Αυτοί είναι οι 5 leaders στην παγκόσμια αγορά παιχνιδιού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 5 leaders στην παγκόσμια αγορά παιχνιδιού
Ανεξάρτητα, με το ποιος αγοράζει τα παιχνίδια και ποιος παίζει με αυτά, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια αγορά με πολύ «χρήμα» από πίσω.

Μία από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες είναι εκείνη των παιδικών παιχνιδιών. Και το εντυπωσιακό είναι πως δεν υπάρχει ηλικία για το... πελατολόγιό της. Άλλωστε, μπορεί τα παιδικά παιχνίδια να απευθύνονται κυρίως σε παιδιά, όμως είναι οι ενήλικες... εκείνοι που πληρώνουν τον λογαριασμό. Αυτό φυσικά δεν είναι κανόνας, καθώς δεν είναι λίγοι οι ενήλικες που έχουν πιάσει στα χέρια τους ένα Nerf όπλο.

Ανεξάρτητα πάντως, με το ποιος αγοράζει τα παιχνίδια και ποιος παίζει με αυτά, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια αγορά με πολύ «χρήμα» από πίσω.

Σύμφωνα με το TheRichest αυτές είναι οι 5 πιο κερδοφόρες παιχνιδοβιομηχανίες στον κόσμο:

Ακόμα δεν έχουν δημοσιευθεί οικονομικά στοιχεία της Hasbro για το 2019, η οποία, όπως και η Mattel ή η Bandai Namco, έχει πολλές θυγατρικές που συνεισφέρουν στα έσοδά της.

Σύμφωνα με το TheRichest, η Mattel είναι η πιο κερδοφόρα παιχνιδοβιομηχανία και η Hasbro έρχεται δεύτερη. Όμως μέχρι να δημοσιοποιηθούν τα σχετικά οικονομικά στοιχεία της Mattel, η Hasbro μετρά 4,58 δισ. δολάρια το 2018, ενώ το 2019 αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερη χρονιά.

Η My Little Pony ή «Μικρό μου πόνι» όπως είναι γνωστή στην Ελλάδα, ξεκίνησε το 1982 και είναι θυγατρική της Hasbro. Κάποιες οικονομικές δυσκολίες διέκοψαν τη λειτουργία της για ένα διάστημα, όμως το 2010 επανήλθε στο προσκήνιο με μεγάλη επιτυχία.

Πέρα από τα παιχνίδια η My Little Pony είναι υπεύθυνη για παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση, διακόσμηση σπιτιού, βιβλία και πολλά ακόμα. Το 2019 - μέχρι στιγμής - μετρά έσοδα 251 εκατ. δολάρια.

Η Barbie είναι επίσης θυγατρική της Mattel με εξαιρετικά στοχευμένο κοινό. Τις νεαρές κοπέλες.

Πλαστικές κούκλες, αξεσουάρ και σπίτια... για τις κούκλες έχουν αποδειχτεί «χρυσωρυχείο» για την εταιρεία και -μέχρι στιγμής- το 2019 έχουν αποφέρει σχεδόν 372 εκατ. δολάρια.

Τα «πιστόλια» Nerf πετάνε από νερό και λέιζερ μέχρι αφρό και βελάκια και είναι - σχεδόν - το ίδιο δημοφιλή τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες.

Μέχρι στιγμής, για το 2019, η Nerf έχει έσοδα που ξεπερνούν τα 411 εκατ. δολάρια και... η χρονιά συνεχίζεται.

Η Fisher Price είναι μια θυγατρική εταιρεία της Mattel και παράγει παιχνίδια για βρέφη και μικρά παιδιά από τη δεκαετία του 1930.

Τα τελευταία 90 χρόνια η Fisher Price βρίσκεται πίσω από χιλιάδες είδη παιχνιδιών, όμως είναι ιδιαίτερα γνωστή για παιχνίδια όπως το Power Wheels, το Rock-a-stack και το Chatter Telephone.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:02

Οδηγίες προστασίας από τον καπνό των πυρκαγιών

23:39

Συντριβή μαχητικού F-35 κοντά σε στρατιωτική βάση στην Καλιφόρνια

23:35

Θετικό κλείσιμο στην Wall Street με χείρα βοηθείας από την Amazon

23:17

Η αγορά διάλεξε: Alphabet, Amazon και Microsoft πρόσθεσαν 1,5 τρισ. δολάρια

22:52

Γαλλία – πυρκαγιά στη Ζιρόντ: Σχεδόν 200.000 εκτοπισμένοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους

22:45

Παίρνει φόρα λίγο πριν το φίνις η Wall Street

22:35

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 90 δολάρια το Brent - Ξεπέρασαν το +20% τα μηνιαία κέρδη

22:20

Πορτογαλία: Ενισχύονται οι έλεγχοι στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, με αφορμή τα γεγονότα στη Θέουτα

22:03

Δύσκολη μάχη στη Βοιωτία για την πυροσβεστική

21:44

Γερμανία: Νέα παράταση των συνοριακών ελέγχων μετά τα γεγονότα στη Θέουτα

21:28

Ισπανία: Ένα χωριό ενώθηκε για να σώσει μια καστανιά 500 ετών από τις φλόγες

21:19

Ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus για τις πυρκαγιές στους δήμους Θηβαίων και Μάνδρας - Ειδυλλίας

20:57

Η Ελλάδα στις χώρες που διεκδικούν τα AI gigafactories της ΕΕ

20:54

Dimand: Συμφωνία με ΔΕΔΔΗΕ για πώληση ακινήτου στον Ελαιώνα έναντι 134,7 εκατ. ευρώ

20:36

Ιταλία: Αναστέλλει τη συμφωνία Σένγκεν για την Ισπανία

20:28

3+1 ερωτήσεις για τους βρεφονηπιακούς - Τι αλλάζει, ποιοι επωφελούνται

20:20

Ο Μπερνάρ Αρνό περνά στην αντεπίθεση μετά την έρευνα της Le Monde

20:05

Τραμπ: Το Ισραήλ είναι «πολύ ικανοποιημένο» από τη συμφωνία με τη Χαμάς

20:02

Στο ραντάρ της Αθήνας το εκλογικό θρίλερ του Ισραήλ

20:01

Ευρωαγορές: «Ξεφούσκωσαν» στο τέλος της ημέρας

19:49

ΑΑΔΕ: Συνελήφθη ελεγχόμενος για λαθρεμπόριο, μετά από απειλή σε ελεγκτές ότι θα στείλει «μπράβους»

19:26

Ελβετία: Μυστηριώδης ασθένεια πλήττει τις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής

19:23

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ισπανία για «εσκεμμένες προσπάθειες» διευκόλυνσης της παράτυπης μετανάστευσης

19:14

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων

19:09

Mermeren: Πτώση 41% στα καθαρά κέρδη το α΄ εξάμηνο

18:56

Αγορά εξοχικής κατοικίας: Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές

18:50

Θέουτα: Περισσότεροι από 37.500 μετανάστες επέστρεψαν στο Μαρόκο σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές

18:48

Κίνηση - ματ από ΔΕΗ με χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ 277,3 MW στην Πολωνία

18:42

Alpha Bank: Ξεκινά πρόγραμμα αγοράς έως 205 εκατ. ιδίων μετοχών - Από €0,29 έως €7 το εύρος τιμής αγοράς

18:31

Αlpha Trust: Εγκρίθηκε το squeeze out από Alpha Bank - Εκτός ταμπλό στις 18/8


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider