Πόσο κόστισαν οι 5 μεγαλύτερες εξαγορές της Disney

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πόσο κόστισαν οι 5 μεγαλύτερες εξαγορές της Disney
Η Disney ενισχύει την κυρίαρχη θέση της στην αγορά προχωρώντας σε εξαγορές εταιρειών που έχουν επιτυχημένο χαρτοφυλάκιο και μεγάλο κοινό.

Η τεράστια επιτυχία που έχει σημειώσει η Disney δεν αναμένεται να χαθεί σύντομα, χάρη (και) στις εξαγορές εταιρειών που έχει κάνει την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα με το TheRichest, η Disney ενισχύει την κυρίαρχη θέση της στην αγορά, προχωρώντας σε εξαγορές εταιρειών που έχουν επιτυχημένο χαρτοφυλάκιο και μεγάλο κοινό.

Αυτές οι εξαγορές σίγουρα δεν ήταν «φθηνές», όμως το μακροπρόθεσμο κέρδος της Disney είναι ξεκάθαρα μεγαλύτερο.

Δείτε ποιες είναι οι μεγαλύτερες εξαγορές της Disney και πόσο κόστισαν:

Καταβάλλοντας το ποσό «μαμούθ» των 71 δισ. δολαρίων η Disney απέκτησε τους τίτλους ιδιοκτησίας της 21st Century Fox.

Με τη συμφωνία αυτή, η Disney απέκτησε εκατοντάδες ταινίες, τηλεοπτικά σόου και άλλες οντότητες, όπως τα brand X-Men, Simpsons και National Geographic που φέρνουν στα ταμεία της πολλά εκατομμύρια.

Η απόκτηση των ABC και του ESPN ήταν μία από τις εξυπνότερες κινήσεις της Disney, αφού τα 19 δισ. δολάρια της συμφωνίας πρόσθεσαν στο χαρτοφυλάκιό της events όπως τα NBA Playoffs, τους αγώνες του κολεγιακού ποδοσφαίρου και πολλές επιτυχημένες εκπομπές και τηλεοπτικές σειρές.

Ενώ η συγχώνευση με την Capital Cities προσφέρει στη Disney πρόσβαση σε 225 διαφορετικά δίκτυα.

Το κινηματογραφικό κοινό έχει αποδείξει ότι λατρεύει παιδικά όπως τo Toy Story, το Coco και το Finding Nemo. Πρόκειται για έργα που φέρνουν στην Disney κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που έγινε εφικτό μετά την εξαγορά της Pixar για 7,4 δισ. δολάρια.

Η Disney εξαγόρασε τις μετοχές της Comcast στην Hulu για 6 δισ. δολάρια και οι κερδισμένοι αυτής της συμφωνίας είναι οι συνδρομητές του Disney+, οι οποίοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα συνδυαστικό deal για τις πλατφόρμες της Disney, της Hulu και του ESPN Plus σε συμφέρουσα τιμή.

Η Disney «είδε» την τεράστια επιτυχία του Star Wars franchise και εξαγόρασε την Lucasfilm για 4 δισ. δολάρια το 2012. Από τότε ανακοινώθηκαν δύο ακόμα τριλογίες και φυσικά τα κέρδη, τόσο από τις παλιότερες, όσο και από τις νεότερες ταινίες, περνάνε στο ταμείο της Disney.

Από την άλλη, κανείς δεν περίμενε την απόλυτη κυριαρχία της Marvel στις κινηματογραφικές αίθουσες από τη στιγμή που πέρασε στον έλεγχο της Disney το 2009.

Ταινίες με χαρακτήρες όπως ο Iron Man, ο Captain America και ο Thor σάρωσαν στα box office και είναι ένα από τα σημαντικότερα κίνητρα για να αποκτήσει κανείς την εφαρμογή Disney+ app.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:33

Ασημένια Οικονομία: Ένα νέο αναπτυξιακό πεδίο για την Ελλάδα

15:24

Συρρικνώνεται η αγοραστική δύναμη - Πόσοι αναζητούν και δεύτερη δουλειά

15:15

Έρκυνα: Ο μαγευτικός ποταμός όπου η φύση συναντά τον μύθο μία «ανάσα» από την Αθήνα

15:11

Σειρήνες σε Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ - Πλήγμα σε πλοίο στα στενά του Ορμούζ

15:05

Κόστα: «Η ΕΕ είναι απολύτως αλληλέγγυα με την Ισπανία»

14:59

Η Ολλανδία εξετάζει γαλλικό αίτημα για στήριξη αποστολής της στη Μεσόγειο

14:48

Μπέσεντ: Εντός εβδομάδας σε ισχύ οι νέοι δασμοί Τραμπ 15%

14:36

Μαντζουράνης - Ραγκούσης: Εθνικό, ιστορικό και ηθικό καθήκον της Ελλάδας η υπεράσπιση της Κύπρου

14:29

My market: Επενδύσεις 16,75 εκατ. ευρώ για νέα καταστήματα και ανακαινίσεις

14:20

Η Τεχεράνη κάνει «ό,τι καλύτερο μπορεί» για να διορίσει άμεσα νέο ανώτατο ηγέτη

14:07

Έκτακτα μέτρα για δωρεάν επικοινωνία Ελλήνων σε χώρες της Μέσης Ανατολής

14:03

Ιράν: Αναβλήθηκε η κηδεία του Χαμενεΐ

14:00

Μασούτης - Kontzoglou Distribution: Εν αναμονή εγκρίσεων το deal

13:58

Το Ισραήλ εξέδωσε εντολή εκκένωσης περιοχών στον νότιο Λίβανο

13:52

Άγκυρα: «Eξουδετερώθηκε ιρανικός πύραυλος πριν μπει στην Τουρκία»

13:39

Σόλομον (Goldman Sachs): Θέλουμε «μερικές εβδομάδες» για να δούμε τις επιπτώσεις του πολέμου

13:38

Φάμελλος: Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών - Αδιαπραγμάτευτη η στήριξη στην Κύπρο

13:37

ΤτΕ: «Άνοιξε η ψαλίδα» των επιτοκίων καταθέσεων και δανείων τον Ιανουάριο

13:30

Λίγες οι πτήσεις στη Μέση Ανατολή, σε εξέλιξη οι απομακρύνσεις πολιτών

13:26

Ανδρουλάκης: «Καμία εμπλοκή στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»

13:25

Κίνα: Άρχισαν τα «Δύο Συνέδρια», το μεγάλο ετήσιο πολιτικό γεγονός της χώρας

13:21

Παπασταύρου: Η Ελλάδα επένδυσε από το 2019 στη διαφοροποίηση των ενεργειακών της πηγών

13:14

Η Vodafone στηρίζει έμπρακτα τους συνδρομητές της στις χώρες της Μέσης Ανατολής

13:12

Ρωσία: «Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Ιράν με ψεύτικο πρόσχημα»

13:06

ΟΔΔΗΧ: Στο 1,97% η απόδοση των 12μηνων εντόκων ύψους 400 εκατ. ευρώ

13:05

Μέση Ανατολή: Όταν η ΕΕ (δυστυχώς) δεν έχει λόγο, έχει όμως ρόλο και μάλιστα σημαντικό

13:05

Το Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue διακρίνεται στα Greek Hotel of the Year 2026

13:04

Η ΕΕ «έτοιμη να αντιδράσει» για τα συμφέροντά της μετά τις απειλές Τραμπ κατά Ισπανίας

13:01

«Πολεμικό σοκ» στον Τουρισμό - Τα σενάρια και οι πιέσεις από την Κρουαζιέρα

12:51

Prodexpo North 2026: Ρηχή η αγορά γραφειακών χώρων στη Θεσσαλονίκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider