Ελλάκτωρ: Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης από το Διοικητικό Συμβούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάκτωρ: Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης από το Διοικητικό Συμβούλιο

Παραιτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη θέση του Εκτελεστικού αντιπροέδρου του Δ.Σ. του κατασκευαστικού ομίλου Ελλάκτωρ, o Δημήτρης Καλλιτσάντσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση ήταν η απόρροια της διαφορετικής προσέγγισης που είχαν ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, με τον αδερφό του, Δημήτρη, ως προς τη στρατηγική που θα πρέπει να υιοθετηθεί στον Όμιλο.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, παραιτήσεις έχουν υποβάλει ο Μιχαήλ Κατούνας και Τάκης Δουμάνογλου, ο οποίος εκπροσωπούσε το fund Farallon.

Η παραίτηση αυτή έρχεται λίγες μόνο ημέρες πριν την κρίσιμη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, στις 7 Ιανουαρίου, κατά την οποία αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις τόσο για την αλλαγή της διοίκησης όσο και για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Από τη μεριά της η ολλανδική Reggeborgh γνωστοποίησε χθες την αύξηση της άμεσης συμμετοχής της στην Ελλάκτωρ στο 14,1761% μετά τις μεταβολές που έλαβαν χώρα στις 18 και 23 Δεκεμβρίου του 2020, ενώ σε περίπτωση άσκησης των δικαιωμάτων προαίρεσης το ποσοστό θα ανέλθει στο 26,7218%, εξέλιξη που θα έχει ιδιαίτερη σημασία ενόψει της Συνέλευσης της 7ης Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης μαζί με τον αδερφό του Αναστάσιο, συμμετείχαν στην πρωτοβουλία «Change4Ellaktor» που επικράτησε στον Ιούλιο του 2018 στη μάχη για την διοίκηση του ομίλου.

Από κοινού κατείχαν τις μετοχές που συμφώνησαν πρόσφατα να μεταβιβάσουν στο δίδυμο των εφοπλιστών Γ. Καϋμενάκη και Δημ. Μπάκου, σε μια συμφωνία που θα εκτελεστεί έως τις 12 Ιανουαρίου του 2021, οπότε και η συμμετοχή των αδερφών Καλλιτσάντση σχεδόν θα μηδενιστεί.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μέσω του Χρηματιστηρίου αύριο Τετάρτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider