Ενδιαφέρον για τους δύο Πύργους της Lamda Development στο Ελληνικό

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενδιαφέρον για τους δύο Πύργους της Lamda Development στο Ελληνικό

Ενδιαφέρον από εγχώρια σχήματα και ξένα funds του real estate φέρεται να συγκεντρώνει η διαδικασία για τους δύο Πύργους κατοικιών και γραφείων στο Ελληνικό, που προωθεί η Lamda Development.

Πληροφορίες έφερναν ονόματα όπως οι Hines, Brook Lane, Prodea, Dimand, Orilina να είναι μεταξύ αυτών που έδωσαν το παρών στη διαδικασία που «έτρεξαν» οι δύο σύμβουλοι Deloitte και Savills. Βέβαια, επί της ουσίας ακούγονται τα ίδια σχήματα που... κινούνται εσχάτως στην αγορά, αν και μένει να επιβεβαιωθεί η ονοματολογία.

Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, θα συσταθούν δύο εταιρείες ειδικού σκοπού, μια για τον κάθε Πύργο, με στόχο τη δημιουργία αντίστοιχων κοινοπραξιών που θα αναλάβουν την κατασκευή και διαχείριση των Πύργων. Πληροφορίες θέλουν στην εταιρεία ειδικού σκοπού για τον Πύργο Γραφείων τη Lamda να έχει μειοψηφικό ποσοστό (περίπου 25%), ενώ στον Πύργο Κατοικιών στην Μαρίνα, να έχει πλειοψηφικό ποσοστό (περίπου 75%). Η ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού αναμένεται να συμβεί εντός του 2021.

Η διαδικασία θα γίνει στο πρότυπο της συνεργασίας Lamda Development S.A. και ΤΕΜΕΣ A.E. (Costa Navarino – Hilton Αθηνών, του ομίλου Κωνσταντακόπουλου) που έχουν προχωρήσει τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων και των αντίστοιχων τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, κατά την πρώτη πενταετή φάση της υλοποίησης του έργου (σε ποσοστό 30%-70%).

Όσον αφορά στους δύο αυτούς πύργους - τοπόσημο, ο Πύργος Κατοικιών, ύψους έως 200 μέτρων, με συνολική επιφάνεια 45.000 τ.μ., βρίσκεται κάτω στη Μαρίνα. Ο Πύργος Γραφείων θα βρίσκεται στο πάνω μέρος της έκτασης, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider