Πετρέλαιο: Οι χαμηλές τιμές «θερίζουν» τη βιομηχανία - Πτώση 35% στα κέρδη της Total

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Οι χαμηλές τιμές «θερίζουν» τη βιομηχανία - Πτώση 35% στα κέρδη της Total
Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και το lockdown εξακολουθούν να πλήττουν τις πετρελαϊκές επιχειρήσεις.

Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και το lockdown εξακολουθούν να πλήττουν τις πετρελαϊκές επιχειρήσεις με τα στελέχη της παγκόσμιας αγοράς να κάνουν λόγο για «εξαιρετικές περιστάσεις» και να εκτιμούν ότι θα χρειαστεί πάνω από έναν χρόνο προκειμένου η ζήτηση να ανέλθει σε ικανοποιητικά επίπεδα. Η ημερήσια παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου καταγράφει πτώση κατά 30 εκατ. βαρέλια ενώ οι πετρελαϊκές βάζουν φρένο στη δραστηριότητά τους καθώς μεταξύ άλλων εξαντλείται η παγκόσμια αποθηκευτική ικανότητα.

Οι πετρελαϊκοί κολοσσοί ανακοινώνουν περικοπές δαπανών, πτώση στα κέρδη ενώ καλούνται να ανταποκριθούν και στις δεσμεύσεις τους για μηδενικές εκπομπές μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Πτώση κατά 35% στα κέρδη της Total

Μετά από την BP, η οποία ανακοίνωσε 66% πτώση στα κέρδη της και την ExxonMobil, η οποία ζημιές 610 εκατ. δολαρίων, η γαλλική Total ανακοίνωσε επίσης σημαντική πτώση στα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2020.

Η γαλλική εταιρεία ανέφερε την Τρίτη ότι τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου ανήλθαν στα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, από 2,8 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι, καταγράφοντας πτώση κατά 35%.

Οι αναλυτές ανέμεναν τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου να φτάσουν τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Ο όμιλος αντιμετωπίζει εξαιρετικές περιστάσεις», δήλωσε ο Patrick Pouyanne, Διευθύνων Σύμβουλος της Total, την Τρίτη και αναφέρθηκε σε δύο σημαντικούς παράγοντες: την υγειονομική κρίση, η οποία επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία και δημιουργεί μεγάλες αβεβαιότητες, και το πετρέλαιο, του οποίου οι τιμές έχουν σημειώσει σημαντική πτώση.

Οι μετοχές της Total κατέγραψαν «βουτιά» πάνω από 38% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider