Οι ανανεώσιμες πηγές «κάνουν πλάτες» στο ασήμι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ανανεώσιμες πηγές «κάνουν πλάτες» στο ασήμι

Το ασήμι άγγιξε πρόσφατα τα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας οκταετίας καθώς οι επενδυτές της κοινότητας του Reddit δοκιμάζουν την τύχη τους στο συγκεκριμένο μέταλλο, το οποίο βοήθησε στην αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας σε μικρές μετοχές όπως το GameStop και η AMC Entertainment τις τελευταίες εβδομάδες.

Διεθνείς αναλυτές ωστόσο αποδίδουν την άνοδο του πολύτιμου μετάλλου και σε άλλους παράγοντες όπως είναι η χρήση του στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο Jeffrey Currie από την Goldman Sachs δήλωσε στο CNBC ότι ευνοείται το ασήμι έναντι του χρυσού ως επένδυση σε πολύτιμα μέταλλα σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ασήμι αποτελεί βασικό συστατικό για τα ηλιακά πάνελ και αυτό το καθιστά καλύτερη επένδυση από το χρυσό για επενδυτές που ενδιαφέρονται για την αγορά μετάλλων.

Τόσο ο χρυσός όσο και ο ασήμι μπορούν να προσφέρουν προστασία σε επενδυτές που ανησυχούν για την υποτίμηση νομισμάτων, πρόσθεσε. Αυτές οι ανησυχίες έχουν πάρει μεγαλύτερη έκταση τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας.

«Τo ασήμι έχει κάτι που δεν έχει ο χρυσός: Χρησιμοποιείται σε ηλιακούς συλλέκτες», είπε ο Currie. Το ασήμι χρησιμοποιείται σε κυψέλες φωτοβολταϊκών δεδομένης της αντοχής του ως οικονομικά αποδοτικού αγωγού θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτό είναι σημαντικό επειδή οι υπερασπιστές του κλίματος κάλεσαν τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να συμπεριλάβουν πράσινες επενδύσεις στις προσπάθειές τους για δαπάνες που σχετίζονται με την πανδημία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider