Τα πιο ακριβά παπούτσια της Nike φτάνουν τα 475.000 δολάρια

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα πιο ακριβά παπούτσια της Nike φτάνουν τα 475.000 δολάρια
Οι τιμές των προϊόντων της Nike ποικίλλουν, όμως η συνολική αξία των 5 ακριβότερων παπουτσιών της εταιρείας φτάνει τα 789.000 δολάρια!

Η Nike ιδρύθηκε το 1964 από τον Μπίλ Μπάουερμαν και τον Φιλ Νάιτ, μόνο που τότε το όνομα της ήταν Blue Ribbon Sports. Η επίσημη αλλαγή στο όνομα της δημοφιλούς αθλητικής εταιρείας έγινε το 1971 αποδίδοντας φόρο τιμής στην Ελληνίδα Θεά της νίκης, Νίκη.

Το σήμα κατατεθέν της εταιρείας βρίσκεται πάνω σε κάθε προϊόν της και είναι το πιο αναγνωρίσιμο logo του κόσμου. Την ίδια ώρα το σλόγκαν «Just do it» βρίσκεται παντού, από μπλουζάκια μέχρι πινακίδες και έχει γίνει δημοφιλές σύνθημα!

Οι τιμές των προϊόντων της Nike ποικίλλουν, όμως το TheRichest συγκέντρωσε τα 5 ακριβότερα παπούτσια της εταιρείας και η συνολική τους αξία φτάνει τα 789.000 δολάρια.

Δείτε ποια είναι:

Ένας Καναδός επιχειρηματίας έκανε αυτό το ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών το ακριβότερο υπόδημα της Nike, πληρώνοντας 475.000 δολάρια σε πλειστηριασμό του Sotheby's για να τα αποκτήσει. 

Τα συγκεκριμένα παπούτσια δημιουργήθηκαν για να τα φορέσουν δρομείς στα δοκιμαστικά των Ολυμπιακών αγώνων του 1972! Ο τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ είναι ο μόνος που έχει στην ιδιοκτησία του το μόνο φορεμένο ζευγάρι και σκοπεύει να το εκθέσει σε μουσείο. 

Αυτό το ζευγάρι παπουτσιών έρχεται με μεγάλη ιστορία. Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε φορέσει το αυθεντικό ζευγάρι στους τελικούς αγώνες της ομάδας του το 1997 και έφερε τη νίκη, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στα καλύτερα του λόγω... γρίπης. 

Το σχέδιο είναι ίδιο με το αυθεντικό παπούτσι με μόνη διαφορά το χρώμα που είναι μαύρο και κόκκινο και το όνομα που θυμίζουν τη... γρίπη. 

Τα λευκά δερμάτινα αθλητικά παπούτσια έχουν διακριτικές λεπτομέρειες από χρυσό και οι διαφανείς σόλες επιτρέπουν στο Ovo logo να φαίνεται. 

Ο,τιδήποτε και να συνδέσει κανείς με το όνομα του Μάικλ Τζόρνταν είναι δεδομένο ότι θα πάει καλά! Όμως, το συγκεκριμένο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών έρχεται με μια προσωπική ιστορία. 

Όπως αναφέρει το TheRichest, τα παπούτσια ήταν δώρο για τον μπασκετμπολίστα από τη σύζυγό του, για τα 32α γενέθλια του. Είναι διακοσμημένα με ασήμι και υπάρχουν λιγότερα από μια ντουζίνα ζευγάρια διαθέσιμα.

Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν γιατί να δώσουν τόσα χρήματα για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Η αξία αυτού του συγκεκριμένου παπουτσιού, όμως, οφείλεται στα διαμάντια 11 καρατίων που στολίζουν το διάσημο logo!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:12

Ανδρουλάκης: Μαζί μπορούμε να κερδίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε

14:00

Ισραήλ: Δεν προβλέπεται καμία απευθείας διαπραγμάτευση με τον Λίβανο

13:54

Πετρέλαιο: Αναμένεται συνέχεια της ανόδου στο άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα

13:40

Τεχνολογία και ηλεκτρονικό εμπόριο αλλάζουν οι συνήθειες των καταναλωτών

13:31

Ξεκίνησαν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας

13:25

Ιράν: Τουλάχιστον 56 μουσεία και ιστορικοί χώροι έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο

13:18

Ζελένσκι: Εντός του έτους η δοκιμή του γαλλικού συστήματος αεράμυνας SAMP/P

13:00

Θεσσαλονίκη: «Ξεπουλάνε» διαμερίσματα με μικρό εμβαδόν και μεγάλη ηλικία – Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές

12:56

Χανιά: Δέκα συλλήψεις μετά από καταγγελία ανήλικης για ομαδικό βιασμό

12:52

Ιαπωνία: Το Τόκιο προγραμματίζει τη διάθεση πετρελαίου από τα αποθέματά του

12:49

Ουκρανία: Θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για παροχή βοήθειας στην άμυνα κατά των ιρανικών drones

12:40

Θεσσαλονίκη: Νεαρός άνδρας οδηγούσε με 179χλμ/ώρα και συνελήφθη

12:35

Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή: Οι οργανώσεις καλούν τους πολίτες να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

12:30

ΗΑΕ: Η ικανότητα φόρτωσης πετρελαίου αποκαταστάθηκε στο λιμάνι της Φουτζάιρα

12:25

Κίνα: Νέο πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα ενέκρινε το Πεκίνο

12:18

Ιόνια Νησιά: Το στοίχημα της γαλλικής αγοράς για τον τουρισμό

12:07

Ιράν: Συλλήψεις 20 υπόπτων για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

11:58

Καζακστάν: Δημοψήφισμα προκειμένου να εκδημοκρατιστεί - αλλά περισσότερο στη θεωρία - το προεδρικό πολιτικό σύστημα

11:50

Ανοίγει ο δρόμος για τα σιδηροδρομικά έργα ΣΚΑ-Οινόη και Μουριές-Προμαχώνας

11:39

Από τις ελάχιστες χώρες η Ελλάδα όπου αυξάνεται το κάπνισμα και το άτμισμα στους εφήβους

11:28

Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο για τη χορήγηση στεγαστικής αρωγής μετά από φυσικές καταστροφές

11:15

Αμυντική βιομηχανία: Από την ασφάλεια στην ανάπτυξη μέσα από τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

11:06

Μητσοτάκης: Σε περίοδο διεθνούς αναταραχής σε αγορές και τιμές, η πολιτεία οφείλει να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει

10:53

Ιταλία: Εξετάζει επιστροφή στην πυρηνική ενέργεια λόγω του κόστους των ορυκτών καυσίμων

10:31

Κεφαλογιάννης: Η προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη

10:19

Τα προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ οδηγούν σε εργασία

10:14

ΑΑΕΑ&ΠΚ: Η ενημέρωση των πολιτών συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη υγιούς Καταναλωτικής κουλτούρας

10:00

Abdu Mudesir (TELEKOM): Σημαντική για εμάς η Ελλάδα

09:49

Κούβα: Απελευθερώθηκαν 14 πολιτικοί κρατούμενοι

09:21

Γκουτέρες: Συνηγορεί υπέρ του τερματισμού του πολέμου στο Λίβανο μέσω διπλωματικών οδών

gazzetta
gazzetta reader insider insider