Αυτοί είναι οι 5 leaders στην παγκόσμια αγορά παιχνιδιού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 5 leaders στην παγκόσμια αγορά παιχνιδιού
Ανεξάρτητα, με το ποιος αγοράζει τα παιχνίδια και ποιος παίζει με αυτά, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια αγορά με πολύ «χρήμα» από πίσω.

Μία από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες είναι εκείνη των παιδικών παιχνιδιών. Και το εντυπωσιακό είναι πως δεν υπάρχει ηλικία για το... πελατολόγιό της. Άλλωστε, μπορεί τα παιδικά παιχνίδια να απευθύνονται κυρίως σε παιδιά, όμως είναι οι ενήλικες... εκείνοι που πληρώνουν τον λογαριασμό. Αυτό φυσικά δεν είναι κανόνας, καθώς δεν είναι λίγοι οι ενήλικες που έχουν πιάσει στα χέρια τους ένα Nerf όπλο.

Ανεξάρτητα πάντως, με το ποιος αγοράζει τα παιχνίδια και ποιος παίζει με αυτά, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια αγορά με πολύ «χρήμα» από πίσω.

Σύμφωνα με το TheRichest αυτές είναι οι 5 πιο κερδοφόρες παιχνιδοβιομηχανίες στον κόσμο:

Ακόμα δεν έχουν δημοσιευθεί οικονομικά στοιχεία της Hasbro για το 2019, η οποία, όπως και η Mattel ή η Bandai Namco, έχει πολλές θυγατρικές που συνεισφέρουν στα έσοδά της.

Σύμφωνα με το TheRichest, η Mattel είναι η πιο κερδοφόρα παιχνιδοβιομηχανία και η Hasbro έρχεται δεύτερη. Όμως μέχρι να δημοσιοποιηθούν τα σχετικά οικονομικά στοιχεία της Mattel, η Hasbro μετρά 4,58 δισ. δολάρια το 2018, ενώ το 2019 αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερη χρονιά.

Η My Little Pony ή «Μικρό μου πόνι» όπως είναι γνωστή στην Ελλάδα, ξεκίνησε το 1982 και είναι θυγατρική της Hasbro. Κάποιες οικονομικές δυσκολίες διέκοψαν τη λειτουργία της για ένα διάστημα, όμως το 2010 επανήλθε στο προσκήνιο με μεγάλη επιτυχία.

Πέρα από τα παιχνίδια η My Little Pony είναι υπεύθυνη για παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση, διακόσμηση σπιτιού, βιβλία και πολλά ακόμα. Το 2019 - μέχρι στιγμής - μετρά έσοδα 251 εκατ. δολάρια.

Η Barbie είναι επίσης θυγατρική της Mattel με εξαιρετικά στοχευμένο κοινό. Τις νεαρές κοπέλες.

Πλαστικές κούκλες, αξεσουάρ και σπίτια... για τις κούκλες έχουν αποδειχτεί «χρυσωρυχείο» για την εταιρεία και -μέχρι στιγμής- το 2019 έχουν αποφέρει σχεδόν 372 εκατ. δολάρια.

Τα «πιστόλια» Nerf πετάνε από νερό και λέιζερ μέχρι αφρό και βελάκια και είναι - σχεδόν - το ίδιο δημοφιλή τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες.

Μέχρι στιγμής, για το 2019, η Nerf έχει έσοδα που ξεπερνούν τα 411 εκατ. δολάρια και... η χρονιά συνεχίζεται.

Η Fisher Price είναι μια θυγατρική εταιρεία της Mattel και παράγει παιχνίδια για βρέφη και μικρά παιδιά από τη δεκαετία του 1930.

Τα τελευταία 90 χρόνια η Fisher Price βρίσκεται πίσω από χιλιάδες είδη παιχνιδιών, όμως είναι ιδιαίτερα γνωστή για παιχνίδια όπως το Power Wheels, το Rock-a-stack και το Chatter Telephone.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:24

Βέλγιο: Σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας θα εγκατασταθεί το 2027 στο λιμάνι της Αμβέρσας

12:15

Από τον σχεδιασμό στην επιχειρησιακή ετοιμότητα: Η παρουσία της Hellas Sat στο Battlefield ReDEFiNED

12:12

Αγορές και εμπόριο στην «κινούμενη άμμο» των δασμών - Η αβεβαιότητα ήρθε για να μείνει

12:11

Αυτιάς στην Ευρωβουλή: Πρόταση με 5 κομβικές χρηματοδοτήσεις για Ελλάδα

12:10

Η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων παρουσιάζει την καμπάνια ενημέρωσης για την αξία του εμβολιασμού

12:04

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνει 196,9 εκατ. ευρώ σε 592.761 δικαιούχους

12:02

Η Ρωσία παρέδωσε στην Ουκρανία τα λείψανα 1.000 στρατιωτών με αντάλλαγμα τις σορούς 35 Ρώσων

12:01

Φάκελος «Έπστιν»: Κρίσιμες καταθέσεις των Κλίντον σήμερα

11:44

Κινεζική εταιρεία μοίρασε το 70% των κερδών στους υπαλλήλους της - «Πάρτε όσα μπορείτε»

11:40

Λαγκάρντ: «Η ΕΚΤ να παρακολουθεί τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό»

11:39

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην πράξη, ας μην ταράζονται οι «επαγγελματίες ανησυχούντες»

11:31

ΧΑ: Προσπάθεια για τις 2.300 μονάδες εν μέσω αποτελεσμάτων

11:27

Κεραμέως: Στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός έως το 2027

11:26

Λαζαρίδης: «Το πρόβλημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ αποδείχθηκε βαθύ και διαχρονικό»

11:18

Profile Software: Ενδυναμώνει τις τράπεζες με έξυπνες και ενσωματωμένες χρηματοοικονομικές λύσεις

11:16

Παραμένει σε επιφυλακή ο Έβρος - Μάχη με τα νερά σε Λάβαρα και γύρω περιοχές

11:01

Ο Ιρανός πρόεδρος επανέλαβε την αντίθεσή του στην κατασκευή πυρηνικών όπλων

11:01

ΑΑΔΕ: Προσωρινή παύση λειτουργίας εφαρμογών Μητρώου έως 10/3

11:01

Vodafone: Επιχειρησιακός μετασχηματισμός και νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου

10:52

Δίκη για Predator: Ένοχοι και οι 4 κατηγορούμενοι - Συνολικές ποινές 126 ετών και 8 μηνών

10:51

Η Χίλαρι Κλίντον θα καταθέσει σήμερα ενώπιον του Κογκρέσου για την υπόθεση Έπστιν

10:47

Ευρωαγορές: Ψάχνουν βηματισμό στον «χορό» των εταιρικών αποτελεσμάτων

10:47

ΕΚΤ: «Ναι» στην υποψηφιότητα του Μπόρις Βούτσιτς για τη θέση του αντιπροέδρου

10:36

Υπ. Υποδομών: Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας σε άλλα τρία τμήματα του ΒΟΑΚ

10:28

Σε λειτουργία το νέο Helpdesk της ΕΣΕΕ για την υποστήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων

10:20

Άλλο ένα ζημιογόνο έτος «βλέπει» η Puma - «Κενό» έως 150 εκατ. ευρώ το 2026

10:20

Εκρηκτικός μηχανισμός στο κτίριο της διεύθυνσης Μεταφορών Αχαΐας

10:09

Κυρανάκης: Κάποιοι ήθελαν νέα Τέμπη με νεκρούς 2 μέρες πριν την επέτειο

10:07

Τράπεζα Πειραιώς: Ισχυρή κερδοφορία 1,07 δισ. ευρώ το 2025 - Αυξάνει στο 55% το payout

10:04

Ρωσία: «Επιθετική πρόκληση» των ΗΠΑ, το περιστατικό με ταχύπλοο κοντά στην Κούβα

gazzetta
gazzetta reader insider insider