Επιχειρήσεις
18-03-2021 | 10:04

Η Mytilineos ολοκλήρωσε έργο αποθήκευσης ενέργειας στη Σκωτία

Newsroom
Μοιράσου το
Η Mytilineos ολοκλήρωσε έργο αποθήκευσης ενέργειας στη Σκωτία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Eπιτυχώς ολοκληρώθηκε η ενεργοποίηση του έργου αποθήκευσης ενέργειας Byers Brae της Gresham House στη Σκωτία, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, παρά τους περιορισμούς της COVID -19, μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), όπως ανακοίνωσε η Mytilineos

Η περίοδος κατασκευής ήταν 4 μήνες (Οκτώβριος 2020 – τέλος Ιανουαρίου 2021).

Το συγκεκριμένο έργο Battery Energy Storage System - BESS είναι ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία που θα παρέχει περίπου 30 MWh στο δίκτυο. Αυτό είναι το 3ο έργο BESS που ολοκληρώνει ο Τομέας RSD κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου και επισφραγίζει την μακροπρόθεσμη συνεργασία του με τη Gresham House. Προηγήθηκε η επιτυχής ενεργοποίηση στα τέλη του 2020 του έργου Wickham BESS (50MW/74MWh) και Thurcroft BESS (50MW/75MWh). Τα έργα Wickham και Thurcroft είναι από τα μεγαλύτερα έργα αποθήκευσης ενέργειας στο χαρτοφυλάκιο της Gresham House.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα έργα αποθήκευσης ενέργειας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επιτυχούς ενεργειακής μετάβασης και είναι μία βασική παράμετρος για τη μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές CO2. Ταυτόχρονα, υποστηρίζουν την αυξημένη διείσδυση και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.