Αυτοί είναι οι 5 leaders στην παγκόσμια αγορά παιχνιδιού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 5 leaders στην παγκόσμια αγορά παιχνιδιού
Ανεξάρτητα, με το ποιος αγοράζει τα παιχνίδια και ποιος παίζει με αυτά, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια αγορά με πολύ «χρήμα» από πίσω.

Μία από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες είναι εκείνη των παιδικών παιχνιδιών. Και το εντυπωσιακό είναι πως δεν υπάρχει ηλικία για το... πελατολόγιό της. Άλλωστε, μπορεί τα παιδικά παιχνίδια να απευθύνονται κυρίως σε παιδιά, όμως είναι οι ενήλικες... εκείνοι που πληρώνουν τον λογαριασμό. Αυτό φυσικά δεν είναι κανόνας, καθώς δεν είναι λίγοι οι ενήλικες που έχουν πιάσει στα χέρια τους ένα Nerf όπλο.

Ανεξάρτητα πάντως, με το ποιος αγοράζει τα παιχνίδια και ποιος παίζει με αυτά, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια αγορά με πολύ «χρήμα» από πίσω.

Σύμφωνα με το TheRichest αυτές είναι οι 5 πιο κερδοφόρες παιχνιδοβιομηχανίες στον κόσμο:

Ακόμα δεν έχουν δημοσιευθεί οικονομικά στοιχεία της Hasbro για το 2019, η οποία, όπως και η Mattel ή η Bandai Namco, έχει πολλές θυγατρικές που συνεισφέρουν στα έσοδά της.

Σύμφωνα με το TheRichest, η Mattel είναι η πιο κερδοφόρα παιχνιδοβιομηχανία και η Hasbro έρχεται δεύτερη. Όμως μέχρι να δημοσιοποιηθούν τα σχετικά οικονομικά στοιχεία της Mattel, η Hasbro μετρά 4,58 δισ. δολάρια το 2018, ενώ το 2019 αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερη χρονιά.

Η My Little Pony ή «Μικρό μου πόνι» όπως είναι γνωστή στην Ελλάδα, ξεκίνησε το 1982 και είναι θυγατρική της Hasbro. Κάποιες οικονομικές δυσκολίες διέκοψαν τη λειτουργία της για ένα διάστημα, όμως το 2010 επανήλθε στο προσκήνιο με μεγάλη επιτυχία.

Πέρα από τα παιχνίδια η My Little Pony είναι υπεύθυνη για παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση, διακόσμηση σπιτιού, βιβλία και πολλά ακόμα. Το 2019 - μέχρι στιγμής - μετρά έσοδα 251 εκατ. δολάρια.

Η Barbie είναι επίσης θυγατρική της Mattel με εξαιρετικά στοχευμένο κοινό. Τις νεαρές κοπέλες.

Πλαστικές κούκλες, αξεσουάρ και σπίτια... για τις κούκλες έχουν αποδειχτεί «χρυσωρυχείο» για την εταιρεία και -μέχρι στιγμής- το 2019 έχουν αποφέρει σχεδόν 372 εκατ. δολάρια.

Τα «πιστόλια» Nerf πετάνε από νερό και λέιζερ μέχρι αφρό και βελάκια και είναι - σχεδόν - το ίδιο δημοφιλή τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες.

Μέχρι στιγμής, για το 2019, η Nerf έχει έσοδα που ξεπερνούν τα 411 εκατ. δολάρια και... η χρονιά συνεχίζεται.

Η Fisher Price είναι μια θυγατρική εταιρεία της Mattel και παράγει παιχνίδια για βρέφη και μικρά παιδιά από τη δεκαετία του 1930.

Τα τελευταία 90 χρόνια η Fisher Price βρίσκεται πίσω από χιλιάδες είδη παιχνιδιών, όμως είναι ιδιαίτερα γνωστή για παιχνίδια όπως το Power Wheels, το Rock-a-stack και το Chatter Telephone.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Πορτογαλία: Ρεκόρ ζέστης για μήνα Μάιο με 40,3 βαθμούς Κελσίου

23:50

Υποβάθμιση guidance για πωλήσεις από Gap - Κατρακυλά η μετοχή

23:48

Ο Μακρόν χαιρετίζει την απόφαση της Νορβηγίας να ενταχθεί στην «προηγμένη πυρηνική αποτροπή»

23:36

Χρυσοχοΐδης: Mε 200 αστυνομικούς ενισχύεται η Χαλκιδική για το καλοκαίρι

23:30

Ανάπτυξη οκταετίας για Dell το α' τρίμηνο με υπερτριπλασιασμό στα καθαρά κέρδη

23:24

Σε ισχύ η ΚΥΑ για οικονομική στήριξη των ΜΜΕ - Ξεκινούν οι δύο πρώτες δράσεις

23:10

Νέο τριπλό ρεκόρ στη Wall Street - Άλμα 36,48% για Snowflake

22:56

Πετρέλαιο: Αποκαθηλώθηκε από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά μετά το διαφαινόμενο deal ΗΠΑ - Ιράν

22:42

Ο Τραμπ θέλει να κόψει χαρτονόμισμα 250 δολαρίων με το πρόσωπό του

22:29

Η ΕΕ επιβεβαιώνει τις κυρώσεις σε βάρος Ισραηλινών εξτρεμιστών

22:17

ΑΑΔΕ: Ολοκληρώθηκε η καταβολή 185 εκατ. ευρώ σε ενισχύσεις έτους 2025

22:05

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

21:52

Πολυτιμότερη startup τεχνητής νοημοσύνης η Anthropic: Αξίζει σχεδόν 1 τρισ. δολάρια - Εκθρόνισε την OpenAI

21:40

Rebound από το χαμηλό δύο μηνών για τον χρυσό

21:26

Ο τουρισμός στο επίκεντρο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ στις Βρυξέλλες

21:13

Χωρίς Μετρό η Θεσσαλονίκη για 3 εβδομάδες - Πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες

20:59

Y/KNOT Invest: Νέα τριετής συμφωνία με Paritzo για μίσθωση γραφείων στην Κηφισιά

20:45

Κεφαλογιάννη: Η Αθήνα «ανοικτή» σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες

20:32

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμία για να απολογηθούν οι 17 συλληφθέντες από Θεσσαλονίκη - Σέρρες

20:21

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη διασυνοριακή ανταλλαγή δικαιολογητικών

20:11

Θρίλερ με Ουάσιγκτον - Τεχεράνη: Εκτόξευση πυραύλων από Ιράν - «Καταστράφηκε αμερικανικό αεροσκάφος»

20:02

Πιερρακάκης: Υποδομή εθνικής ασφάλειας η βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα - Ανάγκη για συνέργειες

20:00

ΗΠΑ - Ιράν: Ένας πόλεμος που υπήρχε πάντα και δεν τελειώνει ποτέ

19:46

Γιώτης: Ανάχωμα στις πληθωριστικές πιέσεις τα επώνυμα τυποποιημένα τρόφιμα

19:43

Μητσοτάκης - Μπάιρ: Στο επίκεντρο της συνάντησης τεχνητή νοημοσύνη, Δυτικά Βαλκάνια

19:32

Διάβημα Γεραπετρίτη στην Ουκρανία για το drone στη Λευκάδα

19:31

Κικίλιας: Το λιμάνι της Καλύμνου είναι η καθημερινή γέφυρα των νησιωτών με την Ελλάδα

19:27

Πτώση στις ευρωαγορές - Ράλι για τις μετοχές άμυνας

19:18

Η TAP Air Portugal ξεκινά πτήσεις προς Αθήνα

19:11

Χρηστίδης: Οι μητέρες σήμερα ζουν μια μεγάλη αδικία στην αγορά εργασίας


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider