«Βουτιά» 66% στα κέρδη της BP στο πρώτο τρίμηνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» 66% στα κέρδη της BP στο πρώτο τρίμηνο
Η πετρελαϊκή βιομηχανία έχει πληγεί από το σοκ της προσφοράς και της ζήτησης.

Πτώση κατά 66% κατέγραψαν τα κέρδη της BP κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 καθώς η πανδημία του COVID-19 έπληξε τη ζήτηση για πετρέλαιο.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς ήταν 800 εκατ. δολάρια ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ήταν 2,4 δισ. δολάρια.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός έκανε λόγο για «εξαιρετικά επίπεδα αβεβαιότητας» στο εγγύς μέλλον μετά από την απότομη μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα του.

To lockdown σε όλο τον κόσμο κρατά τους καταναλωτές μέσα, μειώνοντας τη ζήτηση για πετρέλαιο ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία την περασμένη εβδομάδα οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος προτού αυξηθούν ξανά.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Bernard Looney, δήλωσε ότι : «Η βιομηχανία μας έχει πληγεί από το σοκ προσφοράς και ζήτησης σε κλίμακα που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ. Εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στην προστασία των λαών μας, στη στήριξη των κοινοτήτων μας και στην ενίσχυση των οικονομικών μας. Παραμένουμε δεσμευμένοι να επιτύχουμε το στόχο για μηδενικές εκπομπές (έως το 2050)».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider