Διεθνή
31-10-2020 | 09:13

Πώς να υιοθετήσεις το μοντέλο τηλεργασίας της Google στην επιχείρησή σου

Μοιράσου το
Πώς να υιοθετήσεις το μοντέλο τηλεργασίας της Google στην επιχείρησή σου

Πώς να υιοθετήσεις το υβριδικό μοντέλο τηλεργασίας της Google στην επιχείρηση σου.

Τρία νέα μοντέλα τηλεργασίας εξετάζει να υιοθετήσει η Google, αλλάζοντας τον τρόπο που οι εργαζόμενοί της θα δουλεύουν τους επόμενους μήνες, καθώς σιγά σιγά αίρονται τα μέτρα της καραντίνας και το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας επιστρέφει στα γραφεία. 

Σύμφωνα όμως με μία πρόσφατη έρευνα της ίδιας της Google «το 62% των εργαζομένων θέλει να επιστρέψει στα γραφεία της εταιρείας, όμως όχι σε καθημερινή βάση». Για το λόγο αυτό, όπως μεταδίδει το Forbes, η Google εξετάζει ένα τριπλό μοντέλο το οποίο καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες και είναι σχετικά εύκολο να υιοθετηθεί και από άλλες μικρότερες επιχειρήσεις, όπου είναι εφικτή η τηλεργασία. 

Δείτε πώς θα προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα της τηλεργασίας, εν μέσω πανδημίας:

 

Κεντρική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

 

Αν η πρώτη δοκιμή τηλεργασίας δεν δούλεψε «ρολόι», υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές. Τα νέα δεδομένα - τα οποία αλλάζουν μέρα με τη μέρα - απαιτούν ευελιξία, αξιολόγηση και πειραματισμό, μέχρι να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Διαβάστε επίσης:

Η απαραίτηση ισορροπία μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους εργαζομένους, ώστε οι αλλαγές και τα μοντέλα τηλεργασίας να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των εργαζομένων. Αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο αν ερωτηθεί ο εκάστοτε εργαζόμενος για τις προτιμήσεις του.

Το διπολικό μοντέλο «γραφείο ή σπίτι» δεν καλύπτει τις ανάγκες για την πλειονότητα των επιχειρήσεων, αλλά ούτε και των εργαζομένων, οι οποίοι έρχονται παράλληλα αντιμέτωποι με την καραντίνα, τον περιορισμό κυκλοφορίας, την τηλεκπαίδευση -σε περίπτωση που έχουν παιδιά- και την ύπαρξη του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού στο σπίτι τους. 

Τα «μοντέλα εργασίας» που πρέπει να εξετάσει ο καθένας περιλαμβάνουν «πλήρη τηλεργασία», τηλεργασία ορισμένες ημέρες της εβδομάδας / μήνα, τηλεργασία τις μισές ώρες της ημέρας και ούτω καθεξής. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.