλου και θα επιταχύνουν την πορεία των ενεργειών μας  για τη μετάβαση στο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.