Μία νέα εξαγορά κάθε 3 - 4 εβδομάδες στο χαρτοφυλάκιο της Apple

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μία νέα εξαγορά κάθε 3 - 4 εβδομάδες στο χαρτοφυλάκιο της Apple
Η ακριβότερη εξαγορά της Apple την τελευταία δεκαετία είναι αυτή της Beats Electronics, έναντι 3 δισ. δολαρίων το 2014 και ακολουθεί με μεγάλη διαφορά η εξαγορά της Shazam το 2018, έναντι 400 εκατ. δολαρίων.

Περίπου 100 εταιρείες έχει προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο της η Apple, κατά την τελευταία εξαετία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ετήσια συνάντηση μετόχων την Τρίτη, ο Γενικός Διεθυντής της εταιρείας Τιμ Κουκ αποκάλυψε πως η Apple προχωρά στην εξαγορά μία εταιρείας κάθε 3 με 4 εβδομάδες, κατά μέσο όρο, με τις περισσότερες εξαγορές να αφορούν σε απόκτηση τεχνολογίας και ταλέντων.

Οι ακριβότερες εξαγορές

Η ακριβότερη εξαγορά της Apple την τελευταία δεκαετία είναι αυτή της Beats Electronics, έναντι 3 δισ. δολαρίων το 2014 και ακολουθεί με μεγάλη διαφορά η εξαγορά της Shazam το 2018, έναντι 400 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το BBC, οι εξαγορές της Apple, παρότι είναι πολλές, κυρίως επικεντρώνονται σε μικρότερου μεγέθους εταιρείες, με καινοτομίες που να μπορούν να ενσωματωθούν στα δικά της «κύρια» προϊόντα. Μία τέτοια ήταν η περίπτωση της εξαγοράς της PrimeSense, η τεχνολογία της οποίας βοήθησε στη δημιουργία του Apple FaceID.

Πρόκειται για πολύ επιλεκτικές και προσεγμένες αγορές που δεν απαιτούν από την Apple να «βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη», σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της.

Για παράδειγμα η Microsoft πλήρωσε 26 δισ. δολάρια για την απόκτηση της LinkedIn, η Facebook συμφώνησε στα 19 δισ. δολάρια για την WhatsApp και η Whole Foods κόστισε 13,7 δισ. δολάρια στην Amazon. Με βάση την αξία κατά την αγορά τους, οι δέκα ακριβότερες εξαγορές της Apple - μαζί - δεν φτάνουν το ποσό κανενός εκ των προαναφερθέντων deals.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider