Ελληνικό το πιο ακριβό ελαιόλαδο στον κόσμο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ελληνικό το πιο ακριβό ελαιόλαδο στον κόσμο
Τρία ελληνικά ελαιόλαδα βρίσκονται στη λίστα με τα δέκα πιο ακριβά στον κόσμο, που παρουσιάζει το therichest.com.

Tην πρώτη και τη δεύτερη θέση στη λίστα με τα πιο ακριβά ελαιόλαδα του κόσμου καταλαμβάνουν δύο ελληνικά.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν ελαιόλαδα από την Ιταλία, Ισπανία και την Πορτογαλία ενώ στη δέκατη θέση συναντάμε άλλο ένα ελληνικό.

Τα παρακάτω ελαιόλαδα ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων, για την εκλεκτή τους γεύση ενώ σε αρκετές περιπτώσεις παράγονται σε περιορισμένες ποσότητες και μπορεί να τα προμηθευτεί κανείς μόνο κατόπιν παραγγελίας μέσω διαδικτύου.

Στη λίστα που ακολουθεί περιλάμβάνονται οι εταιρείες όπως τις παρουσιάζει η ιστοσελίδα therichest.com καθώς και οι ενδεικτικες τιμές στις οποίες μπορεί κάποιος να αγοράσει ορισμένα από τα προϊόντα που διατίθενται στους κατανάλωτες.

Η επωνυμία E-LA-WON είναι συλλαβογραφική απόδοση  της ελληνικής λέξης ΕΛΑΙΟΝ στη Γραμμική Γραφή Β΄ εδώ και 3.500 χρόνια. 

Αιχμή του δόρατος της εταιρείας είναι το ελαιόλαδο με βρώσιμο χρυσό. Το συγκεκριμένο προϊόν διακινείται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις στα Ηνωμένα αραβικά Εμιράτα, τη Ρωσία και την Ταϊλάνδη και η τιμή του ξεπερνάει τα 1.000 δολάρια, σε χειροποίητη πολυτελή συσκευασία. Η εταιρεία έχει λάβει περισσότερα από 50 βραβεία διεθνώς. 

Το βραβευμένο ελαιόλαδο Ellora Farms είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα στον κλάδο. Παράγεται στην στην περιοχή Κολυμβάρι της Κρήτης, στη μέση της Μεσογείου όπου το κλίμα είναι ιδανικό για την παραγωγή ελιάς υψηλής ποιότητας.

To δημοφιλέστερο προϊόν της εταιρείας έχει αποσπάσει 23 βραβεία. Πωλείται προς 30 ευρώ το μισό λίτρο από την ιστοσελίδα της εταιρείας. 

 

Η εταιρεία χρησιμοποιεί την παραδοσιακή μέθοδο συμπίεσης της ελιάς και το προϊόν που παράγεται είναι ένα ιδιαίτερο και αυθεντικό ελαιόλαδο. Παράγονται μόνο 17.000 λίτρα κάθε περίοδο. Ένα λίτρο πωλείται προς 20 δολάρια περίπου.

Δύο οικογένειες, με το επώνυμο του Colavita, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970, στην περιοχή Molise της Ιταλίας, μια αυτοκρατορία. Η εταιρεία διανέμει κι άλλα προϊόντα όπως ζυμαρικά και σάλτσες ενώ διατηρεί εγκαταστάσεις παραγωγής εκτός από την Ιταλία και στην Καλιφόρνια και το Νιου Τζέρσεϊ. Το λίτρο πωλείται στην τιμή των 44 δολαρίων.

Πήρε το όνομα του από το αγρόκτημα όπου καλλιεργούνται οι ελιές. Η οικογένεια Gomes Alves έχει χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της για να τελειοποιήσει το προϊόν το οποίο έχει γίνει το αγαπημένο πολλών σεφ. Μισό λίτρο κοστίζει 30 δολάρια και πωλείται από την οικογένεια στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 και κέρδισε γρήγορα τη διεθνή αναγνώριση. Τα προϊόντα της έχουν πιστοποιηθεί ως μη μη- γενετικά τροποποιημένα. Ένα μπουκάλι των 500ml πωλείται στα 25 δολάρια.

Πήρε το όνομα του από τα κοτσύφια (merula) που υπάρχουν στο κτήμα  Alvarez de Toledo, όπου παράγονται οι ελιές. Το συγκεκριμένο  προϊόν μπορεί να το βρεί κανείς σε μία ιδιαίτερα πρακτική συσκευασία των 500ml, στην τιμή των 17 δολαρίων.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Τοσκάνη πριν από 30 χρόνια και χαρακτηρίζεται ως η «Ferrari του ελαιολάδου».

Κατά την παραγωγή του προϊόντος, συγκεντρώνονται καρποί από 21 κτήματα με τα καλύτερα ελαιόδεντρα της περιοχής. Μισό λίτρο από το συγκεκριμένο ελαιόλαδο κοστίζει 38 δολάρια.

Η εταιρεία από την Τοσκάνη, την οποία ίδρυσε ο Armando Manni χρησιμοποιεί φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους εμφιάλωσης. Πρόκειται για το μοναδικό ελαιόλαδο που διατηρεί την ποιότητα και τη φρεσκάδα του για περισσότερα από τρία χρόνια.

Είναι από τα αγαπημένα ελαιόλαδα των σεφ. Για παράδειγμα ο Gordon Ramsay το χρησιμοποιεί σε όλα του τα εστιατόρια. Ένα κουτί με 2 μικρά μπουκάλια των 100ml πωλείται περίπου 50 δολάρια, με ελάχιστη παραγγελία 5 κουτιά ανά συναλλαγή, στη διαδικτυακή σελίδα της εταιρείας.

Το λάδι προέρχεται από το χωριό Κριτσά της Κρήτης όπου υπάρχουν μερικές από τις αρχαιότερες ελιές της Ελλάδας. Κοστίζει 185 δολάρια το λίτρο.

Η υψηλή τιμή του οφείλεται σε ένα βαθμό στην περιορισμένη παραγωγή του. Η εταιρεία εμφιαλώνει περίπου 500.000 λίτρα ετησίως και πουλά μόνο 1.000 λίτρα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:39

Ζελένσκι: Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ουκρανίας θα συζητήσει θέματα ασφάλειας με αξιωματούχους των ΗΠΑ

18:32

Εθνική Τράπεζα: Απέκτησε 92.840 ίδιες μετοχές έναντι 1,289 εκατ. ευρώ

18:18

Μερτς κατά UniCredit: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά εχθρικές και επιθετικές τακτικές»

18:05

Βουλγαρία: Ο νικητής των εκλογών Ράντεφ έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

17:56

Τετραήμερο ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

17:49

Πολωνία: Ο πρόεδρος Ναβρότσκι θέλει να προκηρύξει δημοψήφισμα για να απορριφθεί η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία

17:40

Eurobank: Ισχυρά καθαρά κέρδη και πιστωτική επέκταση 1,1 δισ. στο τρίμηνο

17:31

Κεραμέως: Έχουμε 260.000 περισσότερες γυναίκες εργαζόμενες σε σχέση με το 2019

17:23

Πακέτο 57,25 εκατ. ευρώ για το 0,4% της Eurobank

17:16

ΗΠΑ: Ύποπτα σορταρίσματα 2,6 δισ. στο πετρέλαιο εν μέσω του πολέμου στο Ιράν

17:01

ΕΕ: Η κρίση του πολέμου στο Ιράν δεν αιτιολογεί ακόμη έκτακτα μέτρα για τον τουριστικό κλάδο

17:01

Πλώρη για νέο ρεκόρ ο Nasdaq στη Wall Street

17:00

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγεί πάνω από 1 δισ. ευρώ σε ευρωπαϊκά έργα υδρογόνου

16:55

Δυόμισι ώρες διήρκεσε η συνάντηση Ρούμπιο στο Βατικανό - «Υπογραμμίσθηκαν οι ισχυρές σχέσεις με τις ΗΠΑ»

16:54

UniCredit: Πουλά μέρος των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία με πλήγμα έως 3,3 δισ. ευρώ

16:51

ΠΟΥ: Επιβεβαιώθηκαν πέντε κρούσματα χανταϊού στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius

16:38

Peloton: 630,9 εκατ. δολάρια τα έσοδα γ' τριμήνου - Άλμα 60% στις ελεύθερες ταμειακές ροές

16:30

Γιατί ο Τραμπ έβαλε στο μάτι τη φέτα μας και την ιταλική παρμεζάνα;

16:23

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση στα επιδόματα ανεργίας, λιγότερο από το αναμενόμενο

16:11

Γερμανία: Ανδρόγυνο φυλακίστηκε επειδή έκλεψε 1,9 εκατ. ευρώ από παρκόμετρα

16:07

Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντισηπτικό gel χεριών

16:02

Fitch: Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών που έχουν περιθώρια για νέα μέτρα έναντι της κρίσης

15:59

Box Now: Νέα υπηρεσία αποστολής δεμάτων σε πέντε χώρες

15:52

Amazon: Παραδίδει τα πρώτα της δέματα στο Ηνωμένο Βασίλειο με drone

15:43

Τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις πόρτες της Μεγάλης Βρετανίας;

15:34

Αυστρία: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς στην πόλη Λιντς

15:15

ΗΠΑ: Βασική αιτία για τις απολύσεις για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η Τεχνητή Νοημοσύνη

15:14

Τουρκία: 133 γυναικοκτονίες μέσα σε 4 μήνες - Ως 35 ετών η πλειοψηφία των θυμάτων

15:08

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν θα αλλάξει τη θέση και την παρουσία της» στο Κίεβο

15:01

Κομισιόν για χανταϊό: Ο υγειονομικός κίνδυνος για τους Ευρωπαίους είναι «χαμηλός»

gazzetta
gazzetta reader insider insider