Ελλάδα
25-01-2021 | 10:39

Creta Farms: Αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης κατέθεσε ο Κων. Δομαζάκης - «Βολές» κατά Impala

Newsroom
Μοιράσου το
Creta Farms: Αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης κατέθεσε ο Κων. Δομαζάκης - «Βολές» κατά Impala

Αίτηση ακύρωσης της απόφασης με την οποία είχε επικυρωθεί η συμφωνία Εξυγίανσης και Μεταβίβασης Επιχείρησης της Creta Farms, στην Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου, κατέθεσε ο ένας εκ των ιδρυτών της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Σε ανακοίνωσή του στρέφεται κατά του νέου επενδυτικού σχήματος υποστηρίζοντας ότι «οι φερόμενοι επενδυτές της εταιρείας ουδέν κεφάλαιο έχουν διαθέσει για τη στήριξή» της εταιρείας.

Η αίτηση κατατέθηκε στις 21 Ιανουαρίου ενώ η συζήτηση της υπόθεσης αναμένεται θα πραγματοποιηθεί στις 5 Mαρτίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης επισημαίνει πως «οι φερόμενοι επενδυτές της εταιρείας ουδέν κεφάλαιο έχουν διαθέσει για τη στήριξή της. Οι οφειλές προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς σε διάστημα μόλις 11 μηνών έχουν υπερδιπλασιαστεί. Οι μισοί εργαζόμενοί της έχουν απολυθεί, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. Η συρρικνωμένη πλέον εταιρεία πουλάει όσο – όσο με ορίζοντα ολίγων ημερών ή εβδομάδων στην καλύτερη περίπτωση. Κυρίως όμως, ο πίνακας πιστωτών στον οποίο στηρίχθηκε η Συμφωνία Εξυγίανσης και παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο δεν περιέλαβε, σκοπίμως, επιβεβαιωμένη απαίτησή μου έναντι της εταιρείας».

Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης σημειώνει πως «δυστυχώς, όλες οι επιφυλάξεις μου, όλοι μου οι φόβοι και όλα τα σοβαρά γεγονότα τα οποία έχω καταγγείλει ήδη αρμοδίως, έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως. Η περιουσία της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ παραδόθηκε, χωρίς στοιχειώδη έλεγχο φερεγγυότητας, σε πρόσωπα που εξαρχής ήταν γνωστό ότι δεν είχαν δυνατότητα να την στηρίξουν έστω και στο ελάχιστο. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός υπήρξαν ψευδείς παραστάσεις προς πάσα Αρχή, ακόμη και παραπλάνηση στο ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο».

«Όσοι συμμετείχαν στο ανοσιούργημα της διάλυσης μιας υγιούς, εύρωστης και παραγωγικής ελληνικής εταιρείας, στην οποία εργάζονταν 860 εργαζόμενοι και η οποία κατέβαλε κάθε χρόνο τεράστια χρηματικά ποσά προς το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τις τράπεζες, ας γνωρίζουν ότι πλησιάζει ο χρόνος που θα απολογηθούν για τα πεπραγμένα τους» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Bιντζηλαίος στο insider.gr: Το comeback της Creta Farms και τα επόμενα πλάνα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.