Λουκέτο σε 5 καταστήματα βάζει ο «Βενέτης»

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λουκέτο σε 5 καταστήματα βάζει ο «Βενέτης»
Έχουν ήδη κλείσει τα καταστήματα σε Ασπρόπυργο και Άλιμο ενώ αναμένεται μέχρι αρχές Νοεμβρίου να κατεβάσουν ρολά και σε Πλάκα, Περιστέρι και Φιλοθέη.

Στο κλείσιμο 5 καταστημάτων της προχώρα μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου η αλυσίδα Βενέτης.

Πηγές της εταιρείας επισημαίνουν στο insider.gr ότι η απόφαση ελήφθη καθώς εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊου υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που στεγάζονται τα συγκεκριμένα καταστήματα, όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για τη μείωση των ενοικίων.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ήδη έχουν κλείσει τα καταστήματα σε Ασπρόπυργο και Άλιμο ενώ αναμένεται μέχρι αρχές Νοεμβρίου να κατεβάσουν ρολά και σε Πλάκα, Περιστέρι και Φιλοθέη.

Πτώση τζίρου 30% το 2020

Η αλυσίδα Βενέτης όπως και γενικότερα ο κλάδος της εστίασης, επλήγη βαρύτατα από την πανδημία του κορονοϊού ενώ το ζήτημα της μείωσης των ενοικίων έχει τεθεί επανειλημμένως από φορείς και επαγγελματίες του κλάδου.

Η πτώση του τζίρου, όπως επισημαίνουν πηγές της εταιρείας, αναμένεται στο τέλος του έτους να διαμορφωθεί στο 30%.

Το γεγονός αυτό όπως και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο λόγω πανδημίας επηρεάζει, όπως είναι φυσικό, και τα επόμενα πλάνα της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό όπως επισημαίνεται, θα ανακοπεί η διαδικασία ανοίγματος νέων καταστημάτων που είχαν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας η εταιρεία, αναφέρει:

«H εταιρεία BENETH κλείνει 5 καταστήματα λόγω COVID-19 και της συμπεριφοράς μερίδας ιδιοκτητών ακινήτων

Στο κλείσιμο πέντε καταστημάτων εντός του Ν. Αττικής προχωρά η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ.

Οι λόγοι που υποχρεώνουν την εταιρεία σε αυτή τη δυσάρεστη, αλλά αναγκαία επιλογή είναι:

  1. Η εξάπλωση του ιού COVID-19, ο οποίος έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην αγορά και στη βιωσιμότητα των επιμέρους καταστημάτων.
  2. Η αδικαιολόγητη άρνηση ορισμένων ιδιοκτητών ακινήτων να αντιληφθούν την σκληρή πραγματικότητα που επέβαλε σε όλους η απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών και να έλθουν σε καλόπιστη συνεννόηση με την εταιρεία για εύλογη μείωση των μισθωμάτων, για όσο διαρκεί η οξύτατη υγειονομική και οικονομική κρίση, αλλά αντίθετα εμμένουν στην είσπραξη των προ COVID-19 μισθωμάτων.

Η εταιρεία στο μέλλον θα αποχωρεί από τα καταστήματα εκείνα, των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα, τηρώντας αδικαιολόγητα άτεγκτη στάση.

Να σημειωθεί ότι πριν από την πανδημία, η εταιρεία διατηρούσε 110 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης:

Σε νέα «δοκιμασία» η εστίαση

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider