Ανησυχία στα γυμναστήρια για την επόμενη μέρα – Τι θα γίνει με τις συνδρομές

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανησυχία στα γυμναστήρια για την επόμενη μέρα – Τι θα γίνει με τις συνδρομές
Σε μία χρονιά που θεωρείται ήδη «χαμένη» για τον κλάδο, τα γυμναστήρια καλούνται για άλλη μία φορά να κατεβάσουν ρολά.

Λουκέτο έβαλαν την Τρίτη και για έναν μήνα τα γυμναστήρια στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, με τους ιδιοκτήτες να εκφράζουν την ανησυχία τους για την επόμενη μέρα και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους.

Η φετινή χρονιά για τον συγκεκριμένο κλάδο χαρακτηριζόταν ήδη ως «χαμένη» εξαιτίας της πανδημίας. Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, τα γυμναστήρια λειτούργησαν ουσιαστικά μόνο τον Ιανουάριο ενώ τον Φεβρουάριο η προσέλευση ήταν ήδη μειωμένη. Από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Ιουνίου παρέμειναν κλειστά εξαιτίας του lockdown. Σημειώνεται μάλιστα ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις καταγράφουν σχεδόν το 40% του τζίρου τους το τρίμηνο από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, την περίοδο δηλαδή που φέτος ήταν κλειστές.

Στα μέσα Ιουνίου τα γυμναστήρια άνοιξαν ξανά, λειτουργώντας πλέον σε νέες συνθήκες, όπως περιορισμός στα άτομα και προγραμματισμένα ραντεβού.

«Μετά το καλοκαίρι το 70% των συνδρομητών είχε επιστρέψει στα γυμναστήρια. Οι αθλούμενοι είχαν αρχίσει πλέον να προσαρμόζονται στα καινούρια δεδομένα ενώ τηρούνταν και όλα τα μέτρα» σημειώνει στο insider.gr ο Δώρος Κλεοβούλου, Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων.

Από Τρίτη 2 Νοεμβρίου ωστόσο και λόγω της εξέλιξης της πανδημίας, τα γυμναστήρια κατέβασαν ξανά ρολά, με τους ιδιοκτήτες τους να βρίσκονται σε απόγνωση όσον αφορά στις υποχρεώσεις που συνεχίζουν να «τρέχουν» αλλά και εν μέσω αβεβαιότητας για το πότε θα επαναλειτουργήσουν.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου ζητούν άμεσα στήριξη από την πολιτεία ενώ όπως επισημαίνει ο κ. Κλεοβούλου, ο ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ ετοιμάζει προτάσεις με μέτρα στήριξης τις οποίες θα καταθέσει υπό μορφή υπομνήματος στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.

Οι συνδρομές

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι τα γυμναστήρια θα κλείσουν ξανά, αρκετοί οι οποίοι έχουν συνδρομές σε ισχύ, επικοινώνησαν με τις επιχειρήσεις προκειμένου να μάθουν τι θα γίνει με τον μήνα που χάνεται.

Υπενθυμίζεται ότι στο lockdown του Μαρτίου τα περισσότερα γυμναστήρια είχαν προχωρήσει, με τα νέα συμβόλαια που γίνονταν, σε παράταση των συνδρομών που βρίσκονταν σε ισχύ ή έληξαν εκείνη την περίοδο, καλύπτοντας ουσιαστικά τους μήνες που χάθηκαν.

Kάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και αυτή τη φορά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, το ενδεχόμενο νέου «lockdown» και το «πάγωμα» της συνδρομής προβλεπόταν εξ αρχής και σε όσα νέα συμβόλαια γίνονταν.

Οι μεγάλες αλυσίδες από την αρχή της εβδομάδας έχουν αρχίζει να ενημερώνουν σχετικά τους συνδρομητές τους. Με την «εμπειρία» πλέον της προηγούμενης φοράς, αρκετά γυμναστήρια προχωρούν και σε Online προγράμματα προκειμένου να μείνουν σε επαφή με τους πελάτες τους όλο αυτό το διάστημα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται δύσκολο για τους επαγγελματίες τους κλάδου. Κάποιοι μάλιστα εκφράζουν την ανησυχία ότι ακόμη και να ανοίξουν τα γυμναστήρια έπειτα από έναν μήνα, ο κόσμος θα είναι επιφυλακτικός και μάλιστα μέσα στην «καρδιά» του χειμώνα, ώστε να επιστρέψει.

Διαβάστε επίσης:

Τι άλλαξε στα γυμναστήρια στην Covid-19 εποχή

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider