Γουάνγκ Τζιανλίν: Έχασε 32 δισ. δολάρια προσπαθώντας να «σώσει» την εταιρεία του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γουάνγκ Τζιανλίν: Έχασε 32 δισ. δολάρια προσπαθώντας να «σώσει» την εταιρεία του
Γουάνγκ Τζιανλίν: Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος που έχασε 32 δισ. δολάρια προσπαθώντας να «σώσει» την εταιρεία του.

Ο Γουάνγκ Τζιανλίν κάποτε ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, στην κορυφή της Dalian Wanda Group Co., όμως πλέον ο 66χρονος επιχειρηματίας δεν βρίσκεται καν στο top 30. 

O Κινέζος επιχειρηματίας, τα τελευταία έξι χρόνια έχει «χάσει» περί τα 32 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία, τις μεγαλύτερες απώλειες που έχει καταγράψει οποιοσδήτοτε δισεκατομμυριούχος διεθνώς, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, την ώρα που η κρίση της πανδημίας ήρθε να προσθέσει νέες απώλειες στους κλάδους του σινεμά, των εμπορικών κέντρων, των θεματικών πάρκων, τον ξενοδοχείων και των αθλητικών events. Κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται ο όμιλος του Τζιανλίν.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις απώλειες και να αυξήσει τη ρευστότητα, την προηγούμενη εβδομάδα ο Γουάνγκ Τζιανλίν προχώρησε στην πώληση μετοχών του στην AMC Entertainment Holdings Inc., με το μερίδιο του πλέον να είναι μικρότερο του 10%. 

Πλέον, ο Γουάνγκ Τζιανλίν επιχειρεί να βρει επενδυτές που θα βοηθήσουν τον όμιλο του να ανακάμψει από ζημίες ύψους 56 δισ. δολαρίων, όμως βρίσκεται αντιμέτωπος με σκεπτικισμό, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Bloomberg.

insider

Συγκεκριμένα, η εταιρεία παραγωγής ταινιών και διαχείρισης σινεμά, Wanda Film Holding Co. ανακοίνωσε πως απώλειες - ρεκόρ ύψους 1 δισ. δολαρίων την για την περασμένη χρονιά. Η Wanda Commercial Management ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις και τα κέρδη κατέγραψαν πτώση σχεδόν 50% τους πρώτους 9 μήνες του 2020, ενώ η Wanda Sports Group Co. αποχώρησε από την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, μετά από απώλειες που έφτασαν στα 2/3 της αξίας της, σε σχέση με την αξία που είχε τον Ιούλιο το 2019, κατά την εισαγωγή της.

Η μόνη ελπίδα του Τζιανλίν φαίνεται να είναι η ανάκαμψη της οικονομίας της Κίνας, η οποία προχωρά σταδιακά στην επανεκκίνηση της αγοράς ανοίγοντας τα σινεμά και τα εμπορικά κέντρα. Ενώ, παράλληλα, η Dalian Wanda Commercial Management Group Co. θέτει σε εφαρμογή ένα νέο μοντέλο διαχείρισης που έχει στόχο να μειώσει τις απώλειες. 

Σε αυτό περιλαμβάνεται και το «στοπ» στις αγορές ακινήτων και γης, με την παράλληλη προώθηση «παραχώρησης αδειών για τη χρήση του brand» σε συνεργάτες. 

 

 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider