Τα πιο ακριβά παπούτσια της Nike φτάνουν τα 475.000 δολάρια

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα πιο ακριβά παπούτσια της Nike φτάνουν τα 475.000 δολάρια
Οι τιμές των προϊόντων της Nike ποικίλλουν, όμως η συνολική αξία των 5 ακριβότερων παπουτσιών της εταιρείας φτάνει τα 789.000 δολάρια!

Η Nike ιδρύθηκε το 1964 από τον Μπίλ Μπάουερμαν και τον Φιλ Νάιτ, μόνο που τότε το όνομα της ήταν Blue Ribbon Sports. Η επίσημη αλλαγή στο όνομα της δημοφιλούς αθλητικής εταιρείας έγινε το 1971 αποδίδοντας φόρο τιμής στην Ελληνίδα Θεά της νίκης, Νίκη.

Το σήμα κατατεθέν της εταιρείας βρίσκεται πάνω σε κάθε προϊόν της και είναι το πιο αναγνωρίσιμο logo του κόσμου. Την ίδια ώρα το σλόγκαν «Just do it» βρίσκεται παντού, από μπλουζάκια μέχρι πινακίδες και έχει γίνει δημοφιλές σύνθημα!

Οι τιμές των προϊόντων της Nike ποικίλλουν, όμως το TheRichest συγκέντρωσε τα 5 ακριβότερα παπούτσια της εταιρείας και η συνολική τους αξία φτάνει τα 789.000 δολάρια.

Δείτε ποια είναι:

Ένας Καναδός επιχειρηματίας έκανε αυτό το ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών το ακριβότερο υπόδημα της Nike, πληρώνοντας 475.000 δολάρια σε πλειστηριασμό του Sotheby's για να τα αποκτήσει. 

Τα συγκεκριμένα παπούτσια δημιουργήθηκαν για να τα φορέσουν δρομείς στα δοκιμαστικά των Ολυμπιακών αγώνων του 1972! Ο τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ είναι ο μόνος που έχει στην ιδιοκτησία του το μόνο φορεμένο ζευγάρι και σκοπεύει να το εκθέσει σε μουσείο. 

Αυτό το ζευγάρι παπουτσιών έρχεται με μεγάλη ιστορία. Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε φορέσει το αυθεντικό ζευγάρι στους τελικούς αγώνες της ομάδας του το 1997 και έφερε τη νίκη, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στα καλύτερα του λόγω... γρίπης. 

Το σχέδιο είναι ίδιο με το αυθεντικό παπούτσι με μόνη διαφορά το χρώμα που είναι μαύρο και κόκκινο και το όνομα που θυμίζουν τη... γρίπη. 

Τα λευκά δερμάτινα αθλητικά παπούτσια έχουν διακριτικές λεπτομέρειες από χρυσό και οι διαφανείς σόλες επιτρέπουν στο Ovo logo να φαίνεται. 

Ο,τιδήποτε και να συνδέσει κανείς με το όνομα του Μάικλ Τζόρνταν είναι δεδομένο ότι θα πάει καλά! Όμως, το συγκεκριμένο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών έρχεται με μια προσωπική ιστορία. 

Όπως αναφέρει το TheRichest, τα παπούτσια ήταν δώρο για τον μπασκετμπολίστα από τη σύζυγό του, για τα 32α γενέθλια του. Είναι διακοσμημένα με ασήμι και υπάρχουν λιγότερα από μια ντουζίνα ζευγάρια διαθέσιμα.

Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν γιατί να δώσουν τόσα χρήματα για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Η αξία αυτού του συγκεκριμένου παπουτσιού, όμως, οφείλεται στα διαμάντια 11 καρατίων που στολίζουν το διάσημο logo!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:05

Το Ισραήλ κινείται νομικά κατά των NYT μετά από άρθρο περί εκτεταμένης σεξουαλικής βίας κατά Παλαιστινίων κρατουμένων

17:57

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μια «ανάσα» από τις 2.300 ο Γενικός Δείκτης, με τραπεζικό άλμα

17:56

Helleniq Energy: Συγκρίσιμα EBITDA 293 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο - Στα 140 εκατ. τα καθαρά κέρδη

17:46

Γκάλι (ΑΚΤΩΡ LNG): «Κλειδί οι υποδομές και η σταθερότητα για την ενεργειακή ασφάλεια»

17:35

ΗΠΑ: Ξεκίνησε ο νέος γύρος συνομιλιών Λιβάνου - Ισραήλ με στόχο την εδραίωση της εκεχειρίας

17:24

Ρωσία: «Η Ευρώπη δεν είναι κατάλληλη να μεσολαβήσει στη σύγκρουση στην Ουκρανία»

17:15

«Πράσινο φως» στην επένδυση παραγωγής γαλλίου από το υπ. Ανάπτυξης

17:08

Μπέσεντ: Ο Τραμπ θα μιλήσει περισσότερο για την Ταϊβάν μέσα «στις επόμενες ημέρες»

17:06

Επέστρεψε στην κερδοφορία η Klarna στο πρώτο τρίμηνο - Πάνω από 1 δισ. ο τζίρος

17:00

Wall Street: Το ράλι της Cisco ωθεί τον Dow ξανά στο ορόσημο των 50.000 μονάδων

16:57

Τουρκία: Απέπλευσε για τη Γάζα ο τρίτος κατά σειρά στολίσκος Global Sumud

16:54

Μακρόν: «Δείγμα της ρωσικής υποκρισίας οι τελευταίες επιθέσεις κατά της Ουκρανίας»

16:46

ΥΠΑΑΤ: Αποζημιώσεις 3,6 εκατ. ευρώ σε 226 κτηνοτρόφους για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

16:41

Μελέτη ΙΟΒΕ: Κίνητρα αποταμίευσης μπορούν να φέρουν επενδύσεις και ανάπτυξη

16:26

ΔΟΑΕ: Μεγάλη αύξηση της δραστηριότητας drones κοντά σε πυρηνικούς σταθμούς της Ουκρανίας

16:25

Μητσοτάκης στη βράβευση Ντράγκι: Καμία χώρα δεν υπέφερε πιο πολύ από την Ελλάδα στην κρίση

16:22

Theon: Στρατηγική επένδυση σε αμερικανική εταιρεία AI για εφαρμογές άμυνας

16:14

Ήπια άνοδος στις αιτήσεις των Αμερικανών για επίδομα ανεργίας

16:01

ΗΠΑ: Νέα αύξηση στις λιανικές πωλήσεις για τρίτο συνεχόμενο μήνα

15:59

Data.gov.gr: Η νέα εθνική πύλη ανοικτών δεδομένων που αλλάζει το ψηφιακό αποτύπωμα της χώρας

15:47

Ποια είναι η ιδανική μουσική για το γυμναστήριο;

15:40

Ανάκληση παξιμαδιών από τον ΕΦΕΤ

15:34

Cisco: «Εκτόξευση» 19% της μετοχής μετά το ισχυρό guidance και τις 4.000 απολύσεις λόγω ΑΙ

15:26

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ

15:21

Ιρανικά ΜΜΕ: Η Τεχεράνη άρχισε να επιτρέπει τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

15:17

Βόρεια Κέρκυρα: Οι στάσεις που αξίζει να κάνετε

15:12

Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, στην «κόψη του ξυραφιού» ο Στάρμερ

15:11

Στο χαρτοφυλάκιο της Coface Ελλάδος δύο νέα, πρωτοποριακά προϊόντα

15:06

Kaspersky: Αυξάνονται οι απάτες με στόχο ταξιδιώτες του Μουντιάλ 2026

15:05

Nvidia: «Πράσινο φως» των ΗΠΑ σε 10 κινεζικές εταιρείες για την αγορά των AI chip H200 - Κέρδη 2% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider