Η Ηλέκτωρ, η επάνοδος Λ. Μπόμπολα και οι μπίζνες 1,5 δισ. ευρώ στα απορρίμματα

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ηλέκτωρ, η επάνοδος Λ. Μπόμπολα και οι μπίζνες 1,5 δισ. ευρώ στα απορρίμματα

Ως περίπου αναμενόμενη κρίθηκε από την αγορά η τοποθέτηση του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Ηλέκτωρ, θυγατρικής της Ελλάκτωρ στον τομέα περιβάλλοντος/διαχείρισης απορριμμάτων.

Όχι μόνο ο κ. Μπόμπολας γνωρίζει καλά την εν λόγω θυγατρική και τον τομέα δράσης της, αλλά πέραν αυτού φαίνεται ότι το γκρουπ της Ελλάκτωρ, που έχει πολύ σημαντικό μερίδιο στον τομέα περιβάλλοντος, δεν θα καταθέσει τα όπλα, αντιθέτως θα «χτυπήσει» τους διαγωνισμούς περί του 1-1,5 δισ. ευρώ που θα βγούνε προσεχώς στα έργα κατασκευής και λειτουργίας σύγχρονων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) ή Αποβλήτων που έχει ανάγκη η χώρα.

Τα projects στην Αττική (οι 3 νέες ΜΕΑ), οι μονάδες που αναμένονται σε Καβάλα, Ιόνια νησιά, Αγρίνιο, Πάτρα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Σητείας, Χερσόνησο Κρήτης, Δυτική Θεσσαλία, Ρόδου, Μύκονο, Λέσβο και άλλες περιοχές της χώρας προφανώς και προσελκύουν το ενδιαφέρον του ομίλου. Άλλωστε, ο σχεδιασμός του ΥΠΕΝ προβλέπει τα προσεχή έτη να προχωρήσουν πάνω από 60 μονάδες διαχείρισης αποβλήτων και απορριμμάτων, σε «πρώτη φάση» το συνολικό κόστους θα αγγίξει το 1 δισ. ευρώ ενώ σε βάθος ετών ακούγονται νούμερα άνω των 2,5 δισ. ευρώ.

Υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσουν οι διαγωνισμοί, η Ελλάκτωρ, δια μέσω της θυγατρικής Ηλέκτωρ, δείχνει ότι θα δώσει το παρόν σε αυτά τα projects.

Εκτός της επανόδου του κ. Μπόμπολα, στο δ.σ. της Ηλέκτωρ συμμετέχουν και ο κ. Ευθύμιος Μπουλούτας, στέλεχος με 25 χρόνια εμπειρίας στον Τραπεζικό τομέα, στη Διαχείριση Περιουσιακών Στοιχείων, στο Private Equity και σε Αναδιαρθρώσεις μεγάλων εταιρειών κ.λπ., ο κ Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είναι και εκτελεστικός πρόεδρος της Άκτωρ αλλά και ως μέλη οι Χαράλαμπος Σοφιανός (διευθυντικό στέλεχος της Ηλέκτωρ από το 2007), Γεώργιος Σκουτερόπουλος (στέλεχος της Ηλέκτωρ για περισσότερα από 10 χρόνια, υπεύθυνος χρηματοοικονομικών θεμάτων) και ο Κωνσταντίνος Τούμπουρος (μέλος και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλάκτωρ).

Η ΗΛΕΚΤΩΡ θεωρείται ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο, με τεχνογνωσία στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων και παραγωγής ενέργειας. Με καθετοποιημένη λειτουργία, δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της Μελέτης, Κατασκευής και Λειτουργίας σύγχρονων μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων, έργων παραγωγής εναλλακτικών καυσίμων και αξιοποίησης της βιομάζας. Μέσω των θυγατρικών εταιρειών της στη Γερμανία, καλύπτει όλο το εύρος των εφαρμογών βιολογικής επεξεργασίας απορριμμάτων και συμμετέχει με άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες σε σύγχρονα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων, ενώ έχει παρουσία σε Κύπρο, Βουλγαρία κ.λπ.

Η Ηλέκτωρ δραστηριοποιείται σε 7 χώρες. Έχει εκτελέσει και λειτουργεί το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία που αποτελεί το πρώτο ΣΔΙΤ απορριμμάτων που λειτούργησε στη χώρα. Εχει υλοποιήσει την κατασκευή της μεγαλύτερης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Ευρώπη (Σόφια, Βουλγαρία) δυναμικότητας 410.000 τόνων ανά έτος, αλλά και τη Μονάδα Μηχανικής Βιολογικής Επεξεργασίας στη Λάρνακα της Κύπρου που αποτελεί το πρώτο έργο παγκοσμίως με εκτεταμένο οπτικό διαχωρισμό για την ανάκτηση ανακυκλώσιμων από σύμμεικτα απορρίμματα, δυναμικότητας 190.000 τόνων ανά έτος. Το 2019 είχε κύκλο εργασιών άνω των 87 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider