Τα «φιλέτα» της Ektasis, ο διαγωνισμός και η… τάση ανατροπής

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα «φιλέτα» της Ektasis, ο διαγωνισμός και η… τάση ανατροπής

Για την επόμενη εβδομάδα είχε προγραμματιστεί η αξιοποίηση του πακέτου ακινήτων στο οποίο η αγορά real estate έχει δώσει τον κωδικό «Ektasis». Ο λόγος για τη διαδικασία υποβολής προσφορών για την απόκτηση των assets που ανήκουν στην εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Ektasis Development η οποία ως γνωστόν έχει ενταχθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Πλην όμως, πηγές της αγοράς σημειώνουν ότι για νομικούς λόγους, φαίνεται να έχει «ανοίξει ένα παράθυρο» ώστε η εταιρεία να αποκτήσει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για την αναστολή της διαδικασίας πώλησης των ακινήτων της.

Αυτά βέβαια θα ξεκαθαρίσουν αλλά ο χρόνος πιέζει καθώς η διαδικασία ρευστοποίησης των ακινήτων πλησιάζει και εάν τελικά όντως η εταιρεία υποβάλει και κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα η διαγωνιστική διαδικασία θα «παγώσει», τουλάχιστον μέχρι να εκδικαστεί η κύρια υπόθεση στην οποία η εταιρεία επιχειρεί να δώσει το παρών. Γιατί υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις της εταιρείας δεν ακούστηκαν κατά την εκδίκαση της υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με την Ektasis να υποστηρίζει… εξωδικαστικά ότι εσφαλμένα μπήκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Το πακέτο πώλησης αφορούσε σε ακίνητα αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ. Σε αυτά, ξεχωρίζει και το κτήριο στην οδό Χειμάρρας 10-12 στο Μαρούσι, όπου βρίσκονταν, πριν από πολλά χρόνια, τα γραφεία της Kodak, γνωστό ως «project Kodak».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider