Διεθνή
01-02-2021 | 14:21

H ΕΥ εκπλήρωσε τη δέσμευσή της για μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα

Newsroom
Μοιράσου το
H ΕΥ εκπλήρωσε τη δέσμευσή της για μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα

Τον στόχο που είχε θέσει στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ τον Ιανουάριο του 2020, για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους, υλοποίησε η ΕΥ παγκοσμίως.  Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η ΕΥ σε παγκόσμιο επίπεδο, εφεξής θα αφαιρεί ή θα αντισταθμίζει εκπομπές άνθρακα ισοδύναμες με το ετήσιο συνολικό της αποτύπωμα. 

Κατά το 2020, το αποτύπωμα άνθρακα της ΕΥ μειώθηκε δραματικά. Εκτός από τις περιορισμένες πτήσεις που πραγματοποίησαν τα στελέχη της εταιρείας, λόγω του COVID-19, η μείωση αυτή προήλθε και από μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως η ελάττωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τα επιμέρους γραφεία του οργανισμού, αλλά και η αύξηση του ποσοστού χρήσης ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Επιπλέον, στην επίτευξη του φιλόδοξου αυτού στόχου συνέβαλε και η συνεργασία με τον profit-for-purpose οργανισμό South Pole, ο οποίος επενδύει σε λύσεις βασισμένες στη φύση και σε τεχνολογίες που αφαιρούν ή αντισταθμίζουν τις εκπομπές άνθρακα.

Μεταξύ των επενδύσεων της ΕΥ μέσω της South Pole, περιλαμβάνονται:

  • Η προστασία του δασικού οικοσυστήματος Kariba στη Ζιμπάμπουε, έκτασης που υπερβαίνει τα 7.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η οποία ετησίως αποτρέπει την εκπομπή περισσότερων από 3,5 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
  • Η αποκατάσταση του δασικού οικοσυστήματος Guanaré στην Ουρουγουάη, μέσω της αναδάσωσης βοσκοτόπων, για τη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους και της βιοποικιλότητας.

Η ΕΥ παγκοσμίως, έχει επενδύσει, επίσης, στην αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια, μεταξύ άλλων, στον ποταμό Renun στη Βόρειο Σουμάτρα της Ινδονησίας, και στο αιολικό πάρκο Koru στην Τουρκία. 

Αναφερόμενος στην επίτευξη του στόχου για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέσα στο 2020, ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, διευθύνων σύμβουλος της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Για όλους εμάς στην ΕΥ, η αντιμετώπιση και η αντιστροφή των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, αποτελούν κεντρικές προτεραιότητες. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που καταφέραμε να υλοποιήσουμε μια τόσο φιλόδοξη δέσμευση. Η επίτευξη ενός ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα, καθιστά την EY πρωτοπόρο στην υπεύθυνη και βιώσιμη επιχειρηματικότητα, και μας φέρνει πιο κοντά στην επίτευξη του οράματός μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο βιώσιμου εργασιακού κόσμου για όλους».

Η κα Κιάρα Κόντη, Director, Υπηρεσίες Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της EY Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: «Η εκπλήρωση της παγκόσμιας δέσμευσής μας για μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα, αποτελεί μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής μας για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας, καθώς και έμπρακτη ένδειξη της συνεισφοράς μας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, σε ευθυγράμμιση με την υποστήριξη που παρέχουμε στους πελάτες μας για έναν βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον μετασχηματισμό των επιχειρήσεών τους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.