Διεθνή
10-07-2020 | 09:20

Περιορισμένες οι συναλλαγές μέσω PayPal στη Ρωσία

Μοιράσου το
Περιορισμένες οι συναλλαγές μέσω PayPal στη Ρωσία

Το διεθνές σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών PayPal δεν θα πραγματοποιεί μεταφορές χρημάτων και ηλεκτρονικές πληρωμές στην Ρωσία, από 31η Ιουλίου.

Την απόφαση της αυτή ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία στην ιστοσελίδα της, την οποία συνδέει με τις τροπολογίες που έγιναν στον ρωσικό νόμο «περί εθνικού συστήματος πληρωμών». Ωστόσο θα διατηρήσει τα γραφεία της στη Μόσχα.

Νέες απαιτήσεις σε σχέση με τις ηλεκτρονικές μεταφορές χρημάτων

Στην Ρωσία από τις 4 Ιουλίου τέθηκαν σε ισχύ οι τροπολογίες που έγιναν στον νόμο «περί εθνικού συστήματος πληρωμών», οι οποίες ορίζουν νέες απαιτήσεις σε σχέση με τις ηλεκτρονικές μεταφορές χρημάτων στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Από εδώ και στο εξής ο διαχειριστής ηλεκτρονικών πληρωμών και οι σχετιζόμενες με αυτόν εταιρείες δεν θα έχουν το δικαίωμα να μεταδίδουν στοιχεία για τις μεταφορές χρημάτων που πραγματοποιούνται στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε επικράτεια ξένου κράτους ή να έχουν πρόσβαση σε τέτοια είδους στοιχεία από το εξωτερικό , επισημαίνει το πρακτορείο TASS.

Η PayPal είναι η διεθνής πύλη ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω της οποίας διεκπεραιώνονται μεταφορές χρημάτων και πληρωμές και ανήκει στην αμερικανική εταιρεία PayPal Holdings.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.