Τα πιο ακριβά παπούτσια της Nike φτάνουν τα 475.000 δολάρια

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα πιο ακριβά παπούτσια της Nike φτάνουν τα 475.000 δολάρια
Οι τιμές των προϊόντων της Nike ποικίλλουν, όμως η συνολική αξία των 5 ακριβότερων παπουτσιών της εταιρείας φτάνει τα 789.000 δολάρια!

Η Nike ιδρύθηκε το 1964 από τον Μπίλ Μπάουερμαν και τον Φιλ Νάιτ, μόνο που τότε το όνομα της ήταν Blue Ribbon Sports. Η επίσημη αλλαγή στο όνομα της δημοφιλούς αθλητικής εταιρείας έγινε το 1971 αποδίδοντας φόρο τιμής στην Ελληνίδα Θεά της νίκης, Νίκη.

Το σήμα κατατεθέν της εταιρείας βρίσκεται πάνω σε κάθε προϊόν της και είναι το πιο αναγνωρίσιμο logo του κόσμου. Την ίδια ώρα το σλόγκαν «Just do it» βρίσκεται παντού, από μπλουζάκια μέχρι πινακίδες και έχει γίνει δημοφιλές σύνθημα!

Οι τιμές των προϊόντων της Nike ποικίλλουν, όμως το TheRichest συγκέντρωσε τα 5 ακριβότερα παπούτσια της εταιρείας και η συνολική τους αξία φτάνει τα 789.000 δολάρια.

Δείτε ποια είναι:

Ένας Καναδός επιχειρηματίας έκανε αυτό το ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών το ακριβότερο υπόδημα της Nike, πληρώνοντας 475.000 δολάρια σε πλειστηριασμό του Sotheby's για να τα αποκτήσει. 

Τα συγκεκριμένα παπούτσια δημιουργήθηκαν για να τα φορέσουν δρομείς στα δοκιμαστικά των Ολυμπιακών αγώνων του 1972! Ο τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ είναι ο μόνος που έχει στην ιδιοκτησία του το μόνο φορεμένο ζευγάρι και σκοπεύει να το εκθέσει σε μουσείο. 

Αυτό το ζευγάρι παπουτσιών έρχεται με μεγάλη ιστορία. Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε φορέσει το αυθεντικό ζευγάρι στους τελικούς αγώνες της ομάδας του το 1997 και έφερε τη νίκη, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στα καλύτερα του λόγω... γρίπης. 

Το σχέδιο είναι ίδιο με το αυθεντικό παπούτσι με μόνη διαφορά το χρώμα που είναι μαύρο και κόκκινο και το όνομα που θυμίζουν τη... γρίπη. 

Τα λευκά δερμάτινα αθλητικά παπούτσια έχουν διακριτικές λεπτομέρειες από χρυσό και οι διαφανείς σόλες επιτρέπουν στο Ovo logo να φαίνεται. 

Ο,τιδήποτε και να συνδέσει κανείς με το όνομα του Μάικλ Τζόρνταν είναι δεδομένο ότι θα πάει καλά! Όμως, το συγκεκριμένο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών έρχεται με μια προσωπική ιστορία. 

Όπως αναφέρει το TheRichest, τα παπούτσια ήταν δώρο για τον μπασκετμπολίστα από τη σύζυγό του, για τα 32α γενέθλια του. Είναι διακοσμημένα με ασήμι και υπάρχουν λιγότερα από μια ντουζίνα ζευγάρια διαθέσιμα.

Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν γιατί να δώσουν τόσα χρήματα για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Η αξία αυτού του συγκεκριμένου παπουτσιού, όμως, οφείλεται στα διαμάντια 11 καρατίων που στολίζουν το διάσημο logo!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:51

Μακρόν: Θα δράσουμε γρήγορα για να πραγματοποιηθεί η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

15:42

Ζελένσκι: Προσφέρθηκε να συναντηθεί με τον Πούτιν στη σύνοδο της G7

15:31

ΣΦΕΕ-PIF: Στο 80,7% το clawback - Προειδοποίηση για την καινοτομία

15:25

Η Χριστίνα Αντωνίου σε πάνελ στο University of London in Greece Launch Event

15:22

Πιερρακάκης: Η Ευρώπη να κινηθεί ως ενιαία αγορά - Η ψηφιακή μετάβαση απαιτεί κοινή δράση

15:18

Πέφτουν οι τιμές των σιτηρών, σε χαμηλό εννέα μηνών το καλαμπόκι

15:13

ΤτΕ: Στο 3,8% ο πληθωρισμός το 2026 λόγω ενέργειας - Αποκλιμάκωση το 2027

15:11

Σίκινος: Η αυθεντική γαλήνη των Κυκλάδων

15:04

Αργεντινή: «Απαγορεύει» το Μουντιάλ σε 13.000 πατεράδες που χρωστούν διατροφή

14:53

Νέα έρευνα Mastercard: Στροφή των Ελλήνων στις ζωντανές εμπειρίες το 2026

14:47

Η Fox εξαγοράζει την Roku σε deal ύψους 22 δισ. δολαρίων

14:44

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πολιτική συγκέντρωση για τις 4 Ιουλίου

14:23

Φιλιππίνες: Σεισμός 6,6 βαθμών στο νότιο τμήμα της χώρας

14:19

Optima Bank: Οι τρεις «καταλύτες» που στηρίζουν το story των τραπεζών - Νέες τιμές στόχοι

14:18

«Βράζει» το Τελ Αβίβ για το deal Ουάσιγκτον - Τεχεράνης

14:10

Kaspersky: Οι απάτες μέσω μηνυμάτων πλήττουν και την Ελλάδα - Ζημιές 200 δισ. δολαρίων παγκοσμίως

14:06

Αρχίζει η Β' φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»: Εργασίες αναβάθμισης σε 238 σχολεία σε 132 δήμους

14:00

Συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Στρατηγική υποχώρηση για την Ουάσιγκτον με αβέβαιο αντάλλαγμα

13:57

Πέντε συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια το Σαββατοκύριακο - 423 πρόστιμα από την αρχή του έτους

13:56

Βενζίνη: Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου κάτω από τα 2 ευρώ η μέση τιμή στην Ελλάδα

13:46

Μητσοτάκης: Όταν η Πολιτεία ακούει και συνεργάζεται με την κοινωνία των πολιτών μπορεί να προκύψει κάτι καλό

13:41

Το FBI έχτισε μια πόλη-ρέπλικα για να προσομοιώνει κυβερνοεπιθέσεις

13:38

Morgan Stanley: Ξεκινά κάλυψη για τις ελληνικές τράπεζες με overweight - Ποια είναι τα top picks

13:36

Στα 2,85 δισ. ευρώ το ενεργητικό των ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης το α' τρίμηνο

13:28

Μαρινάκης: «Ο κ. Τσίπρας δεν έκανε rebranding, μπήκε σε χρονοκάψουλα και γύρισε στο 2012»

13:22

Όταν οι Αξίες Ταξιδεύουν Πέρα από τα Σύνορα: Η carpo ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη Ντόχα

13:15

Τι έχει γίνει γνωστό για τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν: «Μήλον της Έριδος» τα Στενά του Ορμούζ

13:13

Ανδρουλάκης: «Τρίτη τετραετία Νέας Δημοκρατίας σημαίνει τρίτη τετραετία ακρίβειας»

12:59

AKTOR4TheFuture: Τελευταία εβδομάδα για αιτήσεις στο πρόγραμμα υποτροφιών

12:58

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η ΕΕΑΑ αναδεικνύει την Ανακύκλωση Συσκευασιών στους Μπλε Κάδους και Μπλε Κώδωνες ως στάση ζωής


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider