Πόσο κόστισαν οι 5 μεγαλύτερες εξαγορές της Disney

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πόσο κόστισαν οι 5 μεγαλύτερες εξαγορές της Disney
Η Disney ενισχύει την κυρίαρχη θέση της στην αγορά προχωρώντας σε εξαγορές εταιρειών που έχουν επιτυχημένο χαρτοφυλάκιο και μεγάλο κοινό.

Η τεράστια επιτυχία που έχει σημειώσει η Disney δεν αναμένεται να χαθεί σύντομα, χάρη (και) στις εξαγορές εταιρειών που έχει κάνει την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα με το TheRichest, η Disney ενισχύει την κυρίαρχη θέση της στην αγορά, προχωρώντας σε εξαγορές εταιρειών που έχουν επιτυχημένο χαρτοφυλάκιο και μεγάλο κοινό.

Αυτές οι εξαγορές σίγουρα δεν ήταν «φθηνές», όμως το μακροπρόθεσμο κέρδος της Disney είναι ξεκάθαρα μεγαλύτερο.

Δείτε ποιες είναι οι μεγαλύτερες εξαγορές της Disney και πόσο κόστισαν:

Καταβάλλοντας το ποσό «μαμούθ» των 71 δισ. δολαρίων η Disney απέκτησε τους τίτλους ιδιοκτησίας της 21st Century Fox.

Με τη συμφωνία αυτή, η Disney απέκτησε εκατοντάδες ταινίες, τηλεοπτικά σόου και άλλες οντότητες, όπως τα brand X-Men, Simpsons και National Geographic που φέρνουν στα ταμεία της πολλά εκατομμύρια.

Η απόκτηση των ABC και του ESPN ήταν μία από τις εξυπνότερες κινήσεις της Disney, αφού τα 19 δισ. δολάρια της συμφωνίας πρόσθεσαν στο χαρτοφυλάκιό της events όπως τα NBA Playoffs, τους αγώνες του κολεγιακού ποδοσφαίρου και πολλές επιτυχημένες εκπομπές και τηλεοπτικές σειρές.

Ενώ η συγχώνευση με την Capital Cities προσφέρει στη Disney πρόσβαση σε 225 διαφορετικά δίκτυα.

Το κινηματογραφικό κοινό έχει αποδείξει ότι λατρεύει παιδικά όπως τo Toy Story, το Coco και το Finding Nemo. Πρόκειται για έργα που φέρνουν στην Disney κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που έγινε εφικτό μετά την εξαγορά της Pixar για 7,4 δισ. δολάρια.

Η Disney εξαγόρασε τις μετοχές της Comcast στην Hulu για 6 δισ. δολάρια και οι κερδισμένοι αυτής της συμφωνίας είναι οι συνδρομητές του Disney+, οι οποίοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα συνδυαστικό deal για τις πλατφόρμες της Disney, της Hulu και του ESPN Plus σε συμφέρουσα τιμή.

Η Disney «είδε» την τεράστια επιτυχία του Star Wars franchise και εξαγόρασε την Lucasfilm για 4 δισ. δολάρια το 2012. Από τότε ανακοινώθηκαν δύο ακόμα τριλογίες και φυσικά τα κέρδη, τόσο από τις παλιότερες, όσο και από τις νεότερες ταινίες, περνάνε στο ταμείο της Disney.

Από την άλλη, κανείς δεν περίμενε την απόλυτη κυριαρχία της Marvel στις κινηματογραφικές αίθουσες από τη στιγμή που πέρασε στον έλεγχο της Disney το 2009.

Ταινίες με χαρακτήρες όπως ο Iron Man, ο Captain America και ο Thor σάρωσαν στα box office και είναι ένα από τα σημαντικότερα κίνητρα για να αποκτήσει κανείς την εφαρμογή Disney+ app.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:21

Ουκρανία: Υποδέχεται τους συμμάχους της στο Κίεβο για διαβουλεύσεις

10:56

Aνέλαβαν καθήκοντα τα νέα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

10:45

ΑΑΔΕ - myProperty: Ψηφιακά και οι τροποποιητικές δηλώσεις ΦΜΑ για συστάσεις ιδιοκτησιών και τροποποιήσεις

10:19

ΗΠΑ: Η Ακτοφυλακή ανέστειλε έρευνα για επιζώντες έπειτα από πλήγμα σε σκάφη ύποπτα για λαθρεμπόριο ναρκωτικών

09:58

Αύξηση των θυμάτων αεροπορικών δυστυχημάτων διεθνώς το 2025

09:51

Σαουδική Αραβία: Προσκαλεί όλες τις παρατάξεις του νότου της Υεμένης σε διάλογο στο Ριάντ

09:23

Τραμπ: Ο Μαδούρο συνελήφθη και μεταφέρθηκε εκτός Βενεζουέλας

09:20

Μεξικό: Δύο νεκροί από το σεισμό των 6,5 βαθμών

09:05

Γκουτέρες: Καλεί το Ισραήλ να ακυρώσει απόφαση απαγόρευσης των ΜΚΟ στη Γάζα

08:56

Η Ελλάδα συγχαίρει τα νέα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

08:50

Τραμπ: Μπλόκο στην εξαγορά της Emcore απ' την HieFo για λόγους εθνικής ασφάλειας

08:36

Σαββατοκύριακο στα Τίρανα: Απόδραση στην ανερχόμενη πρωτεύουσα των Βαλκανίων

08:27

Μηχανισμός Συνοριακής Προσαρμογής Άνθρακα: Πίεση στη βιομηχανία, τεστ για την Ελλάδα

08:18

Πώς αλλάζει ο παγκόσμιος χάρτης των επενδύσεων

08:10

Δημογραφικό: Μειώθηκαν κατά 14% οι μαθητές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά μέσα σε μία 10ετία

08:00

Δημόσια ακίνητα: Αποκτούν ηλεκτρονικό φάκελο και ταυτότητα - Στόχος η προστασία και η αξιοποίησή τους

23:59

Βρετανία: Το 2025 η θερμότερη χρονιά στα χρονικά

23:47

ΕΛΑΣ: Για ταχύτητα, κράνος και αλκοόλ οι περισσότερες οδικές παραβάσεις τον Δεκέμβριο

23:34

ΗΠΑ: Απετράπη επίθεση με έμπνευση από το Ισλαμικό Κράτος στη Βόρεια Καρολίνα

23:19

Wall Street: Mε κέρδη στην εκκίνηση του 2026 οι Dow Jones και S&P 500

23:01

Λίβανος: Ισραηλινά πυρά εναντίον κυανόκρανων του ΟΗΕ

22:45

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εμφανιστεί ως θεσμικός και συναινετικός

22:27

Αγρότες: Σκέψεις για «απόβαση» στην Αθήνα - Εισήγηση για γενικευμένη κλιμάκωση κινητοποιήσεων

22:10

Υεμένη: Τουλάχιστον 20 νεκροί από τα πλήγματα της Σαουδικής Αραβίας

21:56

Πετρέλαιο: Με πτώση στο 2026 μετά την «κατρακύλα» πενταετίας

21:42

Ιρανός ΥΠΕΞ: Άφρων και επικίνδυνη η παρέμβαση Τραμπ στα εσωτερικά μας

21:28

ΕΛΑΣ προς εκδρομείς: «Όχι» σε ταυτόχρονη μαζική επιστροφή - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω μπλόκων

21:14

Απαγορευτικό απόπλου λόγω καιρού - Ποια δρομολόγια δεν θα γίνουν

21:10

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 71 εκατ. ευρώ

20:56

Χατζηδάκης: Το ΠΑΣΟΚ συνδυάζει την άγνοια με τη δημαγωγία

gazzetta
gazzetta reader insider insider