Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα τριμηνιαία αποτελέσματα της General Motors

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα τριμηνιαία αποτελέσματα της General Motors
Mια παγκόσμια έλλειψη στους ημιαγωγούς θα μπορούσε να μειώσει τα έσοδα της για αυτή τη χρονιά κατά 2 δισ. δολάρια.

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα της General Motors το τέταρτο τρίμηνο, με την εταιρεία, ωστόσο, να προειδοποιεί πως μια παγκόσμια έλλειψη στους ημιαγωγούς θα μπορούσε να μειώσει τα έσοδα της για αυτή τη χρονιά κατά 2 δισ. δολάρια.

Οι αυτοκινητοπαραγωγοί, όπως και οι προμηθευτές ανταλλακτικών, είχαν προειδοποιήσει για την έλλειψη από το τέλος της περασμένης χρονιάς, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης που ακολούθησε το δίμηνο κλείσιμο των εργοστασίων, λόγω της πανδημίας.

Η μετοχή της GM έχασε περίπου 2% της αξίας της πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης της Wall Street.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία, εμφάνισε κέρδη ανά μετοχή 1,93 δολάρια αντί της πρόβλεψης από το Refinitiv για 1,64 δολάρια, ενώ τα έσοδα άγγιξαν τα 37,5 δισ. δολάρια, έναντι των εκτιμήσεων για 36,12 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 2,85 δισ. δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο, έναντι ζημιών 194 εκατ. δολαρίων, ένα χρόνο πριν, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 3,7 δισ. δολάρια, αυξημένα από τα 105 εκατ. δολάρια σε σχέση με πέρυσι.

Τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου της GM ξεπερνούν κατά πολύ τα αποτελέσματα της αντίστοιχης περιόδου το 2019, τα οποία είχαν επηρεαστεί αρνητικά από μια απεργία που «έκλεισε» την παραγωγή κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε πως αναμένει να δαπανήσει μεταξύ 9 και 10 δισ. δολάρια το 2021, με το ποσό αυτό να περιλαμβάνει τα σχέδια για επιτάχυνση της ανάπτυξης και του λανσαρίσματος ενός ηλεκτρικού αυτόνομου οχήματος, καθώς και δαπάνες που αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider