Επιχειρήσεις
05-02-2021 | 11:20

«Πράσινο φως» από Ελεγκτικό Συνέδριο για πρόδρομες εργασίες της Γραμμής 4 του Μετρό;

«Πράσινο φως» από Ελεγκτικό Συνέδριο για πρόδρομες εργασίες της Γραμμής 4 του Μετρό;

Εάν επιβεβαιωθούν ανεπίσημες πληροφορίες της κατασκευαστικής αγοράς τότε ενδεχομένως να έχουμε θετικά νέα για την περίφημη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας. Ο λόγος πάντως, γίνεται κατά βάση για τις πρόδρομες εργασίες της Γραμμής.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις πληροφορίες, η σύμβαση για τις πρόδρομες εργασίες φέρεται να έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εφόσον ισχύουν αυτές οι πληροφορίες που έρχονται από τον κατασκευαστικό κόσμο, τότε ακολουθεί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα η παρουσίαση της σύμβασης από τη Βουλή, ενώ έπεται η υπογραφή της σύμβασης για τις πρόδρομες εργασίες.

Ανεπίσημες πληροφορίες δεν αποκλείουν να έχουμε εξελίξεις σχετικά σύντομα με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι εργασίες μέσα στο 2021. Ανάδοχος του έργου είναι η ΕΡΕΤΒΟ, με το ύψος του αντικειμένου να ανέρχεται σε περίπου 48 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Το project αφορά στη μελέτη και τις μετατοπίσεις των δικτύων κοινής ωφέλειας, αρχαιολογικών και λοιπών απαιτούμενων εργασιών, των κυκλοφοριακών παρακάμψεων κ.α.

Η πρόοδος αυτών των εργασιών, που βέβαια για την ολοκλήρωσή τους απαιτείται σημαντικό χρονικό διάστημα, ανοίγει σε έναν βαθμό και τον δρόμο για την κατασκευής της νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, που βέβαια χρειάζεται και αυτή εύλογο… χρόνο ωρίμανσης.

Και εδώ η κοινοπραξία ΑΒΑΞ- Alstom θα πρέπει να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε η σύμβαση να πάρει τον δρόμο προς το Ελεγκτικό Συνέδριο και εφόσον λάβει την έγκριση δίχως καθυστερήσεις, να περάσει από τη Βουλή. Υπό καλές συνθήκες, και αν δεν υπάρξουν προβλήματα, ενδεχομένως μετά το Πάσχα ή το 6μηνο του 2021 να έχουμε κάποιες εξελίξεις για το μεγάλο έργο. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Αττικό Μετρό προκήρυξε διαγωνισμό για τεχνικό σύμβουλο με αρμοδιότητες για τα projects της Αττικής, μέσα στα οποία είναι και οι επεκτάσεις του Μετρό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.