«Έρχεται η ώρα» για τη REDS

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έρχεται η ώρα» για τη REDS
Για την Παρασκευή 5 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της REDS, θυγατρικής της Ελλάκτωρ στον τομέα ακινήτων.

Για την Παρασκευή 5 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της REDS, θυγατρικής της Ελλάκτωρ στον τομέα ακινήτων, με ατζέντα την ανάκληση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και την εκλογή νέου ΔΣ, την ανάκληση του συνόλου των μελών της Επιτροπής Ελέγχου και την εκλογή νέας. Πρόκειται άλλωστε για τη μοναδική μεγάλη θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ στην οποία δεν έχει γίνει αλλαγή διοίκησης, έπειτα από την ευρεία επικράτηση της ολλανδικής Reggeborgh στην έκτακτη συνέλευση του κατασκευαστικού ομίλου στις 27 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες πριν την γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ που εξελίχθηκε σε εμφατική νίκη των Ολλανδών, η γενική συνέλευση της Reds είχε αποφασίσει την πώληση ακινήτου της θυγατρικής στη Ρουμανία, έκτασης 7.974 τ.μ. στην εταιρία «Vastint Romania S.R.L, έναντι 11,4 εκατ. ευρώ. Μια απόφαση που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του δεύτερου σε ποσοστό μετόχου της θυγατρικής (με σχεδόν 11,5%), του κ. Χρ. Παναγιωτόπουλου (που ακολούθως ανέλαβε εκτελεστικός πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ μετά τις διοικητικές αλλαγές στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ), που προσπάθησε να αποτρέψει την εν λόγω συναλλαγή, θεωρώντας το τίμημα πολύ χαμηλό.

Κατά πόσο βέβαια μπορεί να ακυρωθεί τώρα η πώληση του ακινήτου ή αν υπάρχουν όροι στη συμφωνία που δεν το επιτρέπουν, προφανώς εξετάζεται από τους ανθρώπους του γκρουπ.

Να σημειωθεί ότι θυγατρική εταιρεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει καταθέσει προς έγκριση μια ακόμη μεγάλη επένδυση στην περιοχή των Μεσογείων, το Cambas Project, μία μεικτή επένδυση γραφείων, μαζί με εμπορικό κέντρο και ξενοδοχείο μεταξύ άλλων, κόστους άνω των 200 εκ. ευρώ, η οποία βρίσκεται σε στάδιο εγκρίσεων και εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ σχετικά με το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τους πολεοδομικούς όρους.

Πάντως, πρόσφατα η εταιρεία συμφώνησε τη μίσθωση υπαίθριου χώρου, συνολικής επιφάνειας περίπου 720 τ.μ., και τη δημιουργία Φυτωρίου, για τη λιανική πώληση φυτών, ειδών φυτωρίου και κηπουρικής υπό το εμπορικό σήμα «ALL4GARDEN». Παράλληλα, προχώρησε σε συμφωνία με το εμπορικό σήμα «e- ORO.gr», για τη δημιουργία Εμπορικού Καταστήματος λιανικής πώλησης κοσμημάτων, ρολογιών και συναφών αξεσουάρ καθώς και παροχής υπηρεσιών επισκευής ρολογιών.

Μέσα στον Ιανουάριο είχε ανακοινώσει και την υπογραφή δύο νέων συμφωνιών εμπορικής μίσθωσης ακινήτων στο Εμπορικό Πάρκο Smart Park στα Σπάτα, τη μία με την εταιρεία «ΝΕΦ – ΝΕΦ (NEF - NEF) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΛΕΥΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το εμπορικό σήμα «NEF – NEF Α.Ε.», για τη δημιουργία εμπορικού καταστήματος, συνολικής επιφάνειας 170 τ.μ. (λιανικής πώληση λευκών ειδών, υφασμάτων, προσοψίων, χαλιών, διακοσμητικών ειδών για το σπίτι και συναφών με αυτά ειδών) και την άλλη με την εταιρεία «LILA VERNE ΕΜΠΟΡΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το εμπορικό σήμα «HUNTER Authentic Accessories», για τη δημιουργία Εμπορικού Καταστήματος, συνολικής επιφάνειας 114 τ.μ. (λιανικής πώλησης γυναικείων τσαντών, υποδημάτων, βαλιτσών, γυναικείων και δερμάτινων αξεσουάρ το οποίο θα λειτουργεί εντός του χώρου Smart Gallery).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider