Σήμερα εκτοξεύεται στο διάστημα η πρώτη επανδρωμένη πτήση της SpaceX

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σήμερα εκτοξεύεται στο διάστημα η πρώτη επανδρωμένη πτήση της SpaceX
Πρόκειται για την πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση που θα απογειωθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το 2011.

Λίγες ώρες έμειναν για την εκτόξευση της πρώτης επανδρωμένης διαστημικής πτήσης της εταιρείας του Έλον Μασκ, SpaceX, στις 27 Μαΐου στη Φλόριντα.

Πρόκειται για την πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση που θα απογειωθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το 2011, στην οποία μάλιστα έχει ανακοινωθεί ότι θα παραστεί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Το μέλλον μας πέρα από τα σύνορα της Γης δεν είναι μόνο ένα θέμα εθνικής ταυτότητας, αλλά ένα θέμα εθνικής ασφάλειας», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, για την εκτόξευση του Crew Dragon, το οποίο θα επανδρώνουν δύο αστροναύτες της NASA.

Το βράδυ της Τετάρτης (για την Ελλάδα)

Η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την Τετάρτη στις 16:33 τοπική ώρα (23:33 ώρα Ελλάδας) από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι. Ένας πύραυλος Falcon 9 της εταιρείας SpaceX, που ίδρυσε ο Έλον Μασκ στην Καλιφόρνια, θα φέρει την κάψουλα Crew Dragon που αναπτύχθηκε από την εταιρεία για τη NASA, η οποία της έχει αναθέσει συμβόλαια άνω των τριών διs. δολαρίων την τελευταία δεκαετία.

Οι δύο αστροναύτες, ο Νταγκ Χάρλεϊ και ο Μπομπ Μπένκεν, θα φτάσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 19 ώρες μετά την εκτόξευση και την πρόσδεση και θα παραμείνουν εκεί για αρκετούς μήνες.

Όλα είναι πιθανά

Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες μπορεί να είναι άσχημες την ημέρα της εκτόξευσης και η πιθανότητα μιας αναβολής είναι 60%, σύμφωνα με τις προβλέψεις που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη στρατιωτική βάση του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κέντρο Κένεντι.

Θα είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αστροναύτες απογειώνονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων το 2011, έπειτα από 30 χρόνια υπηρεσίας και αποστολής.

Έκτοτε, μόνο οι Ρώσοι διέθεταν μέσο μεταφοράς προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και δεκάδες Αμερικανοί αστροναύτες (και από άλλες χώρες) έμαθαν ρωσικά και με τους πύραυλους Σογιούζ, αναχωρούσαν από το κοσμοδρόμιο Βαϊκονούρ στο Καζακστάν για τον ΔΔΣ, όπου έχουν εγκατασταθεί μόνιμα από το 2000 πληρώματα με Αμερικανούς και Ρώσους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider