Απόφαση κατά της Tesla: Παράτυπη απόλυση εργαζομένου - Απειλές κατά συνδικαλιστών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απόφαση κατά της Tesla: Παράτυπη απόλυση εργαζομένου - Απειλές κατά συνδικαλιστών
Η Tesla παραβίασε επανειλημμένα το εργατικό δίκαιο των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της απολύσεως ενός ακτιβιστή των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στην πρόσληψη ενός απολυμένου εργαζόμενου και στη διαγραφή ενός παλαιότερου tweet του καλείται να προχωρήσει ο ιδρυτής της Tesla, Ελον Μασκ, μετά από απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, σύμφωνα με την απόφαση, η Tesla παραβίασε επανειλημμένα το εργατικό δίκαιο των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της απολύσεως ενός ακτιβιστή των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ ο CEO της καλείται να διαγράψει ένα tweet που έκανε προ τριετίας, το οποίο χαρακτηρίστηκε «απειλητικό».

Συγκεκριμένα, το tweet του 2018 έγραφε «τίποτα δεν εμποδίζει την ομάδα Tesla στο εργοστάσιό μας να ψηφίζει την ένωση. Θα μπορούσαν να το κάνουν αύριο αν ήθελαν. Γιατί όμως να πληρώσετε συνδικάτα και να εγκαταλείπετε τις μετοχές για το τίποτα;» και σύμφωνα με την απόφαση το tweet του Μασκ «απείλεί παράνομα» τους υπαλλήλους της Tesla υπονοώντας ότι «θα χάσουν τις μετοχές τους εάν επιλέξουν την Ένωση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider