Τον Φεβρουάριο «κληρώνει» για το mega project του ΟΛΘ;

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τον Φεβρουάριο «κληρώνει» για το mega project του ΟΛΘ;

Παράταση μερικών εβδομάδων αναμένεται να πάρει, όπως τουλάχιστον αναφέρουν πληροφορίες των τελευταίων ημερών, η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών οικονομικών προσφορών στο μειοδοτικό διαγωνισμό για την κατασκευή του προβλήτα 6 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, για ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά έργα στην Ελλάδα ύψους 130 εκατ. ευρώ, θα έχουμε νεότερα στις 5 Φεβρουαρίου, αν και στην κατασκευαστική αγορά περίμεναν να καταθέσουν προσφορές στις 15 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι ήδη είχε δοθεί μια παράταση και εφόσον δεν αλλάξει κάτι η υποβολή προσφορών πάει για τον Φεβρουάριο. Το έργο «6ος Προβλήτας, Επέκταση Λιμενικής Υποδομής» αποτελεί μέρος των υποχρεωτικών επενδύσεων που έχει αναλάβει ο ΟΛΘ, βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης που υπογράφηκε μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΘ. Έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες του λιμανιού της Θεσσαλονίκης αλλά και τη στρατηγική του θέση στην ευρύτερη περιοχή.

Το έργο διεκδικούν ελληνικοί και ξένοι όμιλοι ενώ έχουν προκριθεί έξι σχήματα, ωστόσο, μένει να φανεί αν όλα «κατέβουν» στην τελική ευθεία. Πρόκειται για την κοινοπραξία της Intrakat με τις Intercantieri Vittadello και Sales, την κοινοπραξία της Μυτιληναίος με την Rover Maritime και την HDK, την Archirodon Group, την Αβαξ με τις Etermar, NV Besix, την κοινοπραξία της ΤΕΡΝΑ με την Vinci, το σχήμα Acciona Construccion και Dredging International.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider