Διεθνή
17-06-2020 | 13:53

Google: Aπέκλεισε την ZeroHedge - Προειδοποιεί τη The Federalist

Μοιράσου το
Google: Aπέκλεισε την ZeroHedge - Προειδοποιεί τη The Federalist

Δύο ιστοσελίδες απέκλεισε η Google από την διαφημιστική της πλατφόρμα, εξαιτίας της πληθώρας «επικίνδυνων και υποτιμητικών» σχολίων κατά των αντιρατσιστών διαδηλωτών.

Πρόκειται για την ιστοσελίδα ZeroHedge και τη The Federalist, δύο πλατφόρμες που εκφράζουν ακροδεξιές απόψεις. Στην περίπτωση της  ZeroHedge, η ιστοσελίδα έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008 για τις καυστικές της θέσεις σχετικά με τα χρηματοπιστωτικά και τις αγορές, θέσεις επικριτικές κατά του τομέα, κατά της Ουάσινγκτον και τολμηρές ως προς τις προβλέψεις της, όμως, πιο πρόσφατα, προσήλκυσε χρήστες που πληθαίνουν τις αναρτήσεις μίσους, έως και τα ανοικτά ρατσιστικά σχόλια.

«Εχουμε μία αυστηρή γραμμή για τους διαχειριστές του περιεχομένου στο οποίο μπορούν να αναρτηθούν διαφημίσεις. Και στο περιεχόμενο περιλαμβάνονται και τα σχόλια. Είναι μία γραμμή που ακολουθούμε εδώ και καιρό», εξήγησε εκπρόσωπος της Google, και τόνισε πως από το 2017 η εταιρεία εφαρμόζει εργαλεία για να προστατεύσει τους διαφημιζόμενους από την παροχή διαφημιστικού χώρου σε επίμαχους ιστότοπους.

Προσφυγή κατά του διαδικτυακού κολοσσού

Το ZeroHedge ανακοίνωσε ότι άσκησε το δικαίωμα της προσφυγής απέναντι στον κολοσσό του Ίντερνετ. «Ελπίζουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα και να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλύτερα: να σας παρουσιάζουμε, αναγνώστες, την αλήθεια, όσο ενοχλητική και αν είναι», αναφέρεται στο site.

Η Google απέστειλε προειδοποίηση και στην ιστοσελίδα The Federalist, πριν επιβάλει τα ίδια μέτρα.

Η αμερικανική ενημερωτική ιστοσελίδα, που κατατάσσεται στο άκρο του δεξιού πολιτικού φάσματος, κατηγορείται μεταξύ άλλων για μετάδοση fake news για την πανδημία του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.