Ελληνικό το πιο ακριβό ελαιόλαδο στον κόσμο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ελληνικό το πιο ακριβό ελαιόλαδο στον κόσμο
Τρία ελληνικά ελαιόλαδα βρίσκονται στη λίστα με τα δέκα πιο ακριβά στον κόσμο, που παρουσιάζει το therichest.com.

Tην πρώτη και τη δεύτερη θέση στη λίστα με τα πιο ακριβά ελαιόλαδα του κόσμου καταλαμβάνουν δύο ελληνικά.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν ελαιόλαδα από την Ιταλία, Ισπανία και την Πορτογαλία ενώ στη δέκατη θέση συναντάμε άλλο ένα ελληνικό.

Τα παρακάτω ελαιόλαδα ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων, για την εκλεκτή τους γεύση ενώ σε αρκετές περιπτώσεις παράγονται σε περιορισμένες ποσότητες και μπορεί να τα προμηθευτεί κανείς μόνο κατόπιν παραγγελίας μέσω διαδικτύου.

Στη λίστα που ακολουθεί περιλάμβάνονται οι εταιρείες όπως τις παρουσιάζει η ιστοσελίδα therichest.com καθώς και οι ενδεικτικες τιμές στις οποίες μπορεί κάποιος να αγοράσει ορισμένα από τα προϊόντα που διατίθενται στους κατανάλωτες.

Η επωνυμία E-LA-WON είναι συλλαβογραφική απόδοση  της ελληνικής λέξης ΕΛΑΙΟΝ στη Γραμμική Γραφή Β΄ εδώ και 3.500 χρόνια. 

Αιχμή του δόρατος της εταιρείας είναι το ελαιόλαδο με βρώσιμο χρυσό. Το συγκεκριμένο προϊόν διακινείται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις στα Ηνωμένα αραβικά Εμιράτα, τη Ρωσία και την Ταϊλάνδη και η τιμή του ξεπερνάει τα 1.000 δολάρια, σε χειροποίητη πολυτελή συσκευασία. Η εταιρεία έχει λάβει περισσότερα από 50 βραβεία διεθνώς. 

Το βραβευμένο ελαιόλαδο Ellora Farms είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα στον κλάδο. Παράγεται στην στην περιοχή Κολυμβάρι της Κρήτης, στη μέση της Μεσογείου όπου το κλίμα είναι ιδανικό για την παραγωγή ελιάς υψηλής ποιότητας.

To δημοφιλέστερο προϊόν της εταιρείας έχει αποσπάσει 23 βραβεία. Πωλείται προς 30 ευρώ το μισό λίτρο από την ιστοσελίδα της εταιρείας. 

 

Η εταιρεία χρησιμοποιεί την παραδοσιακή μέθοδο συμπίεσης της ελιάς και το προϊόν που παράγεται είναι ένα ιδιαίτερο και αυθεντικό ελαιόλαδο. Παράγονται μόνο 17.000 λίτρα κάθε περίοδο. Ένα λίτρο πωλείται προς 20 δολάρια περίπου.

Δύο οικογένειες, με το επώνυμο του Colavita, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970, στην περιοχή Molise της Ιταλίας, μια αυτοκρατορία. Η εταιρεία διανέμει κι άλλα προϊόντα όπως ζυμαρικά και σάλτσες ενώ διατηρεί εγκαταστάσεις παραγωγής εκτός από την Ιταλία και στην Καλιφόρνια και το Νιου Τζέρσεϊ. Το λίτρο πωλείται στην τιμή των 44 δολαρίων.

Πήρε το όνομα του από το αγρόκτημα όπου καλλιεργούνται οι ελιές. Η οικογένεια Gomes Alves έχει χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της για να τελειοποιήσει το προϊόν το οποίο έχει γίνει το αγαπημένο πολλών σεφ. Μισό λίτρο κοστίζει 30 δολάρια και πωλείται από την οικογένεια στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 και κέρδισε γρήγορα τη διεθνή αναγνώριση. Τα προϊόντα της έχουν πιστοποιηθεί ως μη μη- γενετικά τροποποιημένα. Ένα μπουκάλι των 500ml πωλείται στα 25 δολάρια.

Πήρε το όνομα του από τα κοτσύφια (merula) που υπάρχουν στο κτήμα  Alvarez de Toledo, όπου παράγονται οι ελιές. Το συγκεκριμένο  προϊόν μπορεί να το βρεί κανείς σε μία ιδιαίτερα πρακτική συσκευασία των 500ml, στην τιμή των 17 δολαρίων.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Τοσκάνη πριν από 30 χρόνια και χαρακτηρίζεται ως η «Ferrari του ελαιολάδου».

Κατά την παραγωγή του προϊόντος, συγκεντρώνονται καρποί από 21 κτήματα με τα καλύτερα ελαιόδεντρα της περιοχής. Μισό λίτρο από το συγκεκριμένο ελαιόλαδο κοστίζει 38 δολάρια.

Η εταιρεία από την Τοσκάνη, την οποία ίδρυσε ο Armando Manni χρησιμοποιεί φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους εμφιάλωσης. Πρόκειται για το μοναδικό ελαιόλαδο που διατηρεί την ποιότητα και τη φρεσκάδα του για περισσότερα από τρία χρόνια.

Είναι από τα αγαπημένα ελαιόλαδα των σεφ. Για παράδειγμα ο Gordon Ramsay το χρησιμοποιεί σε όλα του τα εστιατόρια. Ένα κουτί με 2 μικρά μπουκάλια των 100ml πωλείται περίπου 50 δολάρια, με ελάχιστη παραγγελία 5 κουτιά ανά συναλλαγή, στη διαδικτυακή σελίδα της εταιρείας.

Το λάδι προέρχεται από το χωριό Κριτσά της Κρήτης όπου υπάρχουν μερικές από τις αρχαιότερες ελιές της Ελλάδας. Κοστίζει 185 δολάρια το λίτρο.

Η υψηλή τιμή του οφείλεται σε ένα βαθμό στην περιορισμένη παραγωγή του. Η εταιρεία εμφιαλώνει περίπου 500.000 λίτρα ετησίως και πουλά μόνο 1.000 λίτρα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:35

Ζαχάροβα: H Ρωσία θα απαντήσει κατάλληλα στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία

22:20

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 24,5% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά

22:07

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 1,5 εκατ. ευρώ

21:58

Ουκρανία: Η πόλη Κουπιάνσκ βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο της Μόσχας

21:55

Λιθουανία: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του αεροδρομίου του Βίλνιους

21:44

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο με το ρωσο-ουκρανικό στο προσκήνιο

21:31

Πτώση για τον χρυσό με φόντο τα επιτόκια

21:30

Μαμντάνι: Δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Τραμπ

21:27

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Στις 11 Δεκεμβρίου η ΓΣ για την απόκτηση του 40% στην KXXK Investments

21:21

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ

21:18

Νέος κανονισμός κυκλοφορίας και στάθμευσης για τα πατίνια στον δήμο Αθηναίων

21:03

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά με διψήφιο προβάδισμα η ΝΔ - Η γνώμη για Τσίπρα

21:00

CNBC: Πώς θα επηρεαστούν οι αμυντικές μετοχές από τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία;

20:51

Κίεβο: «Παράλογο και προκλητικό» το αμερικανικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου

20:41

Μετεγγραφές: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα Β’ φάσης για το ακαδημαικό έτος 2025-2026

20:32

ΗΠΑ: Τράπεζες και διυλιστήρια από Κίνα - Ινδία συμμορφώνονται με τις κυρώσεις στη Ρωσία

20:25

Κορκίδης: Ο προϋπολογισμός του 2026 είναι ρεαλιστικός, εφαρμόσιμος και αναπτυξιακός

20:23

Καραμανλής: Αμοιβαία τα οφέλη από τις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας

20:14

Σε νέο χαμηλό 7 μηνών το το Bitcoin - Xάνει και τα 87.000 δολάρια

20:13

Κρήτη: Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

20:03

Έρευνα: Ετήσια εξοικονόμηση 312 εκατ. ευρώ από την ψηφιοποίηση 20 δημόσιων υπηρεσιών

19:56

North Evia Pass 2025: Μεγάλη συμμετοχή των πολιτών - Υποβλήθηκαν 85.804 αιτήσεις

19:53

Δημοσκόπηση MRB: Πρώτη προβάδισμα 11,8% η ΝΔ - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

19:50

Τραμπ: Μιλά για θανατική ποινή και χαρακτηρίζει τους Δημοκρατικούς «στασιαστές»

19:44

Κοινωνικός προϋπολογισμός: Πλεόνασμα 1,107 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία και αυξημένες δαπάνες λόγω του «κύματος» συνταξιοδότησης

19:40

Αλβανία: Δικαστήριο αποπέμπει την αναπληρώτρια πρωθυπουργό λόγω κατηγοριών για διαφθορά

19:28

Galaxy Cosmos Mezz: Από 2 Δεκεμβρίου η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου 0,05 ευρώ ανά μετοχή

19:15

Motor Oil: Επενδύσεις 4 δισ. ευρώ έως το 2030 - Οι τρεις πυλώνες

19:11

Ντάλιο: Υπάρχει σίγουρα «φούσκα» στις μετοχές AI, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να πουλήσετε

19:02

H Nvidia «πρασίνισε» τις ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider