Επιχειρήσεις | Διεθνή
15-12-2019 | 17:48

Πόσο κόστισαν οι 5 μεγαλύτερες εξαγορές της Disney

Μοιράσου το
Πόσο κόστισαν οι 5 μεγαλύτερες εξαγορές της Disney

Η Disney ενισχύει την κυρίαρχη θέση της στην αγορά προχωρώντας σε εξαγορές εταιρειών που έχουν επιτυχημένο χαρτοφυλάκιο και μεγάλο κοινό.

Η τεράστια επιτυχία που έχει σημειώσει η Disney δεν αναμένεται να χαθεί σύντομα, χάρη (και) στις εξαγορές εταιρειών που έχει κάνει την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα με το TheRichest, η Disney ενισχύει την κυρίαρχη θέση της στην αγορά, προχωρώντας σε εξαγορές εταιρειών που έχουν επιτυχημένο χαρτοφυλάκιο και μεγάλο κοινό.

Αυτές οι εξαγορές σίγουρα δεν ήταν «φθηνές», όμως το μακροπρόθεσμο κέρδος της Disney είναι ξεκάθαρα μεγαλύτερο. 

Δείτε ποιες είναι οι μεγαλύτερες εξαγορές της Disney και πόσο κόστισαν:

Καταβάλλοντας το ποσό «μαμούθ» των 71 δισ. δολαρίων η Disney απέκτησε τους τίτλους ιδιοκτησίας της 21st Century Fox.

Με τη συμφωνία αυτή, η Disney απέκτησε εκατοντάδες ταινίες, τηλεοπτικά σόου και άλλες οντότητες, όπως τα brand X-Men, Simpsons και National Geographic που φέρνουν στα ταμεία της πολλά εκατομμύρια.

Η απόκτηση των ABC και του ESPN ήταν μία από τις εξυπνότερες κινήσεις της Disney, αφού τα 19 δισ. δολάρια της συμφωνίας πρόσθεσαν στο χαρτοφυλάκιό της events όπως τα NBA Playoffs, τους αγώνες του κολεγιακού ποδοσφαίρου και πολλές επιτυχημένες εκπομπές και τηλεοπτικές σειρές.

Ενώ η συγχώνευση με την Capital Cities προσφέρει στη Disney πρόσβαση σε 225 διαφορετικά δίκτυα.

Το κινηματογραφικό κοινό έχει αποδείξει ότι λατρεύει παιδικά όπως τo Toy Story, το Coco και το Finding Nemo. Πρόκειται για έργα που φέρνουν στην Disney κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που έγινε εφικτό μετά την εξαγορά της Pixar για 7,4 δισ. δολάρια.

Η Disney εξαγόρασε τις μετοχές της Comcast στην Hulu για 6 δισ. δολάρια και οι κερδισμένοι αυτής της συμφωνίας είναι οι συνδρομητές του Disney+, οι οποίοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα συνδυαστικό deal για τις πλατφόρμες της Disney, της Hulu και του ESPN Plus σε συμφέρουσα τιμή.

Η Disney «είδε» την τεράστια επιτυχία του Star Wars franchise και εξαγόρασε την Lucasfilm για 4 δισ. δολάρια το 2012. Από τότε ανακοινώθηκαν δύο ακόμα τριλογίες και φυσικά τα κέρδη, τόσο από τις παλιότερες, όσο και από τις νεότερες ταινίες, περνάνε στο ταμείο της Disney.

Από την άλλη, κανείς δεν περίμενε την απόλυτη κυριαρχία της Marvel στις κινηματογραφικές αίθουσες από τη στιγμή που πέρασε στον έλεγχο της Disney το 2009.

Ταινίες με χαρακτήρες όπως ο Iron Man, ο Captain America και ο Thor σάρωσαν στα box office και είναι ένα από τα σημαντικότερα κίνητρα για να αποκτήσει κανείς την εφαρμογή Disney+ app.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.