Αυτοί είναι οι 5 leaders στην παγκόσμια αγορά παιχνιδιού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 5 leaders στην παγκόσμια αγορά παιχνιδιού
Ανεξάρτητα, με το ποιος αγοράζει τα παιχνίδια και ποιος παίζει με αυτά, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια αγορά με πολύ «χρήμα» από πίσω.

Μία από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες είναι εκείνη των παιδικών παιχνιδιών. Και το εντυπωσιακό είναι πως δεν υπάρχει ηλικία για το... πελατολόγιό της. Άλλωστε, μπορεί τα παιδικά παιχνίδια να απευθύνονται κυρίως σε παιδιά, όμως είναι οι ενήλικες... εκείνοι που πληρώνουν τον λογαριασμό. Αυτό φυσικά δεν είναι κανόνας, καθώς δεν είναι λίγοι οι ενήλικες που έχουν πιάσει στα χέρια τους ένα Nerf όπλο.

Ανεξάρτητα πάντως, με το ποιος αγοράζει τα παιχνίδια και ποιος παίζει με αυτά, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια αγορά με πολύ «χρήμα» από πίσω.

Σύμφωνα με το TheRichest αυτές είναι οι 5 πιο κερδοφόρες παιχνιδοβιομηχανίες στον κόσμο:

Ακόμα δεν έχουν δημοσιευθεί οικονομικά στοιχεία της Hasbro για το 2019, η οποία, όπως και η Mattel ή η Bandai Namco, έχει πολλές θυγατρικές που συνεισφέρουν στα έσοδά της.

Σύμφωνα με το TheRichest, η Mattel είναι η πιο κερδοφόρα παιχνιδοβιομηχανία και η Hasbro έρχεται δεύτερη. Όμως μέχρι να δημοσιοποιηθούν τα σχετικά οικονομικά στοιχεία της Mattel, η Hasbro μετρά 4,58 δισ. δολάρια το 2018, ενώ το 2019 αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερη χρονιά.

Η My Little Pony ή «Μικρό μου πόνι» όπως είναι γνωστή στην Ελλάδα, ξεκίνησε το 1982 και είναι θυγατρική της Hasbro. Κάποιες οικονομικές δυσκολίες διέκοψαν τη λειτουργία της για ένα διάστημα, όμως το 2010 επανήλθε στο προσκήνιο με μεγάλη επιτυχία.

Πέρα από τα παιχνίδια η My Little Pony είναι υπεύθυνη για παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση, διακόσμηση σπιτιού, βιβλία και πολλά ακόμα. Το 2019 - μέχρι στιγμής - μετρά έσοδα 251 εκατ. δολάρια.

Η Barbie είναι επίσης θυγατρική της Mattel με εξαιρετικά στοχευμένο κοινό. Τις νεαρές κοπέλες.

Πλαστικές κούκλες, αξεσουάρ και σπίτια... για τις κούκλες έχουν αποδειχτεί «χρυσωρυχείο» για την εταιρεία και -μέχρι στιγμής- το 2019 έχουν αποφέρει σχεδόν 372 εκατ. δολάρια.

Τα «πιστόλια» Nerf πετάνε από νερό και λέιζερ μέχρι αφρό και βελάκια και είναι - σχεδόν - το ίδιο δημοφιλή τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες.

Μέχρι στιγμής, για το 2019, η Nerf έχει έσοδα που ξεπερνούν τα 411 εκατ. δολάρια και... η χρονιά συνεχίζεται.

Η Fisher Price είναι μια θυγατρική εταιρεία της Mattel και παράγει παιχνίδια για βρέφη και μικρά παιδιά από τη δεκαετία του 1930.

Τα τελευταία 90 χρόνια η Fisher Price βρίσκεται πίσω από χιλιάδες είδη παιχνιδιών, όμως είναι ιδιαίτερα γνωστή για παιχνίδια όπως το Power Wheels, το Rock-a-stack και το Chatter Telephone.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Νέα μελέτη: Το Χονγκ Κονγκ εκθρόνισε την Ελβετία στη διαχείριση πλούτου

23:46

Ρούμπιο: Δεν θα αφήσουμε κανένα κρούσμα Έμπολα να εισέλθει στις ΗΠΑ

23:34

ΑΑΔΕ: Σύλληψη 2 Ολλανδών για κλοπή απολιθωμάτων από το δάσος της Λέσβου

23:20

Νέο τριπλό ρεκόρ στη Wall Street για πρώτη φορά στο 2026

23:06

Μάθιου Πέρι: Φυλάκιση 3 ετών και 5 μηνών για τον προσωπικό βοηθό του

22:52

Safe Bulkers: Από 2 Ιουνίου στο ταμπλό οι 101,8 εκατ. μετοχές - Το χρονοδιάγραμμα

22:38

Ανδρουλάκης: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πρόσωπα πολιτικά αυτόνομα»

22:24

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του διοικητή του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς

22:11

Απώλειες άνω του 5% για το πετρέλαιο μετά τις δηλώσεις Ρούμπιο

22:00

ΑΑΔΕ: Ταχύτερες τελωνειακές διατυπώσεις από 1 Ιουνίου με τα ψηφιακά Δελτία ATA

21:49

Στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών η ΟΝΥΞ Τουριστική

21:36

Πετραλιάς: «Η Ελλάδα επιτυχημένο παράδειγμα δημοσιονομικής πολιτικής»

21:24

Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: Θα ανοίξουν για όλους, δεν θα τα ελέγχει κανείς - Νέα προειδοποίηση στο Ιράν

21:12

Σε χαμηλό δύο μηνών ο χρυσός υπό τον φόβο πληθωρισμού και επιτοκίων

21:00

Αγορές ξεκομμένες από την πραγματική οικονομία: Το ράλι της ΑΙ και οι κίνδυνοι

20:50

Πέθανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ Γεώργιος Δριτσάκος

20:40

Προαστιακός: Πλήρης αποκατάσταση των καθυστερήσεων στα δρομολόγια στο ύψος Δουκίσσης Πλακεντίας

20:30

Απειλές Γκιουλέρ για Αιγαίο και Κύπρο - Τι απαντούν πηγές ΥΠΕΘΑ

20:20

Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα Έμπολα στο Κονγκό - Πού δίνει προτεραιότητα ο ΠΟΥ;

20:16

Κομισιόν: Νέα πρόταση για κινητές δορυφορικές υπηρεσίες στην ΕΕ

20:08

Μητσοτάκης: Στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ κυβέρνησης και ElevenLabs την Πέμπτη

19:56

ΕΛΑΣ: Οι εκπρόσωποι Τύπου του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα

19:53

Ισχνή άνοδος στις ευρωαγορές με «όχημα» την αυτοκινητοβιομηχανία

19:52

Μιχαηλίδου: «Κάνουμε την ψηφιακή γνώση εργαλείο αυτονομίας και ισότιμης πρόσβασης»

19:40

Cenergy Holdings: Αύξηση 81% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο

19:33

Νέα απειλή Τραμπ: «Καμία άρση κυρώσεων στο Ιράν - Ή συμφωνία ή θα τελειώσουμε τη δουλειά»

19:24

Παρουσιάστηκε το νέο ψηφιακό πρόσωπο του e-ΕΦΚΑ

19:10

Κυκλοφορία βιβλίου Μιχάλη Σάλλα: «Τι πήγε λάθος στην Ελλάδα …και τι θα μπορούσε να διορθωθεί»

19:03

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το Πληροφοριακό της Alpha Bank για Alpha Trust

19:01

Ο Πούτιν είναι ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider