Τα πιο ακριβά παπούτσια της Nike φτάνουν τα 475.000 δολάρια

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα πιο ακριβά παπούτσια της Nike φτάνουν τα 475.000 δολάρια
Οι τιμές των προϊόντων της Nike ποικίλλουν, όμως η συνολική αξία των 5 ακριβότερων παπουτσιών της εταιρείας φτάνει τα 789.000 δολάρια!

Η Nike ιδρύθηκε το 1964 από τον Μπίλ Μπάουερμαν και τον Φιλ Νάιτ, μόνο που τότε το όνομα της ήταν Blue Ribbon Sports. Η επίσημη αλλαγή στο όνομα της δημοφιλούς αθλητικής εταιρείας έγινε το 1971 αποδίδοντας φόρο τιμής στην Ελληνίδα Θεά της νίκης, Νίκη.

Το σήμα κατατεθέν της εταιρείας βρίσκεται πάνω σε κάθε προϊόν της και είναι το πιο αναγνωρίσιμο logo του κόσμου. Την ίδια ώρα το σλόγκαν «Just do it» βρίσκεται παντού, από μπλουζάκια μέχρι πινακίδες και έχει γίνει δημοφιλές σύνθημα!

Οι τιμές των προϊόντων της Nike ποικίλλουν, όμως το TheRichest συγκέντρωσε τα 5 ακριβότερα παπούτσια της εταιρείας και η συνολική τους αξία φτάνει τα 789.000 δολάρια.

Δείτε ποια είναι:

Ένας Καναδός επιχειρηματίας έκανε αυτό το ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών το ακριβότερο υπόδημα της Nike, πληρώνοντας 475.000 δολάρια σε πλειστηριασμό του Sotheby's για να τα αποκτήσει. 

Τα συγκεκριμένα παπούτσια δημιουργήθηκαν για να τα φορέσουν δρομείς στα δοκιμαστικά των Ολυμπιακών αγώνων του 1972! Ο τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ είναι ο μόνος που έχει στην ιδιοκτησία του το μόνο φορεμένο ζευγάρι και σκοπεύει να το εκθέσει σε μουσείο. 

Αυτό το ζευγάρι παπουτσιών έρχεται με μεγάλη ιστορία. Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε φορέσει το αυθεντικό ζευγάρι στους τελικούς αγώνες της ομάδας του το 1997 και έφερε τη νίκη, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στα καλύτερα του λόγω... γρίπης. 

Το σχέδιο είναι ίδιο με το αυθεντικό παπούτσι με μόνη διαφορά το χρώμα που είναι μαύρο και κόκκινο και το όνομα που θυμίζουν τη... γρίπη. 

Τα λευκά δερμάτινα αθλητικά παπούτσια έχουν διακριτικές λεπτομέρειες από χρυσό και οι διαφανείς σόλες επιτρέπουν στο Ovo logo να φαίνεται. 

Ο,τιδήποτε και να συνδέσει κανείς με το όνομα του Μάικλ Τζόρνταν είναι δεδομένο ότι θα πάει καλά! Όμως, το συγκεκριμένο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών έρχεται με μια προσωπική ιστορία. 

Όπως αναφέρει το TheRichest, τα παπούτσια ήταν δώρο για τον μπασκετμπολίστα από τη σύζυγό του, για τα 32α γενέθλια του. Είναι διακοσμημένα με ασήμι και υπάρχουν λιγότερα από μια ντουζίνα ζευγάρια διαθέσιμα.

Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν γιατί να δώσουν τόσα χρήματα για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Η αξία αυτού του συγκεκριμένου παπουτσιού, όμως, οφείλεται στα διαμάντια 11 καρατίων που στολίζουν το διάσημο logo!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:46

ΥΠΠΟ- ΕΚΚΟΜΕΔ: Νέα εποχή για την οπτικοακουστική δημιουργία

22:20

Αεροπορικές υπό πίεση: Το Λονδίνο επιτρέπει συγχώνευση πτήσεων το καλοκαίρι

22:19

Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι για κλοπές στο κέντρο της Αθήνας

21:47

Γαλλία: Δύο μετανάστριες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διασχίσουν τη Μάγχη

21:18

Γεραπετρίτης: Συνάντηση με τον Γερμανό ΥΠΕΞ τη Δευτέρα

21:14

Τραμπ: Μελέτησα την ιρανική πρόταση - Δεν είναι αποδεκτή

20:59

Βρετανία: Δύο νεκροί, τρεις τραυματίες από έκρηξη σε σπίτι στο Μπρίστολ

20:48

ΗΠΑ: Εξακριβώθηκε ότι ο δράστης της επίθεσης στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου πυροβόλησε έναν αστυνομικό

20:32

Επίθεση σε φορτηγό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

20:22

DW: Βαρύτερο πλήγμα για τη Γερμανία θα ήταν η απομάκρυνση των πυραύλων Tomahawk

20:07

Παρουσιάζεται το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό

19:54

Ιράν: Λύση «πακέτο» εντός 30 ημερών προτείνει η Τεχεράνη

19:30

Ολοταχώς προς εκλογική ήττα ο Ντοναλντ Τραμπ

19:29

Μπέσεντ: Οι ΗΠΑ προκαλούν ασφυξία στο ιρανικό καθεστώς με τον οικονομικό αποκλεισμό

19:15

Μητσοτάκης: Άλμα της Ελλάδας στο διάστημα

18:57

Δύο κρατούμενοι νεκροί στις Φυλακές Νιγρίτας Σερρών

18:52

Ιταλία: O ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο πρόκειται να επισκεφθεί το Βατικανό και τη Ρώμη

18:18

Στουρνάρας: Ανησυχίες για ύφεση στη ζώνη του ευρώ είναι πραγματικές και δικαιολογημένες

18:00

Επίσκεψη Τασούλα στην Αρμενία

17:49

ΔΟΑE: Drone έθεσε στο στόχαστρο εργαστήριο ελέγχου ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

17:39

Μαρινάκης για παγκόσμια ημέρα ελευθερίας Τύπου: Αυτά έκανε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και άλλαξε το τοπίο στα ΜΜΕ

17:29

Μαρόκο: Αγνοούνται δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην άσκηση "African Lion 2026"

17:20

Τσίπρας: Γιατί αρνήθηκα να συμμετάσχω στη σειρά ντοκιμαντέρ του Σκάι

17:01

Οι επιθέσεις Τραμπ κατά Ευρωπαίων ηγετών επιδεινώνουν το ψυχρό κλίμα στις διατλαντικές σχέσεις

16:24

Σδούκου: Αναξιόπιστο το ΠΑΣΟΚ

16:16

ΠΟΜΙΔΑ: Τα 10 βήματα της νέας διαδικασίας διαταγής απόδοσης μισθίου

16:13

Τα μνημόνια δεν χτίζονται σε μια μέρα

16:00

Παπασταύρου: Κάνουμε πράξη την ενεργειακή δημοκρατία

15:46

Εκτοξεύθηκαν οι πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων

15:41

Κεφαλογιάννη από το 11ο Mediterranean Yacht Show: Στρατηγική προτεραιότητα η ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider