Εξαγορά 4,3 δισ. δολαρίων της Nestlé Waters Β. Αμερικής – O ρόλος του ελληνικής καταγωγής, Dean Metropoulos

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξαγορά 4,3 δισ. δολαρίων της Nestlé Waters Β. Αμερικής – O ρόλος του ελληνικής καταγωγής, Dean Metropoulos

Στην εξαγορά των εταιρειών εμφιαλωμένου νερού της Νestle σε ΗΠΑ και Καναδά,Nestlé Waters North America, προχωρά η One Rock Capital Partners σε συνεργασία με τον ομογενή επιχειρηματία Dean Metropoulos.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Dean Metropoulos, σύμφωνα με το CNN, θα αναλάβει χρέη προέδρου και προσωρινού CEO της εταιρείας.

Το ύψος της εξαγοράς ανέρχεται σε 4,3 δισ. δολάρια ενώ περιλαμβάνει brands όπως Poland Spring, Deer Park, Ozarka, Ice Mountain, Zephyrhills, Arrowhead and Splash όπως και την υπηρεσία παράδοσης ποτών ReadyRefresh.

Όπως αναφέρει το bloomberg, o δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Dean Metropoulos, είναι γνωστός για την αναβίωση «προβληματικών» προϊόντων όπως, στο παρελθόν τις εταιρείες Bumble Bee Tuna και Chef Boyardee.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως ο τομέας των εμφιαλωμένων νερών αποτελούσε πονοκέφαλο για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nestle, Mark Schneider. Μετά την αύξηση της ζήτησης στις αρχές της δεκαετίας του 2000 άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα, με ανταγωνισμό στις τιμές αλλά και επικρίσεις αναφορικά με τη δημιουργία μεγάλου όγκου πλαστικών σπατάλης φυσικών πόρων. Το 2020 οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας οδήγησαν στην κατάρρευση της κατανάλωσης καθώς ένα μεγάλο μέρος των εμφιαλωμένων νερών καταναλώνεται σε εστιατόρια και τουριστικούς προορισμούς.

«Η πώληση αυτή μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στις πιο premium δραστηριότητές μας» σχολίασε ο CEO της Nestle» Mark Schneider.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider