Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή
07-12-2020 | 20:10

Ο Τζεφ Μπέζος θέλει να στείλει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι το 2024

Μοιράσου το
Ο Τζεφ Μπέζος θέλει να στείλει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι το 2024

Το 2024, μια γυναίκα πρόκειται να προσγειωθεί στην επιφάνεια της σελήνης για πρώτη φορά, χρησιμοποιώντας τεχνολογία από τη διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος.

Τουλάχιστον αυτό ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Amazon. Ωστόσο, αναμένεται να δώσει μάχη με δύο ανταγωνιστές.

Η διαστημική εταιρεία του Blue Origin του Ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου σκοπεύει να στείλει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι, μια σκέψη που ο ίδιος μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram.

«Αυτή είναι η μηχανή του πυραύλου που θα φέρει την πρώτη γυναίκα στην επιφάνεια της σελήνης», έγραψε ο Μπέζος δίπλα από ένα βίντεο που δείχνει δοκιμή κινητήρα στο Marshall Space Flight Center της NΑSA στην Αλαμπάμα.

Η Blue Origin ανταγωνίζεται τη Dynetics και το SpaceX του ιδρυτή της Tesla Έλον Μασκ για να κερδίσει τη σύμβαση για την κατασκευή του επόμενου συστήματος ανθρώπινης προσελήνωσης της NASA.

Με αυτό, αναμένεται να φτάσουν άνθρωποι στο φεγγάρι. Θα είναι η πρώτη φορά που η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Επιστήμης Διαστήματος και Πτήσεων των ΗΠΑ θα μεταφέρει τους ανθρώπους στο φεγγάρι με διαστημικά λεωφορεία που ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες.

Τον Απρίλη του 2020, η NASA υπέγραψε σύμβαση για τη δημιουργία  διαστημικού λεωφορείου με τις παραπάνω τρεις εταιρείες. Δύο εξ αυτών θα επιλεγούν το επόμενο έτος για να κατασκευάσουν τα πρωτότυπα τους, ώστε να επανδρώσουν αποστολές που θα ταξιδεύουν στη Σελήνη από το 2024, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του οργανισμού στο Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.