Υβριδική εργασία – Το μεγάλο στοίχημα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υβριδική εργασία – Το μεγάλο στοίχημα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους
Ένας χρόνος έχει περάσει από την έναρξη της πανδημίας, και για πολλούς από εμάς η πρωτοτυπία της εξ αποστάσεως εργασίας έχει πια ξεθωριάσει – παρ’ όλ’ αυτά, δεν έχουμε καμία πρόθεση να επιστρέψουμε στη ρουτίνα της καθημερινής μετακίνησης. Υπάρχει, όμως, μία λύση: η «υβριδική» εργασία.

Η κορυφαία εταιρεία παροχής εργασιακών χώρων IWG, ανανεώνει το επιχειρηματικό της μοντέλο, προσαρμόζοντάς το στις νέες απαιτήσεις της ζωής μετά την πανδημία, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες και πάροχοι χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν την αύξηση των εξόδων, την αδυναμία πληρωμής από τους πελάτες τους, και τους άδειους ενοικιαζόμενους χώρους. Η IWG επενδύει στον συνδυασμό εργασίας από το σπίτι και από γραφειακό περιβάλλον, προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε πλήθος επιχειρήσεων, οι οποίες αναζητούν την μείωση των υποχρεώσεων που συνεπάγεται η συντήρηση μόνιμων γραφείων.

Παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, η εταιρεία δήλωσε ότι προβλέπει ένα λαμπρό μέλλον σε προϊόντα και υπηρεσίες που εξυπηρετούν το νέο αυτό μοντέλο. Έχει μάλιστα ήδη υπογράψει σχετικές συμφωνίες με μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η τράπεζα Standard Chartered, καθώς απ’ ό,τι διαφαίνεται, τα υβριδικά εργασιακά σχήματα θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον του real estate.

Αναλυτές της Barclays ανέφεραν ότι η IWG, με παρουσία σε περισσότερες από 100 αγορές, είναι ο πιο ικανός διαχειριστής στην αναπτυσσόμενη αγορά των ευέλικτων χώρων εργασίας, ενώ η Standard Chartered ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την εταιρεία σε 3.500 σημεία, κυρίως σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Η IWG θα προσφέρει έναν συνδυασμό χώρων εργασίας, business lounges και meeting rooms, ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν την ευκαιρία να συναντούν συναδέλφους και πελάτες. Η ανακοίνωση αποτελεί μία από τις σημαντικότερες κινήσεις εκ μέρους μιας σημαντικής τράπεζας προκειμένου να αλλάξει τη στρατηγική της σχετικά με τα γραφεία της, στον απόηχο της παγκόσμιας πανδημίας, αφού η τράπεζα ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι σκόπευε το 90% του προσωπικού της να δουλεύει ευέλικτα μέχρι το 2023.

Ο διευθύνων σύμβουλος της IWG, κ. Χρήστος Μισαηλίδης ανέφερε: «Η υβριδική μορφή εργασίας ήρθε για να μείνει. Η πανδημία έχει αναδείξει την ανάγκη για ευελιξία παγκοσμίως με την υβριδική εργασία να έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση των επιχειρήσεων. Το μέλλον της εργασίας για όλες τις μεγάλες εταιρείες θα αποτελείται από τη χρήση των κεντρικών γραφείων τους, την εργασία από το σπίτι και την εργασία από γραφειακούς χώρους στα προάστια. Για το τελευταίο, οι ευέλικτοι χώροι εργασίας θα είναι ο κύριος προμηθευτής Προκειμένου λοιπόν, να καλύψουμε αυτή την αυξανόμενη τάση για ευέλικτους χώρους εργασίας και βάση του μεγέθους της αγοράς και του αριθμού των σημαντικών επιχειρηματικά πόλεων της Ελλάδας, στόχος της IWG αποτελεί η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου +60 κέντρων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider