Διευρύνθηκαν οι απώλειες της Commerzbank το δ' τρίμηνο, από το 2023 τα μερίσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνθηκαν οι απώλειες της Commerzbank το δ' τρίμηνο, από το 2023 τα μερίσματα

Διεύρυνση ζημιών ανακοίνωσε η Commerzbank για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, ενώ ανέφερε πως στοχεύει να επανεκκινήσει τις πληρωμές μερισμάτων το 2023. Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα εμφάνισε ζημιές 2,7 δισ. ευρώ, έναντι ζημιών 97 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Για το σύνολο του έτους, η τράπεζα επιβεβαίωσε τις ζημιές 2,87 δισ. ευρώ που είχε ήδη ανακοινώσει, ενώ τα κόστη αναδιάρθρωσης, η μείωση της υπεραξίας αλλά και παροχές σχετιζόμενες με τον κορονοϊό βάρυναν τα αποτελέσματα, όπως ανέφερε.

Παράλληλα, τα έσοδα, εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, για το τρίμηνο υποχώρησαν στα 2,05 δισ. ευρώ από 2,16 δισ. ευρώ, ενώ για το σύνολο του έτους τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 8,45 δισ. ευρώ. Για το 2021, η τράπεζα ανέφερε ότι περιμένει ελαφρώς μειωμένα έσοδα αλλά και θετικά λειτουργικά αποτελέσματα.

Η Commerzbank είναι στη διαδικασία της αναδιοργάνωσης, μια διαδικασία που συμπεριλαμβάνει περικοπές περίπου 10.000 θέσεων εργασίας και κλείσιμο εκατοντάδων καταστημάτων, ενώ ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την στρατηγική της έως το 2024 και είπε ότι στοχεύει να ολοκληρώσει περισσότερο από 80% των περικοπών προσωπικού ως το τέλος του 2023.

Τέλος, η τράπεζα ανέφερε πως σχεδιάζει να ξεκινήσει εκ νέου τις πληρωμές μερισμάτων το 2023 και για το 2024 αναμένει λειτουργικά κέρδη 2,7 δισ. ευρώ περίπου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider