Walmart: Αυξάνει μισθούς - Συγκρατούν τα κέρδη οι επενδύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Walmart: Αυξάνει μισθούς - Συγκρατούν τα κέρδη οι επενδύσεις

Η Walmart αναμένει επιβράδυνση του ρυθμού ανόδου των ετήσιων πωλήσεων και κερδών της καθώς επανεπενδύει στις δραστηριότητές της μετά την αύξηση των εσόδων της στα 560 δισ. δολάρια το 2020, καθώς ο κόσμος συγκέντρωνε είδη πρώτης ανάγκης στη διάρκεια της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Reuters, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικών πωλήσεων στον κόσμο, που απασχολεί 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αύξηση των μισθών.

Σχεδόν το 50% των ωρομίσθιων εργαζόμενων της Walmart στις ΗΠΑ θα κερδίζουν 15 ή περισσότερα δολάρια την ώρα ενώ για ορισμένους ρόλους οι ωριαίες αμοιβές θα αρχίζουν από τα 11 δολάρια την ώρα, διευκρίνισε η εταιρία.

Χθες η τιμή της μετοχής της Walmart, που έχει την έδρα της στο Μπέτονβιλ του Αρκάνσας, έκλεισε με πτώση 6,5%.

Η εταιρία επένδυσε κυρίως στις δραστηριότητες της στο διαδίκτυο, στις διαφημίσεις, αλλά και στις υπηρεσίες υγείας στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, αξιοποιώντας τη δυναμική των πωλήσεων που προκλήθηκε από την πανδημία και διαφοροποιώντας τις επιλογές της για πωλήσεις πέραν των καταστημάτων φυσικής παρουσίας που διαθέτει.

"Η εταιρεία δεν έκανε προβλέψεις, αποκομίζοντας κέρδη από πέρυσι αλλά ανακόπτοντας την αύξηση της κερδοφορίας για χάρη των κρίσιμων επενδύσεων σε εργαζόμενους και πλατφόρμα", σημειώνει η αναλύτρια της Jefferies, Stephanie Wissink.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider