Αυτοί είναι οι 5 leaders στην παγκόσμια αγορά παιχνιδιού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 5 leaders στην παγκόσμια αγορά παιχνιδιού
Ανεξάρτητα, με το ποιος αγοράζει τα παιχνίδια και ποιος παίζει με αυτά, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια αγορά με πολύ «χρήμα» από πίσω.

Μία από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες είναι εκείνη των παιδικών παιχνιδιών. Και το εντυπωσιακό είναι πως δεν υπάρχει ηλικία για το... πελατολόγιό της. Άλλωστε, μπορεί τα παιδικά παιχνίδια να απευθύνονται κυρίως σε παιδιά, όμως είναι οι ενήλικες... εκείνοι που πληρώνουν τον λογαριασμό. Αυτό φυσικά δεν είναι κανόνας, καθώς δεν είναι λίγοι οι ενήλικες που έχουν πιάσει στα χέρια τους ένα Nerf όπλο.

Ανεξάρτητα πάντως, με το ποιος αγοράζει τα παιχνίδια και ποιος παίζει με αυτά, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια αγορά με πολύ «χρήμα» από πίσω.

Σύμφωνα με το TheRichest αυτές είναι οι 5 πιο κερδοφόρες παιχνιδοβιομηχανίες στον κόσμο:

Ακόμα δεν έχουν δημοσιευθεί οικονομικά στοιχεία της Hasbro για το 2019, η οποία, όπως και η Mattel ή η Bandai Namco, έχει πολλές θυγατρικές που συνεισφέρουν στα έσοδά της.

Σύμφωνα με το TheRichest, η Mattel είναι η πιο κερδοφόρα παιχνιδοβιομηχανία και η Hasbro έρχεται δεύτερη. Όμως μέχρι να δημοσιοποιηθούν τα σχετικά οικονομικά στοιχεία της Mattel, η Hasbro μετρά 4,58 δισ. δολάρια το 2018, ενώ το 2019 αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερη χρονιά.

Η My Little Pony ή «Μικρό μου πόνι» όπως είναι γνωστή στην Ελλάδα, ξεκίνησε το 1982 και είναι θυγατρική της Hasbro. Κάποιες οικονομικές δυσκολίες διέκοψαν τη λειτουργία της για ένα διάστημα, όμως το 2010 επανήλθε στο προσκήνιο με μεγάλη επιτυχία.

Πέρα από τα παιχνίδια η My Little Pony είναι υπεύθυνη για παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση, διακόσμηση σπιτιού, βιβλία και πολλά ακόμα. Το 2019 - μέχρι στιγμής - μετρά έσοδα 251 εκατ. δολάρια.

Η Barbie είναι επίσης θυγατρική της Mattel με εξαιρετικά στοχευμένο κοινό. Τις νεαρές κοπέλες.

Πλαστικές κούκλες, αξεσουάρ και σπίτια... για τις κούκλες έχουν αποδειχτεί «χρυσωρυχείο» για την εταιρεία και -μέχρι στιγμής- το 2019 έχουν αποφέρει σχεδόν 372 εκατ. δολάρια.

Τα «πιστόλια» Nerf πετάνε από νερό και λέιζερ μέχρι αφρό και βελάκια και είναι - σχεδόν - το ίδιο δημοφιλή τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες.

Μέχρι στιγμής, για το 2019, η Nerf έχει έσοδα που ξεπερνούν τα 411 εκατ. δολάρια και... η χρονιά συνεχίζεται.

Η Fisher Price είναι μια θυγατρική εταιρεία της Mattel και παράγει παιχνίδια για βρέφη και μικρά παιδιά από τη δεκαετία του 1930.

Τα τελευταία 90 χρόνια η Fisher Price βρίσκεται πίσω από χιλιάδες είδη παιχνιδιών, όμως είναι ιδιαίτερα γνωστή για παιχνίδια όπως το Power Wheels, το Rock-a-stack και το Chatter Telephone.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:18

Παπαθανάσης: Διασφαλισμένη η χρηματοδότηση για την αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου χαρτοποιίας Λαδόπουλου στην Πάτρα

12:15

Υπ. Παιδείας: Έργα αναβάθμισης στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων

12:13

Συνεχίζεται το τεχνολογικό sell off καθώς επιμένει η ανησυχία για το «AI boom»

12:08

Κίνα: «Μεγάλη ανησυχία» για τις επιθέσεις Ισραήλ-Ιράν

11:57

Βόρεια Κορέα: Ο Σι Τζινπίνγκ έφτασε στην Πιονγκγιάνγκ όπου τον υποδέχθηκαν με μεγάλες τιμές

11:52

Προσφορά 30,6 δισ. ευρώ για εξαγορά της Monte dei Paschi από Intesa Sanpaolo

11:45

ICAP: Αυξάνονται οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ - Ποιες αλυσίδες πρωταγωνιστούν

11:42

ΔΥΠΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής ενστάσεων για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα

11:36

Μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ καταρρίπτουν drone στον λετονικό εναέριο χώρο

11:21

Σε νέες περιοχές σε Αττική και Περιφέρεια το FTTH internet από ΔΕΗ με 100% οπτική ίνα

11:17

Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο της Αθήνας με φόντο τη Μέση Ανατολή

11:11

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων οι ευρωαγορές εν μέσω κλιμάκωσης Ισραήλ-Ιράν

11:02

Εκλογές στην Αρμενία: Ευρεία νίκη του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν

10:56

Jefferies: Ισχυρές προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες – Πυλώνας η ανάκαμψη της οικονομίας

10:56

Εύβοια: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις για δόνηση μεγαλύτερη των 5,2 Ρίχτερ»

10:48

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για τα σοκ που συσσωρεύονται

10:48

Eurobank: Χρηματοδοτήσεις άνω των 1,3 δισ. ευρώ στην Κρήτη έως το 2028

10:34

Jumbo: Άνοδος πωλήσεων 4% στην Ελλάδα τον Μάιο - Στο +6% στο πεντάμηνο

10:22

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Θετικό βήμα η αύξηση του ακατάσχετου στα 1.600 ευρώ

10:03

Η Alpha Bank μοιράζει 21 εκατ. ευρώ στο προσωπικό - Ενεργοποιεί νέο buyback «μαμούθ»

10:00

Άλμα σχεδόν 5% στο πετρέλαιο με φόντο νέα κλιμάκωση Ισραήλ-Ιράν

09:43

Πυροσβεστική: 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 48ωρο - Πάνω από 400 πρόστιμα φέτος

09:33

Αστυπάλαια: Ένας από τους κορυφαίους αυθεντικούς προορισμούς της Ευρώπης

09:29

Πόλεμος Μέση Ανατολή: Το Στενό του Ορμούζ θα είναι ανοικτό, αλλά θα επιβάλλονται τέλη διέλευσης

09:15

Κάλας: Η Μέση Ανατολή δεν έχει ανάγκη την «κλιμάκωση»

08:56

ΕΛΑΣ: Οι συλλογικές αποφάσεις των κομμάτων είναι σεβαστές - Δεν παρεμβαίνουμε στις συλλογικές τους διεργασίες

08:49

Σήμερα η κηδεία του Γιώργου Σουφλιά

08:47

Μαίνονται τα χτυπήματα Ιράν - Ισραήλ: «Κατηγορώ» Τεχεράνης στις ΗΠΑ

08:42

Ο κόσμος αντιμέτωπος με αυξημένους κινδύνους που συνδέονται με τα πυρηνικά όπλα

08:36

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για οικονομική ψύξη


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider