Επιχειρήσεις
06-03-2021 | 13:08

Πλακιωτάκης: Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας θα είναι θετικές

Newsroom
Μοιράσου το
Πλακιωτάκης: Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας θα είναι θετικές

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης εκφράστηκε με αισιοδοξία αναφερόμενος στο γεγονός ότι προβλέπει θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, οι οποίες θα δώσουν στον φετινό τουρισμό μια όψη κανονικότητας. 

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός εξήγησε ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί, δηλαδή η πληρότητα των πλοίων μέχρι 50% και σε περιπτώσεις πλοίων με καμπίνες στο 55%, καθώς και ο περιορισμός των μετακινήσεων μόνο σε όσους είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών συμβάλλουν στα περιορισμένα κρούσματα ως τώρα.

Επίσης. με τη γρήγορη εξέλιξη των εμβολιασμών στα νησιά, πολύ γρήγορα θα έχουν καταστεί ζώνες covid free, κάτι που θα βοηθήσει και τους κατοίκους και τον τουρισμό. 
Πρόσθεσε επίσης, ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο κερδίζει έδαφος η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για να θεσμοθετηθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού, κάτι που αναμένεται να προσθέσει βοήθεια στις μετακινήσεις γενικά αλλά και στον τουρισμό ειδικότερα.

Ο Υπουργός έκλεισε την παρέμβασή του τονίζοντας την εξαιρετική θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, κάτι που τον καθιστά αισιόδοξο γενικά για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και όσον αφορά την αρμοδιότητά του που είναι ο τουρισμός. 

Τέλος, ο Υπουργός σε σχετική ερώτηση που του έγινε για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν μπορεί να εκβιάζεται η Δημοκρατία και πώς οι νόμοι ισχύουν για όλους, συνεπώς, ο Δ. Κουφοντίνας θα έπρεπε να έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη εφόσον θεωρεί ότι αδικείται.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.